Nya möbler och kanske nytt jobb?

2011-12-28

Det har varit lite dålig uppdatering här sedan jul men jag har haft någon konstig magsjuka och inte varit så pigg. Nu är jag dock bra igen, som tur är!

Vi har fått hem våra nya möbler och de är såå fina! Vilket kap vi har gjort, det är helt sanslöst! Ska visa er bilder nån dag... Hela huset är så mysigt nu, komplett på något sätt liksom. Jag menar, vad är det för mening med att ha en helt nyrenoverad källare när man ändå aldrig är där eftersom man inte har haft tillräckligt med möbler?! Ni ska se gillestugan nu, en megasoffa på fyra meter som går från vägg till vägg med divan och öppet avslut. Lägg till den öppna spisen på det så snackar vi verkligen hög mysfaktor!

Jag är lite inne på att söka nytt jobb, eller jag har faktiskt redan sökt tre stycken. Jag älskar egentligen mitt nuvarande jobb och stortrivs verkligen men det är alltid så mycket krångel. Nu när sjukhuset har lite dålig ekonomi så ska vissa delar tillhöra Regionservice istället. Mitt nuvarande vikariats grundtjänst är bara på 69% egentligen och det är alltså de procenten som går över till Regionservice. Mina andra procent försvinner alltså och jag kommer aldrig att kunna klara mig på bara 69%, iallafall inte om jag vill leva lite också. Sjukt, eller hur? Därmed söker jag istället nytt! Det är som Ida sa, vikarier jobbar hur mycket som helst men i slutändan har man ändå ingenting för det. Vilket är synd eftersom jag aldrig haft ett jobb som jag tyckt så bra om. Nu kan det hända att jag är lite upprörd och går händelserna i förväg men ändå...


Annorlunda juldag

2011-12-25

Så länge jag levt har vi, hela släkten, alltid firat juldagen hos farmor och farfar. Det har alltid varit exakt samma mat! Men i år orkade de inte mer, släkten växer ju åt alla håll och jag förstår dem men det känns ändå lite trist. Vad gör vi idag istället? Ingenting! Eller jo, jag har äntligen fixat iordning alla grejer i köksskåpen så i helgen har vi invigt det nya fina köket. Jag älskar det!

Gårdagen var trevlig och vi hade mysigt. Jag fick en massa fina saker av alla, tack så jättemycket! Jag fick en one piece bland annat och fy fan vilket skönt plagg det är alltså. Har myst i den hela dagen och den kommer slitas väl, det kan jag lova.

Vi har ju en jul kvar att fira såklart! Med min fina familj... Jag längtar jättemycket! Förhoppningsvis, om mamma får ledigt, kommer de alla ner till Trettonhelgen. Annars åker vi upp!

Nu ska jag slappa lite. Vi pratar om att kanske gå ut och äta ikväll. Imorn väntar jobb igen medan Henrik, lyxisen, ska vara ledig till efter nyår.


Bortskämda?!

2011-12-24


God Jul!

2011-12-24
God jul alla kära vänner! Hoppas ni får en fantastisk dag! Vi började dagen med att beställa både en soffa och ett matsalsbord till vardagsrummet, tjoho! Förhoppningsvis kan vi hämta det redan nästa vecka och då passar vi på att slå till med ett köksbord också...


Julgodis & annat fix

2011-12-23

Idag har jag varit igång hela dagen. Gick upp när det ljusnade och putsade fönstren utvändigt. Sen har jag småpysslat lite i nya köket, ställt dit ännu lite saker. Efter det åkte jag och handlade lite julmat och annnat, nu ska jag absolut inte besöka en affär förrän julen är över. Fy tusan vad folk det är överallt! Jag har fått till lite julgodis idag också. Det blev Rocky Road Fudge, Tomtefudge och vanlig chokladkola. Mums!

Nu längtar jag till imorn, älskar uppesittarkvällen. Det är alltid lika mysigt. Första skinkmackan och så... Ska bli gott att vara ledig i helgen dessutom!

Läste att vi går mot ljusare tider igen, hur underbart är inte det? Och hur snabbt har inte denna höst gått? Jag ser fram emot ett nytt år med nya möjligheter och allt vad det kan föra med sig...



2011-12-20

MMS-vykort från Ida:


Love lådor!

2011-12-20

Jag bara älskar lådsystemet istället för skåp. Inget mer knäkrypande för att försöka hitta det som gömmer sig längst in i skåpen.


Snö!!

2011-12-20

Vaknade nu på morgonen och fick se att det är helt vitt ute! Äntligen lite snö och vinterväder till oss också. Frågan är bara hur länge det får ligga...

Här är vår fina gran:


Så väldigt trött

2011-12-19

Usch ja, vilken lång jobbedag men den har ändå varit bra. Helgen var också bra även om den mest bestod av jobb. Ikväll har jag pillat med småsaker i köket, sånt tar längre tid än vad man tror. Jag har klippt till sådana där anti- glidmattor till alla lådor, till exempel. Imorn har jag tänkt att provköra diskmaskinen (JA, JAG HAR ÄNTLIGEN EN DISKMASKIN!!!) och sätta in en massa grejer i skåp och lådor. Om jag hinner och om vädret tillåter ska jag putsa fönstren också. De ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig efter stormen som var. Vi får så jäkla massa salt här nere eftersom vi bor nära havet.

Henrik kom hem med en superfin julgran ikväll och nu står den så fint klädd i vardagsrummet. Mysigt! Tänk att det är julafton på lördag redan...


Julfest!

2011-12-16
Igår hade vi julfest på Erikslund med jobbet, fest är väl att ta i men julbord åt vi iallafall och bytte julklappar gjorde vi också. Det var verkligen jättetrevligt och jag hade så kul! Vi var några stycken som stannade kvar efteråt och satt och pratade, jättemysigt. Vi önskade en massa roliga låtar av trubadurkillen också, haha.

Här kommer lite bilder, jag har en fotboll som ansikte och världens största mun men vad fan gör väl det när man skrattar och har kul?




Alice ligger och myser på rygg, haha!

2011-12-14


En helt vanlig tisdag...

2011-12-13

Fy, vilken seg dag det var på jobbet idag. Tur att jag bara har ett pass i månaden då jag börjar kl 13! Det gick bra med sotaren också, det fanns ingenting att sota ens. Ja så mycket eldar vi! Vi har bara gjort det när det varit kallt men jag kan tänka mig att det kommer bli mer även för mysfaktorns skull när en ny soffa kommer in i gillestugan.

På tal om nya grejer så längtar jag till fredag. Då ska vi julklappsshoppa och ta ännu en sväng till IKEA för att köpa nytt porslin, nya kastruller och sånt. Kul! När vi köpte köket fick vi ett presentkort på 2000 att handla annat för så det är ju perfekt.

Nu måste jag sova! Jobb imorn igen plus två möten...


Tallrikar & skålar

2011-12-12

Visst är den här serien från IKEA fin? Den kommer förmodligen att få flytta in i mitt nya kök:


Massor att göra!

2011-12-12

Ja, för en gångs skull är det nu VI som ligger steget bakom i köksrenoveringen. Vi grejar ju i och för sig hela tiden så bakom är ju egentligen fel ord. Kaklet blev fogat idag, det är jättefint! Det har dock varit ganska mycket jobb med, även för Henrik som är proffs. Förra veckan satte han kakel hos en bekant, det tog honom knappt två timmar. Vårt fick han hålla på med i två dagar, haha. Men det är väl värt det och man får hoppas att det syns att det är en mer avancerad kakling än vad det brukar vara.

Nisse har fixat elen ikväll så nu kan alla vitvaror kopplas in. Det är nära nu hörrni... Nu fattas tiden bara.

Imorn börjar jag inte jobbs förrän kl 13, skönt! Jag väntar sotaren mellan 10-12... Känns väldigt vuxet, tycker jag.


Just nu:

2011-12-11

Oh yes, we hittade kakel igår! Vi blev skitglada! Tänk att vi bara har hittat två varianter vi gillar utav tusentals. Vadå kräsna?! Det kommer se jättebra ut sen när det blir fogat:




How exciting!!!

2011-12-10


Fredagsmys & postavi

2011-12-09

Efter en ganska seg och långdragen dag på jobbet har det varit skönt med lite fredagsmys! Jag köpte med kinamat hem, var urlängesedan jag åt det. Kvällen har spenderats i soffan alltså, gött!!

Hade fått en postavi idag, ett paket från NZ ligger och väntar på mig. Det är alltid lika spännande, ska hämta det så fort jag bara kan imorn.

Imorn ska vi ut på kakeljakt också, sista försöket. Vi ska åka och kika i en Höganäs Kakelbutik i Helsingborg, ska tydligen finnas en outlet lite utanför HBG också. Vi får se om vi hittar nåt fint! Håller tummarna för det...


Underbara Maja

2011-12-08

Idag har varit en riktigt skön dag. Gick och donade här hemma på förmiddagen och ordnade med paketet till NZ. På eftermiddagen kom Alex med lilla Maja och jag passade henne en stund då Alex skulle iväg. Så sjukt mysigt!! När hon kom tillbaka åkte vi till Båstad en sväng, kikade på Lågprisladan och på NP Nilsson. Efter det åkte vi till Kalle & Lotta för att se på Skånederbyt, Rögle-Malmö. Heja Rögle som vann med 4-2.

Nu väntar sängen och jobb imorn. Efter det ska det bli sjukt skönt med en HEL ledig helg, var fyra veckor sedan sist...

Här kommer en bild på den fina lilla godingen:


Kakel

2011-12-07
Vad dagarna springer iväg! Jag har tagit en hel del köksbilder som jag tänkt visa er men det har inte blivit av och eftersom det händer nya grejer varje dag känns bilderna jag tagit redan gamla, haha. Köket är nästan klart! Det som fattas är kakel, lister och några lamputtag. Vi har hittat ett sjukt snyggt kakel som vi fastnade för men givetvis fanns det inte hemma, det hade inte ens skickats till sågen i Italien. Så jävla typiskt! Vi som ville sätta kakel i helgen. Nu är frågan om vi ska vänta en månad, säkert längre eftersom det blir jul och nyår, eller om vi ska kolla efter ett annat liknande. Jag har hämtat ännu en provplatta idag så vi får fundera lite här hemma. Det vi fastnade för ser ut ungefär såhär:


Jag bara älskar det! Riktigt snyggt till både ekbänkskiva och vitt kök. Från början ville jag ha vanliga, enkla rektangulära vita plattor men det har alla och därför känns det så vanligt. Vi vill ha något som är lite annorlunda så vi fastnade för stavmosaik.

Annars har det inte hänt så mycket. Imorn väntar en ledig dag, härligt! Jag har inte direkta måsten förutom att få iväg julklappar till Nya Zeeland.

Malins Lussemuffins

2011-12-01

Ledig dag idag men den har tyvärr bara sprungit förbi. Åkte till Alex på förmiddagen och bakade cheesecake till hennes kalas imorn. Det var mysigt att bara hänga där utan att känna sig stressad. Det blev såklart en massa gos med lilla Maja också.

Väl hemma fortsatte pysslandet. Jag gjorde en jättegod ost- och skinkpaj till middag och fixade ännu en cheesecake till imorn. Jag lånade Alex bakmaskin och slängde ihop Malins lussemuffins också. Oj, så goda de var!!! Malin, jag fick ut 40 stycken JÄTTESTORA bullar. Jag tog i lite extra Kesella och saffran och strödde på lite pärlsocker, de blev jättesaftiga och goda. Jag gjorde dessutom som du rekommenderade med mjölet. Dessa har jag absolut inte bakat för sista gången så tusen tack för tipset. Här hittar ni receptet:

http://rosaliljan.blogspot.com/2011/11/lussemuffins.html

Det var den dagen det! Imorn väntar en kort dag på jobbet och kalas på kvällen.