Lugnet efter stormen

2011-11-28

Vilken kanonfin dag vi haft idag, strålande sol och vindstilla. Vilka kontraster på bara några timmar! Vi klarade stormen bra men jag har sett några avblåsta tak, nedblåsta vägskyltar och många stora trädgrenar i dikena. Våran hamn är dessutom helt översvämmad, den ligger helt under vatten och den ena bryggan var bortsliten. Det är en vattennivåskillnad på över två meter. Vågorna slog lååångt över piren igår!

Ännu en jobbdag avklarad och ikväll har det blivit lite grejande. Bänkskivan är på, vasken i och så även diskmaskinen. Nu väntar vi på rörläggare och elektriker för att kunna fortsätta. Hoppas det inte dröjer för många dagar...


Alice håller koll!

2011-11-28


Långpanna idag igen

2011-11-27

Ja, vad som egentligen skulle varit min lediga helg slutade med långpanna idag. Fyra extrapass på mindre än en vecka är inte dåligt. Decemberlönen kommer nog att sitta fint!

Det är orkan här i Skåne, det blåser så in i helvete rent ut sagt. Har aldrig varit med om något liknande. Jag tycker det är ganska otäckt sånt där, sånt som man inte kan påverka. Hoppas det avtar snart. När jag körde hem från jobbet kändes det nästan som om bilen svävade och att däcken var helt vinda.

Här hemma har det hänt mer på köksfronten och vi räknar med att bli så gott som klara nu i veckan. Igår testade vi vitvarorna i skåpen, så sjuuuukt snyggt var det:


Köksbord

2011-11-26

Visst är det här köksbordet fint? Något i den här stilen vill jag ha sen när köket är klart!


Mycket jobb & köksstommar

2011-11-25

Ojoj, vilken dag! Blev väckt imorse av samtal från jobbet så det blev att jobba långpanna idag, snäll som man är. Det har faktiskt gått väldigt bra men det är väl mest i huvudet man tycker det är jobbigt. På söndag väntar ännu en extradag! Så länge man orkar och kan tycker jag det är okej att jobba extra, som den här veckan då jag bara jobbar tre dagar, då går det väl an att jobba någon dag till.

Det är ju en del jobb på hemmaplan just nu också så man somnar gott nästan direkt om kvällarna. Efter köket lägger vi renoveringar på hyllan ett tag, det enda vi har kvar är andra halvan av källaren som innehåller pannrum, matkällare, tvättstuga och verkstad men det känns inte så viktigt. Så småningom ska vi väl flytta in tvättstugan i pannrummet men det får bli när det blir. Till våren vill jag greja ute lite mer, lägga sten runt huset är något jag verkligen vill!

Anyway, i helgen blir det fortsättning på bilden nedan. Dessutom måste lite mysigt adventspynt fram och jag vill baka Malins lussemuffinsar som jag berättade om innan. Jag har köpt ingredienserna så nu är det bara tid jag saknar!


Nytapetserat och fint

2011-11-23

Just nu ligger jag och myser i sängen och ser fram emot en efterlängtad ledig dag imorgon. Förutom lite måste-göror som städning och målning av lister har jag tänkt att åka till IKEA och lite andra roliga affärer. Det blev ingenting med det igår nämligen... Jag ska försöka hinna med lite adventspyssel också, vill så gärna baka Malins lussemuffins. Ska länka till det receptet när jag gjort dem.

Igår blev ju köket ett "helt" rum igen. Golv på och tapeter uppe, jag är supernöjd! Tapeten blev en vit variant, inte kritvit utan mer gräddvit. Vi har en fondvägg på hålväggen också. Det är samma tapet som jag hade i min lägenhet fast nu är den vit istället för rosa. Jag har alltid älskat den! Här är en bild, tyvärr är golvet övertäckt av papp men ni ser väggen iallafall:

 


Maximal otur

2011-11-22

Vi är på jakt efter en bänkskiva och vet exakt vad vi vill ha men så fort vi ska "slå till" så har allt gått åt skogen. De har varit slut, varit för korta och andra kunder har snott den sista mitt framför ögonen på oss. Ja, herregud vilket ståhej för en jäkla bänkskiva! Idag åker vi iallafall upp till Halmstad där vi har en undanlagd och nu får ingenting gå fel mer...

Idag kommer även målaren och gör klart sitt, jippie! Sedan börjar vi så smått sätta in vårt nya kök. Förutom det där med bänkskivan, som egentligen inte varit så jobbigt, så har hela den här renoveringen gått så himla smidigt. Det har inte varit jobbigt alls och det känns så skönt.

Nu ska jag vila en liten stund innan vi åker till Halmstad, har jobbat extra idag och det tar på en ibland. Ikväll blir det IKEA med Alex!


Världens godaste fiskgratäng!

2011-11-19

Här kommer ett smarrigt och enkelt recept på en fiskgratäng. Vi lagar den på jobbet ibland och den är väldigt populär, Fiskgratäng Nisse Hult heter den!

1. Lägg ett eller två tinade fiskblock i en form. Salta och peppra med vitpeppar. Häll över lite citronsaft också.

2. Blanda 2-5 dl creme fraiche med en skvätt mjölk. Häll i någon tesked dijonsenap, allt efter egen smak men helst inte för mycket. Ha sedan i några matskedar kapris. För lite extra smak, häll i en tesked sambal oelek.

3. Häll blandningen över fisken och strö över riven ost. Grädda på 225 grader tills fisken är klar.

Servera med kokt potatis eller mos!

När jag provade denna rätt första gången kunde jag aldrig ha listat ut vad den innehöll. Jag gillar ju varken senap eller kapris så mycket men tillsammans blir de sjukt goda så prova, även om du inte är så förtjust i nåt utav det.


Städ & köksluckor

2011-11-18
Här är det en grå och dimmig dag, sov därför lite för länge men vad gör väl egentligen det när man är ledig? Nu har jag tagit tag i lite städning, det är lite halvsvårt att hålla rent och fint mitt i renoveringen. Hela vardagsrummet är fullt av grejer, Henrik har redan börjat skruva ihop stommar, lådor och skåp. Jag bara älskar luckorna och har velat ha dem i flera år nu, de heter Ädel:


Nu ska jag återgå till badrumsstädningen, duschväggen behöver få sig en rejäl omgång! Ikväll blir det fredagsmys med min goding, vi ska bara slappa och ha det gott. I helgen väntas jobb, morgonpass så det är ganska gott ändå.

What's wrong?

2011-11-17

Haha, mina sommarblommor på altanen har återuppstått ur sina lådor! I mitten av november!!! Vad är det för fel på världen?! Jag har krokus i rabatten också förresten...


Frost!

2011-11-16

Idag är det dags att sätta på vinterdäcken, frosten har även hittat till Skåneland nu. Men tänk att det redan är den 16 november, helt otroligt, och på dagarna är det fortfarande 5-10 grader ute. Ja, jag klagar inte iallafall!

Igår jobbade jag igen efter en veckas sjukdom, det gick bra men det är lite trögt att hitta tillbaka till sitt vanliga tempo. Idag ska jag på det igen!

Igår började vi skruva ihop lite stommar, de är sååå fina! Målaren blir klar på tisdag med allting, han är sjukt snabb. Hittills har han varit här knappt fyra timmar och både väggar och golv är så gott som klara för taptetsering/målning. Lyx! I helgen ska vi shoppa bänkskiva, lister, foder och eluttag. Det är möjligt att golvet kommer på också.


Återuppbyggnad

2011-11-14

Det går undan i vårt kök! Nu ska vi börja med det roliga! Idag kommer målaren, en lyx vi unnar oss, för att spackla, slipa och senare även tapetsera och måla taket. Vi har det nya köket hemma, såhär ser det ut i vårt vardagsrum:


Vitvaror

2011-11-06
Äntligen är denna jobbhelg över, det tar ganska bra på krafterna att springa mellan två avdelningar. Skönt att jag är ledig imorn, då ska jag hinna med ett spinningpass på morgonen och sedan fara hem för att riva upp den gamla golvmattan i köket. Efter det är allt det gamla bannemej väck! Den nya elen är dragen idag så nästa helg ska nya gipsskivor upp på väggarna och även i taket. Igår sattes det nya fönstret in och det blev kanon! Imorgon ska vi till IKEA och beställa köket dessutom, jippie! Vi tänkte att vi ska få det hemkört istället för att gå där och plocka allt på ta-själv-lagret. Det lär ju ta hundra år och dessutom vara ganska jobbigt?!

I veckan kommer dessutom vitvarorna vi beställt, här är några:

 

Detta kommer bli såå bra! Jag kan inte fatta att jag kommer att ha ett helt sprillans kök, det är fan ta mig lyx.

 

På onsdag åker jag och hälsar på Ida och mammita, det ska bli mys! Över tre månader sedan jag var uppe nu, tiden har gått alldeles för fort. Då måste jag även passa på att hälsa på pappsen eftersom jag inte kunde göra det i helgen på Alla Helgona.