Dreaming away 3

2010-07-22

Alanya och Fanny. Lovely!!!


Dreaming away 2

2010-07-22

Grebbestad. Det står mellan det eller Skövde i början av augusti. Har alltid varit jättekär i Grebbestad, dessutom var det här jag träffade Henrik.


Dreaming away 1

2010-07-22

Öland på söndag. Sjukt skönt!


Vardagsrum innan

2010-07-22
Idag mår jag mycket bättre och det är så skönt!! Jag är dessutom ledig, bra timing. Och dessutom kommer min Henrik hem ikväll så med andra ord, life is good. Igår hade jag en riktig grejardag när jag kom hem från jobbet, jag tvättade, städade, målade element och donade. Framåt kvällen fick jag ett sådant ryck och började riva tapeter som en galning, fick ett riktigt skönt flow. Det är nämligen hur många lager tapet som helst så det tar lite tid men nu har jag bara en kortsida kvar. Det blir till att fortsätta i samma anda idag...

Här är mäklarens bilder av vardagsrummet innan:


Innan gick det bara en dörr in hit men nu har vi öppnat upp cirka 2,5 meter och ända upp till taket. Det blev skitbra! Ljust, öppet och mer modernt. Vi ska måla väggarna vita och sedan får vi se vad som händer, vi börjar så iallafall.

Förkyld och Henriksjuk

2010-07-20
Usch, min förkylning har bara blivit värre. Nu är den i det stadiet då hjärnan känns helt blockad och smaken är borta. Men jag kämpar på, en dag till på jobbet och sen är jag lite ledig. Är på dialysen den här veckan så det är ganska lugnt. Igår höll jag på att greja för fullt, rev tapeter, tvättade och förberedde element för målning, storstädade duschen... Det skulle jag nog inte ha gjort men jag vill överraska Henrik med att ha varit duktig till han kommer hem. Får hoppas jag är bättre på torsdag, min lediga dag, och göra ett stort ryck.

Jag trodde faktiskt inte att jag skulle längta efter honom så mycket som jag faktiskt gör, det var likadant för honom. Jag vill att han ska komma hem nu, det här är VÅRT hus och det är inte detsamma utan honom i det. Alice saknar sin husse som en tok! Igår låg hon vid ytterdörren hela dagen och väntade. Vid minsta ljud utifrån blir hon överlycklig. Tur jag har henne iallafall, hade varit så ensamt annars. När jag jobbat i veckan har hon varit hos Kalle, Lotta och vovvarna. Skönt att hon slipper vara själv. Jag själv blir lite bortskämd också, fick räkmacka där idag när jag kom hem från jobbet.

Nu ska jag hoppa i säng och hoppas på att jag är bättre till imorn.


All alone

2010-07-18

Idag flög Henrik till Gotland för att hänga lite med Emil och Helene, roligt för honom eftersom jag ändå jobbar så mycket när han har semester. Nu ska jag vara själv ända till på torsdag och det är redan ensamt. Plus att jag åkt på en jobbig förkylning. Stackars mig, haha! Jag tycker verkligen att det är skönt att vara ensam ibland, i några timmar sådär, men nu inser jag att det är nog inte lika skönt att vara ensam i flera dagar. Jag saknar honom redan. Han brukar ju alltid vara hemma, det är jag som brukar åka iväg. Nu förstår jag hur han känner det när jag är borta. Det är bra på sitt sätt, man saknar varandra och det får en att tänka på hur mycket den andre betyder för en och vilken stor plats personen har i ens liv. Tur jag har jobbet! På torsdag är jag ledig och då ska jag nog fråga Alex om hon vill steka på stranden hela dagen. Det var så längesen vi hittade på något...

Mamma och Bosse var här i helgen och det var trevligt. Vi har bland annat varit i Helsingborg, Båstad, åkt båt och gått på Väla.

Nu frågade Lotta om jag ville komma och grilla, jag tar varje chans jag får för att slippa vara ensam. Något jag älskar är att vara själv i ett par timmar precis när man kommit hem från jobbet men sen räcker det!


På "grejar-humör"

2010-07-14
Ja, jag lever! Allt känns faktiskt riktigt bra just nu... Henrik har fyra härliga veckors semester medan jag kämpar på på sjukhuset. Men inte mig emot så som jag trivs där, har riktigt sköna arbetsdagar. Nästa söndag ska vi iallafall åka till Öland i en dryg vecka. Efter det blir det förmodligen Skövde i några dagar, ska bli skönt att stanna lite längre än bara två nätter.

Vi har börjat med operation hall/vardagsrum. Väggen är riven och det blev kanon, så öppet och ljust! Just nu håller vi på att byta innertaket i hallen eftersom det inte är samma som i vardagsrummet. Det är kämpigt i värmen men just nu är vi på ett sådant perfekt grejar-humör så man får passa på medan det varar. Tapeterna är till hälften nedrivna, lister och karmar borta så det är bara att köra på. Det kommer bli så tjusigt så!

Imorn kommer mamma och Bosse hit och stannar till söndag, ska bli jätteroligt att ha dem här. Vi ska hitta på en massa roliga saker. Tennisveckan pågår ju nu här i Båstad och alla stockholmare har invaderat stan.

Jo förresten, jag kom på att jag aldrig visade hur badrummet såg ut innan. Här har ni snusket:


Liiite skillnad, eller vad säger ni? Innan var det inte större än såhär, nu är det lika stort åt "andra" hållet också.

Skönt att vara ledig

2010-07-06
Jag har tappat lite av motivationen till att blogga just nu så därför blir inläggen ganska glesa. Man har ju så mycket annat för sig nu när det är sommar och vädret är kanon! Jag har iallafall haft en bra helg. Den har bestått av jobb, badande, båtåkande, fiskande, klippning av Alice och marknad i Jonstorp där jag hittade två skitsnygga klänningar. Good catch!

Nu sitter jag hos Ida och ska strax göra mig iordning. Ska klippa mig och göra mer slingor idag. Blir säkert en sväng på stan också. Ska även hälsa på min lilla mormor.

Och nu har jag kommit till en punkt där jag verkligen fått nog! Nu är det slut på allt skitätande och annat. Ska börja ta tag i träningen också fär såhär kan det inte fortsätta!

Jag älskar min källare!

2010-07-02
Vår vind är inte riktigt isolerad som den ska. Vad jag har förstått ska man ha cirka 60 cm isolering och vi har bara 30 cm. Det betyder att på sommaren går värmen rakt igenom huset och det blir alldeles för varmt och på vintern tvärt om, det blir alldeles för kallt. Tack gode gud för att vi har våran källare som just nu är alldeles sval och underbar. Man sover som en liten gris där nere... Ett av sommarprojekten blir givetvis att isolera ordentligt på den där jäkla vinden för såhär kan vi inte ha det!

Idag är jag ledig, försöker ladda batterierna för jobb lördag, söndag och måndag. Direkt efter jobbet på måndag åker jag upp till Skövde. På tisdag ska jag klippa mig och göra mer slingor, det är det enda jag har planerat.