Utrensning

2010-09-30
Det verkar som att jag är ledig idag, skönt! Jag tänkte rensa ur min garderob och min låda med toasaker. Har så mycket skit jag ändå inte använder så det vore skönt att bli av med. Det är jättefint väder också, funderar på att åka och köpa lite tulpanlökar och plantera vid altanen.

Längtar som fan till lördag och Ullared, ska dock verkligen försöka att inte köpa en massa onödiga saker. Alex har äntligen fått sitt körkort så man slipper dessutom köra, gött mos.

Nu ska jag ta tag i dagen efter en riktigt skön, lång sovmorgon.


Satsumas & Kumara

2010-09-27
Åh, vad lycklig jag blev när jag var och handlade. Äntligen har satsumas kommit. Jag bara fullkomligt älskar dem nu såhär i början när de är lite sura. MUMS!!

Och vet ni förresten vad jag också ÄNTLIGEN hittade? Lila sötpotatis, Kumara, likadan som på Nya Zeeland. Annars brukar det bara finnas orange, trist sötpotatis. Dessa är sååå mycket godare. På NZ brukade vi jätteofta göra en ugnsrostad blandning som bestod av av pumpa, kumara och vanlig potatis. Det ska jag definitivt göra en dag, nu är det ju perfekt med pumpasäsong och allt...





Måsten

2010-09-27
Vi har haft en bra helg i Skövde och som vanligt hinner man inte ens åka iväg förrän man är hemma igen. Lite trist men så är det ju. Vi har mest slappat och haft det gott. I lördags käkade vi på O'Learys och igår var vi hemma hos Jenny och Erik på fika.

Idag är jag ledig och måste ha en fixardag. För det första måste jag åka och köpa skor. Kikade in utbudet i Skövde och jag vet inte om jag tycker om alla de här "grova" skorna och stövlarna som är inne nu i höst. Man kanske vänjer sig eller hittar något mellanting. Man märker att man inte riktigt hänger med i svängarna längre... Passar nog även på att handla på City Gross när jag ändå är i Hyllinge. Ska förbi Colorama och köpa färg också och sedan blir det hem och fixa! Skönt att vara uppe i tid en sån här dag.

Det blåser väldigt mycket ute och shit, vilken skillnad isoleringen på vinden har gjort! Det är inte alls lika lyhört, man hör knappt vinden. Roligt att det har betalat av sig så snabbt!

Resten av veckan blir ganska lugn. Jag vill att det ska bli lördag redan nu för då ska vi till Ullared. Yay! Gotta love Ullared!


Nostalgi!

2010-09-24


Fick ett nostalgifyllt mejl från gamla Vasakompisen Carro. Denna låten satt vi och lyssnade på jämt i datasalen på Vasa. Det var tider det!


Skövde

2010-09-24
Igår hade jag en sådan toppendag! Jobbade i restaurangen och sedan vidare på avdelning. Torsdag innebär soppdag och dessert vilket betyder en massa folk och en massa stress. Jag var förberedd på det allra värsta för förra torsdagen var inte att leka med. Med den inställningen kom jag nog långt för allt flöt på så himla bra, ingenting tog slut och det var ingen som klagade en endaste gång. Skönt! Jag hade så mycket energi över efteråt. När jag kom hem var jag ute och gick en lång promenad med Alice och jag bara kände mig så glad.

Nu är jag ledig hela helgen. I eftermiddag ska vi åka till Skövde med husvagnen, älskar den! Det ska bli mysigt, vi kom på det häromdagen och det brukar alltid bli bäst med spontantrippar. Nu håller jag på och tvättar och städar, roligare att komma hem till ett rent och fint hus på söndag.

Klinkersen blev lagd häromdagen och det blev sååå bra, som allt annat. Nu ska bara trappan kläs in i ek och sen är vi hamn, äntligen!


Jag kan!

2010-09-21
Idag har jag jobbat i stora köket. Var lite nervös innan i och med att det skulle vara min första gång där ensam men det gick jättebra. Vilken jäkla skön känsla det är när man inser att "Ja, jag kan fanemej det här". Nu är jag iallafall äntligen hemma efter ett heldagspass. En av de sköna grejerna med att sluta på Shell var att slippa de där passen då man jobbar hela jäkla dagen men det verkar inte som om jag kommer ifrån dem här heller... Äach, det funkar ändå.

Nu ska jag laga lite mat till gubbarna. Henrik håller på att förbereda golvet i hallen för klinkersläggning och Kalle är här och hjälper till.

Tusen tack för tipset om Sjöbutiken, Malin. Har varit inne där och kikat massa gånger och de har många härliga marina prylar. Dock, efter många om och men, verkar det som att det inte blir så himla mycket marint i hallen ändå. Haha, som jag har ångrar mig fram och tillbaka hela tiden. Nu blir det iallafall mer... ja, vad ska jag säga? Det blir bara ljusare och finare helt enkelt. Ni ska få se bilder så småningom och skapa er en egen uppfattning.



Mina funderingar kring SD

2010-09-20
Jäklar, vilket liv det har blivit med allt det här om Sverigedemokraterna. Alltså är det verkligen så illa som folk säger? Jag tror att jag tycker att det är lite bra att det gick som det gick för dem. Detta måste ju vara ett wake up call för de övriga partierna. Allt tjat om rasism hit och dit, SD säger ju att de inte har något emot invandrare men att de är emot den befintliga invandringspolitiken. Det är en viss skillnad. Och är det verkligen så konstigt om man mot all förmodan skulle vara emot den? I Malmö har SD blivit valt som det tredje största partiet och jag förstår det! Jag förstår att Malmöborna är trötta på all skit som VARENDA dag sker i Rosengård. Vem hade inte blivit det? Jag skulle aldrig vilja eller ens våga bo i Malmö alltså. Är det verkligen så det ska vara?

Och med risk för att låta främlingsfientlig men om jag skulle flytta till, låt oss säga, ett muslimskt land, inte fan skulle jag få bygga en kristen kyrka där. Inte en chans, inte ens i mina drömmar! Svenska skolbarn får inte ens fira sin skolavslutning i kyrkan längre på grund av att invandrarbarn och dess familjer tar illa vid sig. Men va? Det är en svensk tradition sedan urminnes tider och jag tycker faktiskt att man får lov att bara bita ihop och acceptera det som invandrare. Jag tycker inte att vi ska behöva ändra på oss på grund utav dem. Jag tycker verkligen att invandrare och flyktingar är varmt välkomna hit till Sverige men då ska det också gälla att de är villiga att lära sig språket och anpassa sig efter våra lagar och regler. Majoriteten gör det, det är bara den lilla minoriteten man hör om och som förstör för sina gamla landsbröder och systrar. Det är synd, riktigt synd.

Jag tycker att svaret på frågan om varför man röstar emot invandrare är väldigt enkel, det ÄR fel på systemet. Felet ligger någonstans och nu är det dags att reda ut det. Valet är klart och SD är inne i riksdagen, så är det bara! Nu gäller det att börja arbeta härifrån. Svenska folket har bestämt att SD ska få vara med och då tycker jag också att de ska få vara det. Jag tycker det är riktigt pinsamt och oproffsigt av de andra partierna att bara kasta skit på dem. Lars Ohly vägrade vistas i samma rum som Jimmie Åkesson, är inte det småbarnsfasoner? Det är ju stora politiska personer som Ohly man borde vara rädd för som beter sig på det barnsliga viset. Jag tycker att man iallafall måste lyssna på SD, höra vad de vill göra och ge dem en ärlig chans för en stor del av svenska folket vill det här, det ÄR folket som valt in dem. Vi lever ju i en demokrati, alla får rösta och nu har det röstats såhär. Simple as that!

Ja, jag vet inte.. Jag kanske kommer att få äta upp det här en dag men det är såhär jag känner för tillfället. Man är inte rasist för att man tycker att invandrarpolitiken behöver ses över. När ska de andra partierna bita i det sura äpplet och inse att de misslyckats tidigare?

Jag röstade inte på SD av flera anledningar men många andra har ju gjort det och som sagt, det finns en anledning till att de kom in i riksdagen. Garanterat!


Huset mår bra nu!

2010-09-20
Denna helgen har vi bara grejat, grejat och grejat. Var ju iväg på IKEA i fredags och fick en massa inhandlat så vi har skruvat en hel del möbler. Jag har köpt en städgarderob som jag är himlans nöjd med! Det är egentligen ett högskåp till kök men man kan ju lika gärna ha den som en vanlig garderob. Iallafall, städinredningen är kanon! Man får plats med massor! Funderar ni på att köpa städgarderob så gör det definitivt på IKEA. Nu är det bara ett matsalsbord som fattas hemma hos oss, det ska vi förmodligen införskaffa nu när löningen snart är här.

Idag har jag två isolerare här som håller på att isolera vinden och spika luftningar. När detta är gjort ska bannemej hela detta jäkla hus vara i toppskick. Nu är det bara en massa kul renovering kvar. Förhoppningsvis ska vi inte behöva oroa oss över någonting så länge vi bor kvar.

Röstat har man ju såklart också gjort i helgen. Det blev rött för min del, kändes som det enda rätta. Man är ju trots allt bara en helt vanlig "arbetare". Ska bli spännande att se vad som händer nu med allting... Aldrig förr har politik varit spännande, tycker jag.


Köpa möbler

2010-09-16

Är äntligen hemma från en tung jobbdag och ska strax hoppa in i duschen och sedan steka några hamburgare. I helgen är jag ledig och har ingenting direkt planerat, vet inte när det hände sist! Jag är inte ens reserv liksom, så skönt! Imorn ska vi hämta våran spis och ett vitrinskåp jag köpte på Blocket. Det är ett sådant vi redan har fast i ek, skönt att tjäna de 1500 kronorna på att köpa begagnat. Efter det ska vi vidare till IKEA och bland annat köpa en skänk, hatt- och skohylla, garderob och lite annat smått och gott. Vi får se om vi hittar ett fint matsalsbord också. Gissa min förvåning när det till och med var Henrik själv som föreslog att vi skulle åka till IKEA... Ja, gärna för mig!!!

Ja mina vänner, det händer inte så mycket mer för tillfället.


Webtips och ensamkväll

2010-09-14

Kika in på den här sidan om ni vill handla hårprodukter. Jättebra, billig sida med mängder av märken och snabb leverans. Köpte mitt schampo (dubbelt så stor flaska), balsam och glansdroppar för slingat hår från Loreal och det kostade bara 500 spänn!

www.lyko.se

Det har gått bra att jobba idag, är fruktansvärt slö i kroppen men ändå i jobbskick. Såg även att jag ska jobba torsdag och fredag, himla bra att man får veta det liksom. I helgen är jag ledig och då blir det till att riva och mura upp en ny spis i källaren. Jajemänsan, det blir en helt ny istället! Jippie! Är det något vi verkligen kan tjäna pengar på så är det ju saker som har med murning att göra eftersom det inte kostar oss någonting, det kostar bara Henriks ork. Åh, så bra det kommer bli. Den kommer att få en helt ny form och allting...

Nu ikväll är jag ensam hemma, Henrik är på hockeypremiär. Till min besvikelse gick ju inte Idol igår så jag satsar på ikväll istället men nu först, en riktigt skön dusch med mina nya produkter.



Askul!

2010-09-14

Ni bara måste se det här, så jääävla roligt:




Måste skärpa mig!

2010-09-13
Har ingen ro alls i kroppen och det är nu jag verkligen behöver det! Har farit runt som en galning hela dagen och handlat, städat, tvättat och fixat. Nu är jag helt slut! Är det inte bättre att bli sjuk när man har en liten tröttperiod? Och om man, bara för en enda dag, skiter i att göra alla de där hushållssysslorna så ser det ju direkt ut som ett bombnedslag. Mitt nya hus ska vara rent och fint nu, alltid!

Jag tycker att jag gott förtjänar att mysa ned mig i soffan ikväll för att kika på Idol bland annat. Känns hur bra som helst i det nya tv-rummet.

Imorn och på onsdag vankas det jobb. Blir en liten mjukstart med sköna tider.

Alex, jag håller alla mina tummar och tår för dig imorn. You go, girl!!! Jag har förresten redan tjuvkikat på ditt kort, haha:




Inflyttade på nytt

2010-09-12
Nu har vi äntligen flyttat in i vardagsrummet och jag lovar er, det var som att flytta in i huset på nytt. Samma lyckokänsla! Jag menar, innan har vi ju bara använt köket och sovrummet på ovanvåningen trots att det finns ett jättestort vardagsrum och ytterligare ett sovrum. Nu är det helt plötsligt så mycket större här inne då vi har två hela rum till att fylla. Det mindre sovrummet har vi bara använt som förvaring/skräprum under renoveringen men nu ska det istället bli "kontor" och förhoppningsvis barnkammare i framtiden.

Idag har vi flyttat upp tv-rummet från källaren. TV:n är upphängd på väggen och vi kan inte bestämma oss för om vi ska köpa en ny soffa eller behålla den vi har. Vi har varit iväg i en massa möbelaffärer idag men inte hittat någon som fallit oss i smaken och dem som har gjort det har varit ungefär likadana som den vi redan har. Jag tror iallafall att jag faktiskt, trots allt, vill behålla tv-bänken men måla den vit istället. Gardiner är uppsatta och fönsterbrädorna pyntade och allt är bara så himla jättefint!!! Nu fattas ett fint, stort matsalsbord med snygga stolar, en skänk och ett nytt vitrinskåp. Vi har redan vitrinskåpet i björk men vill byta till ek, himla onödigt men man får väl försöka sälja det.

Nog om huset. Helgen har varit bra. Jag jobbade igår fast att jag egentligen inte borde ha gjort det, blev mycket sämre på kvällen sedan. Vi myste hela dagen, Henrik var bakis och jag sjukis. Är fortfarande inte helt hundra och har tänkt mig att vara hemma och ta igen mig imorn också eftersom jag är ledig.


Sjuk igen!!

2010-09-10
Lilla jag har gått och blivit sjuk, igen. Precis alla är lite sådär småsjuka nu, verkar det som. Skitjobbigt och väldigt typiskt att jag skulle bli det just nu när jag jobbar så mycket men vad ska man göra? Det är ingen som tackar en för att man går där och sliter häcken av sig när man mår skit... Ska satsa på att kunna göra mitt på Dialysen imorn iallafall, är ganska lugnt där på lördagar.

Denna veckan har annars mest bara bestått utav jobb och lite småpysslande här hemma. Vi är riktigt trötta på att greja nu så allt blir gjort i en lugnare takt. Vardagsrummet är iallafall helt klart! Ska bara städa upp och köpa möbler. I hallen ska klinkers läggas innanför ytterdörren och trappan ska "kläs" om. Nästa vecka kommer spiskasetten så det blir väl för Henrik att greja med den. Kommer bli skitfint, spisen ska byggas om lite, putsas och bli helvit. Vitt, vitt, vitt.... Källaren ska vara ljus! Våra kompisar Emil och Helen har köpt ett likadant hus som oss fast spegelvänt. Deras är redan iordning och det är skitkul att se hur fint det faktiskt KAN bli, även om vägen dit är lång. Jag är ändå nöjd med att vi köpte ett billigare och fulare hus, haha. När man gör om får man ju faktiskt precis som man vill ha det.

I helgen grejade vi i trädgården lite granna, klippte häcken och beskar träd. Det har inte blivit något grejande ute alls i år eftersom vi valt att prioritera lite annat. Det enda vi ska göra nu i höst är att sätta häck längs hela framsidan och riva upp alla fula granar vi har. Men nästa år, då jäklar! Då ska huset målas och bli fint och en hel del annat ska också göras.

Nu blir det åter till sängen för att kurera mig. Trevlig helg på er allihop!


Myskväll

2010-09-03

Helg igen, vart tar veckorna vägen? Idag har jag jobbat, det var lite struligt på morgonen när jag kom. Ingen ordning på någonting, onödigt slarv som tar tid... Och de snackar om Lean?

Ikväll ska jag, Anna, Ludde och Alex ha myskväll. Vi ska äta lite gott och sådär... Imorn blir det jobb på Dialysen, det ska bli roligt. På söndag är jag reserv så vi får se om det blir jobb eller ej.

Imorn kommer mamma, Ida och Bosse. Snälla Bosse har gjort en massa plåtar till oss som ska monteras... Skönt att det börjar bli ordning på allting nu.

Ha en trevlig helg allihopa!


Minnen.

2010-09-02

So long Sweden.
2006-09-03 21:36

Min sista dag i Sverige. Denna dagen har jag längtat länge efter men det har varit en sorglig dag, jäklar vad sentimental jag har varit. Jag älskar alla mina nära och kära så himla mycket. Ni är bäst.

Fanny, min gosefis. Tack för de tre bästa åren i mitt liv!

Men nu, allihopa, nu ska jag ut på mitt livs äventyr och det känns förjävla bra!!

New Zealand, here I come!

SO LONG!




Ja tänk, för hela fyra årsedan satt jag och skrev det här. Om det var mitt livs äventyr? Oh ja!!! Miljoner gånger om. Fan, vad kul det är att läsa såhär gamla inlägg då och då... Det är så mycket saker man glömt som kommer tillbaka. Och DET, till alla er som ratar bloggare, är anledningen till att jag faktiskt sitter här och skriver. Det är mest för min egen skull, för att bevara minnen och tankar som man senare i livet kan se tillbaka och glädjas, eller för all del, sörja åt. En annan anledning till bloggandet är alla bekanta man har utspridda i Sverige och världen, alla kan se vad man har för sig och man slipper att sitta och skriva en massa enskilda mejl.

Jag blir så sur på folk som tycker det är töntigt att blogga. Läs inte då isåfall! Och lägg er inte i! Det är upp till var och en och så länge det inte berör er så spelar det väl ingen roll?


Flygande Kurre

2010-09-02
Jo, mina vänner, Flygande Kurre är som Flygande Jakob fast med kassler istället. Kul att variera lite...




Bröllop!!!

2010-09-02
Idag när jag kom hem låg en bröllopsinbjudadan i brevlådan. Min kusin Emil och hans Marie ska gifta sig!!! Gud, vad roligt! Jag har aldrig varit på ett bröllop, vad jag minns iallafall. Har alltid velat gå på ett... Som jag längtar nu!

Idag har jag jobbar några få timmar och sedan varit iväg på ett mycket lättande möte på Arbetsförmedlingen i Båstad. Nu känns allt med jobb, ersättningar och annat jättebra! Min handledare, som jag träffade för första gången idag, var verkligen super! Trevlig, hjälpsam och förstående... Guld värt!

Idag ska tapetseringen bli klar. Trodde inte hallen kunde bli finare men när dörrfoder och golv-och taklister kom upp så kan jag inte sluta stirra. Jag är sååååå nöjd! Jag ska snart ge mig på att småfixa med lite målning i trappan som leder ner till källaren. Den hör ju till hallen men ändå inte liksom.


En stund över

2010-09-01
Puh, äntligen en stund över till att sitta här vid datorn. Det har varit full rulle ända sedan i fredags. Helgen i Skövde var skojig och jag hoppas att alla andra tyckte det också. Nu jobbar jag hela veckan förutom söndag, pengar till mig!

Här hemma går det framåt, vi är igång med tapetsering. Är såå glad att vi valde den beige- och vitrandiga tapeten, den gör sig skitbra i hallen. Jag tror att Kalle ska komma idag och sätta upp lister, karmar och sådant. I helgen blir det kanske att åka till nya IKEA och införskaffa lite smått och gott till allt det nya. Jag tycker det har blivit så himla fint! Jag går runt och är helt lycklig hela tiden, tänk att jag har ett sådant fint hus.

Nu ska jag passa på att vila lite innan Henrik kommer hem från jobbet. Ska laga mat så den är klar lagom till han kommer, flygande Kurre blir det idag. Har en sockerkaka i ugnen till fikat sen, jättelängesen jag åt en gammal hederlig sådan.