Planlösning

2010-02-03
Tänkte visa er planlösningen på huset. Här är entréplanet:


Jag bara fullkomligt älskar hur man kommer in genom ytterdörren till en liten tambur där man tar av sig skorna och sedan får man gå upp fyra trappsteg för att komma till den riktiga hallen. Det första projektet blir badrummet. Det ska ut så fort vi får tillträde! Det ska även göras lite större. Vi river ut garderoberna i sovrummet och slår ut den väggen, då blir badrummet typ 60 cm bredare. Fönstret i badrummet ska bytas ut mot ett större och flyttas lite. Vi har ganska klart för oss hur badrummet ska se ut men mer om det när vi sätter igång.

Vi ska göra öppningen till allrummet mycket större. Vi ska senare ha det som en "lounge/finrum" med ett stort matsalsbord och lite finare soffor och liknande. Köket ska givetvis bytas ut lite senare men är inte prio ett. Vi ska även öppna upp ett stort hål i väggen mellan köket och hallen för att öppna upp lite och få det lite mer luftigt. Sovrummet bredvid köket blir mitt och Henriks. Det blir nog projekt nummer två. Det är dock bara småpill där, typ tapeter, måla tak, byta golv och sätta in garderober. Eller ja småpill och småpill men inga komplicerade grejer.

Trappan ska kläs med parkett. Golv ska läggas i alla rum och taken ska målas. Rummen ska dessutom målas eller tapetseras. Det andra sovrummet blir nog "kontor" så länge. Det blir väl en barnkammare så smånigom.

Här är övervåningen med större toa och bredare öppning till allrummet. Det kan hända att öppningen blir ännu bredare, vi får se lite.


Här är källaren/gillestugan:


Här finns givetvis också en massa planer. Lilltoan ska fixas till. Öppna spisen ska Henrik putsa och fixa med. Pannrummet och tvättstugan ska vara i samma rum. Matkällaren ska nog väck. Jag antar att vi kommer att få ett rum till vilket nog kanske kan behövas lite senare. Gissa om Henrik är lycklig över en verkstad? Haha, alla killars dröm. Han får BÅDE ett garage och en verkstad! Sovrummet blir gästrum och gillestugan blir tv-rum.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0