Nya gardinerna

2010-10-31

Köksgardinen, Marimekko.




Gardinen i datarummet, tyg från IKEA. Supernöjd med dem båda!


Ida ♥

2010-10-30
Jag älskar att umgås med min syrra! Vi gillar precis samma saker och gör saker på samma sätt, oftast iallafall. I torsdags när hon kom, hann vi inte mer än äta middag förrän vi drog iväg. Vi stack till IKEA, mest för att spana. Jag köpte bara en ny lampskärm till köket.

Igår tog vi tåget till Helsingborg för att kika lite i affärer. Blev inte så mycket köpt där heller. Ibland hittar man bara ingenting, det går i perioder. Istället bestämde jag mig för att åka och köpa mitt efterlängtade Marimekkotyg, har alltid velat ha Marimekkogardiner i köket. Ida sa att om jag ändå inte hittade något så kunde jag väl lika gärna skämma bort mig med nåt som jag verkligen velat ha länge. Tyget kostar ju en del men var såå värt det nu när gardinerna är klara. Ida var en riktig jävel på att sy när jag plockade fram min symaskin, trots att hon inte sytt sedan 7:an. Hon fick sy mina gardiner, var alldeles för nervös för att sy fel eller klippa fel på ett sånt dyrt tyg, haha.

Idag blir det kanske en snabbis till IKEA igen, vi har fått galna sysjukan nu. De har ju sjukt billiga tyger så jag funderar på att sy upp en kappa även till kontoret, ser ju ganska mycket trevligare ut med pyntat fönster även om resten av rummet ser ut som ett bombnedslag. Ja vi får se, än så länge är det bara jag som är vaken. Är reserv och vaknar jämt runt 6-tiden och tänker att nu ringer de snart men ingen har ringt så det blir nog en ledig dag idag.


Äggsmoothie

2010-10-27
Träningsvärken är faktiskt inte så fasligt farlig idag ändå. Jag känner ju såklart en del i benen, armarna och magen så det har ju tagit. Har nyss varit ute och gått en promenad på 40 minuter för att mjuka upp musklerna lite.

Idag har jag jobbat, först i restaurangen och sedan på avdelning. Det gick finfint men var ganska segt. Var tvungen att åka och handla efteråt och när jag kom hem var det alldeles för sent att laga middag. Fick bli en smarrig äggsmoothie (?!) och två smörgåsar. Visst låter det äckligt med äggsmoothie? Men det var faktiskt riktigt gott. Man mixar 1½ dl lättmjölk, 1 dl mellanfil, 2 tsk honung, 1½ dl frysta mangotärningar och 1 ägg. Snabbt, smarrigt och nyttigt! En kopp grönt te med vaniljarom slank ner också, det sägs ju att grönt te ska få fart på förbränningen.

Nu har jag precis betalt en massa tråkiga räkningar och väntar på att min goding ska komma hem från hockeyn.

Här är vi innan bröllopet i lördags. Henrik blundade på alla korten innan detta så jag sa till honom att öppna ögonen ordentligt, resultatet blev då detta. Råstirr!


Hurtig!!!

2010-10-26
Innan satt jag i soffan och blev bara tröttare och tröttare och segare och segare. Jag tänkte att jag måste pigga på mig lite så jag bestämde mig för att gå ut och gå en sväng. Sedan ångrade jag mig och tänkte, ännu bättre, jag ska fanemej ut och springa en runda. Sagt och gjort! Det var riktigt jävla skönt. Tog en tur på cirka 30 minuter och jag kanske gick max 5 minuter utav dem. Inte illa för att vara första gången på flera år va?


Imorn kommer jag att vara fruktansvärt mör i kroppen, känner det redan nu. Framförallt framsida lår. Ska försöka göra detta till en vana, en joggingtur varannan till var tredje dag kanske? Keep up the good work!!!


Viktväktarna

2010-10-26
Vi hade en riktig kanonhelg i Skövde, det var tungt att åka hem på söndagen. Bröllpet var sååå fint! De gifte sig på loftet hemma hos min farbror. Det var högt till tak och det såg ut som en riktig katedral, jättehäftigt! Efter vigseln blev det fest i magasinet och allt var bara så himla roligt. Snacka om lyckat bröllop!

Här hemma väntade en massa jobb. Förhoppningsvis kommer Ida ner i veckan, var alldeles för längesen vi umgicks bara vi två så det ska bli mysigt!

Vi har bestämt oss för att bruka allvar nu. Vi ska käka smalmat á la Viktväktarna och börja gå på spinning. Nu får det, som många gånger förr, vara nog. Tänkte pröva VV i och med att de inte förbjuder någonting. Jag tror inte på förbud, det slutar bara med att man fuskar förr eller senare. Vi ska inte köra stenhårt med pointsräkning och sådär utan bara laga mat enligt recepten. Det känns rätt bra faktiskt...

Någon dag ska jag tipsa er om en underbar vintersallad som vi gör på jobbet. Man kan göra en stor sats för den håller sig i över en vecka i kylen och är snuskigt god. Bra va?


Wedding day

2010-10-23
Just nu sitter jag här och har precis gjort mig iordning. Jag tror att jag känner mig ganska fin, kanske att jag ser ut lite som ett troll i håret men det får duga. Ska bli så jäkla skoj att gå på bröllop alltså, vill åka nu!! Och så ska det bli roligt att se alla uppklädda, det är inte varje dag man klär upp sig på det här viset.



Vinterdäcken på

2010-10-22
Alla verkar skriva om snön så jag får väl skriva min lilla snutt också. Igår, när jag jobbade, vräkte snön ner. Dock lade den sig aldrig och helt plötsligt var det strålande sol och blå himmel igen. Märkligt! Nu pissar regnet ned istället och det blåser ganska mycket, som vanligt här vid havet. I Skövde verkar snön ha kommit för att ligga iallafall och det var väl en jäkla är tur att vi satte på vinterdäcken igår ändå. Vi ska ju åka uppåt idag när Henrik slutar... Det blir mat och Idolmys hos mamma först.

Och imorn blir det bröllop. På söndag ska jag träffa Fanny en sväng innan hon drar till Gran Canaria, fy fan vad skönt för henne alltså!

Nu ska jag snart ta tag i dagen. Tänkte åka in till stan och uträtta några ärenden för att sedan åka hem och packa och vänta på att få åka.



Julklappsidéer

2010-10-20
Ja, det är faktiskt dags att börja tänka på julklappsshopping... Snart iallafall. Jag vill inte vara ute i sista minuten. Nu sitter jag här och har kommit på en del riktigt bra idéer och känner mig väldigt nöjd. Jag börjar längta mer och mer efter december då man kan börja julpynta lite grann, ska bli mysigt att göra det i huset. Hoppas vi får en vit vinter i år igen och inte en sån där typisk skånsk vinter som alla pratar om här nere. Det betyder bara regn och rusk.


Idag har jag jobbat i restaurangen. Jag börjar tycka om det mer och mer. I början riktigt vantrivdes jag men det var baraför att jag fick lära mig allting på helt fel sätt. Laddar inför en ny dag där imorgon igen. Torsdag betyder soppdag med efterrätt och det betyder svinmånga gäster och mycket stress. Skönt att det bara är en kortisdag och att man inte ska vidare på avdelning efteråt. Dessa blir de enda två dagar jag jobbar denna veckan eftersom vi drar till Skövde på fredag, lite lyxigt! Jag är lite mammasjuk så det ska bli skönt att komma hem...


Nästa projekt

2010-10-19
Eftersom jag grejade hela dagen igår med alla saker som behövdes göras tänker jag unna mig att ha en slappardag idag. Håller just nu på att tvätta mitt duschdraperi från Marimekko, lika bra att tvätta och lägga undan det. Hoppas bara att det inte blir förstört, draperier brukar väl vara lite känsliga? Sedan hoppas jag också att det ska kunna komma till användning någon mer gång för jag älskar det verkligen, det är så himla fint!

Nu tänkte jag surfa runt och samla lite inspiration till vårt nästa projekt, nämligen tvättstugan. Den ska få flytta in i pannrummet. Vi ska bland annat:

- Såga isär den gamla oljetanken och göra oss av med den.
- Bila upp golvet och hacka ner all puts från väggarna.
- Fixa avlopp och vatten till maskinerna.
- Putsa upp nya väggar och måla det.
- Byta fönster och dörr.
- Lägga klinkers.

Det kommer nog bli super, tror jag. Vi börjar nästa helg!


Glas & flaskor

2010-10-18
Det blev en ledig dag idag också, skitskönt! Gick upp tidigt med Henrik imorse, la i en tvättmaskin och småpysslade lite. Sen gick jag och la mig i nån timme igen och vaknade pigg och alert. Har varit på stan en sväng och uträttat lite ärenden. Jag tog med mig Alice och vi åkte och hälsade på husse på hans jobb, det tyckte hon var jätteroligt.

Blir en lugn och skön dag annars, alla måsten är gjorda. Ska diska alla glas till vitrinskåpet, synd att det är så tråkigt att diska bara men det blir ju fint när det är klart!


Bröllopsklänningen hittad.

2010-10-17
Oj, vilken lockande rubrik. Ni ska inte missuppfatta mig nu bara, haha. Jag hittade bannemej en jättefin klänning idag till bröllopet nästa helg. Första butiken jag var inne i dessutom, yah! Den är marinblå, som Henriks skjorta han ska ha på sig. Vi kommer vara så fina! Måste ta söta kort på oss för det har vi ont om... Anyway, här är klänningen som är mer marinblå i verkligheten:




Persienn till toan

2010-10-17

Fin va? Skönt att kunna dra ner när man ska duscha och sådär när det är mörkt ute.


Vardagsrum!

2010-10-17

Vitrinskåp, som jag inte hunnit inreda. En skänk och världskartan. Visst är skeppsgolvet snyggt?



Häftig ljuslykta från Mio.



Jordgloben, också från Mio.




Jag älskar dessa ljushållare, de lyser så himla fint!



De stora fönstren som släpper in massa fint ljus.



Mina älskade flipflops från Nya Zeeland. Ganska rolig väggdekoration va?



Soff- och tv-delen.



Sötaste ljuslyktorna från Hämta! i Smålandsstenar.



Underbart fina ljusstakar från, tro det eller ej, Ö&B.


Ja, det var det! Vad tycker ni? Själva är vi skitnöjda och trivs så jäkla bra. Det finns, än så länge, ganska mycket dörum i vardagsrummet men så fort vi får pengar och tid till att åka och köpa en snygg matsalsgrupp ska det problemet vara ur världen.



Hall!

2010-10-17


Välkommen hem till oss! Lite höstplantering på trappen...



Såhär ser det ut precis när man kommer in! Trappen är inte riktigt klar än, den ska kläs in i ek på ytterliggare vissa ställen och sedan ska den oljas så att den blir ungefär lika mörk som golvet där uppe.




Vy från ovan. Här ser ni även det omtalade "hålet" mellan hall & kök. Här ser ni också klinkersgolvet innanför ytterdörren.



Den motsatta väggen med fina tavlor från IKEA.



Fina väggord från Ullared. Under dessa vill jag ha ett nyckelskåp, ska bara hitta "det rätta".



Hatt- och skohylla samt städskåp från IKEA. På skohyllan ligger lampan som ska sättas upp i taket.



Nya öppningen mellan hall & vardagsrum. Innan var det bara en liten, vanlig dörr.



Sett ifrån vardagsrummet. Kolla in den fula taklampan från 70-talet som bara blivit hängande.




Fin ljuslykta från Hemtex!


Berlock

2010-10-17
Kolla in den här fina berlocken som jag just budade hem för YNKA 13 kronor! Billigare smycken får man ju leta efter!!! Jag är helt såld på Tradera nu, som ni märker...



Vinst & klänningsbekymmer

2010-10-16
Har haft en riktigt skön lördag! Imorse var vi iväg på tippen och slängde all skit som blivit överallt. Sedan kopplade vi in spisen i källaren, nu är den nästan eldningsklar. Det dröjer nog inte allt för länge innan man vill sätta igång den med tanke på hur jäkla kallt det är ute.

Senare på dagen kom Anna, Mirko och Ludde förbi. Mirko skulle hjälpa oss med tv-antennen så nu är det ordning på den också. Vi lagade en smarrig kycklinggryta och bara myste.

Det här med Tradera fungerade ju fint. Har redan hunnit buda hem ett jättesnyggt köksset från Marimekko bestående av en kökshandduk och två grytlappar. Allt för en billig peng, såklart! Om jag kan hålla mig ska jag spara dem till mitt nya kök men vi får se hur det blir med den saken. Jag fick till och med några egna klädesplagg utlagda så vi får se om någon kan vara intresserad.

Imorn blir det Väla. Jag bara måste hitta en snygg klänning till bröllopet nästa helg. Jag är lite ute i elfte timmen så jag hoppas verkligen det finns något i min smak. Jag vill ju gärna på något sätt matcha Henrik lite grann också och han ska ha en mörkblå skjorta och kavaj. I'll let you know how it goes...

Jag har äntligen städat fram kamerasladden också. Imorn ska jag försöka ta bilder på hall och vardagsrum och lägga ut här. Sålänge får ni hålla till godo med denna fina bild utav vardagsrumsfönstrena.




Blöta tassar

2010-10-16




Just the way you are

2010-10-16
Jag bara älskar den här låten just nu! Han sjunger så sött...



Tradera?!

2010-10-16
Då var man äntligen lite ledig efter tolv dagars slit både på jobb och hemma. I torsdags hade vi vår värdering av huset och vi landade ungefär där vi hade tänkt oss. Nu blir det att åka till banken igen för att pyssla om lånen lite och sådär. Det kommer nog bli väldigt bra till slut...

Har inget direkt planerat i helgen vilket är ruskigt skönt. Vi var hos Anna och Mirko igår och käkade lite gott. Hon visade mig hur Tradera fungerar och det verkade ju ganska spännande. Känner jag mig själv rätt kommer man bli sittande där ganska ofta nu. Folk säljer ju verkligen allting! Så nu tänkte jag att man kanske skulle pröva sig på att bli av med lite grejer man ändå inte använder, typ kläder som man bara haft på sig en enda gång. Ni som provat, är det nåt jag bör tänka på? Andra tips och goda råd?


Mobil blogg

2010-10-12

Fasiken vad smidigt med en mobil blogg. Nu har man tid att skriva en liten rad utan att behöva sätta sig vid en dator. Har, som sagt, haft ont om tid i och med att jag jobbar som en galning just nu. En ledig helg kommer sitta fint i helgen kan jag säga. Just nu är Kalle här och gör en ny, fin ektrappa till oss. På torsdag är det dags för värdering, mycket spännande! Hörde på radion om en mäklarundersökning idag och det som värderas högt just nu är nya badrum och ett nylagt tak, yah för oss! Plus allt annat bra, fint och kul vi gjort så blir det förhoppningsvis värt en bra peng!


Banken

2010-10-07
Här kommer en liten snabb uppdatering. Det är full rulle hela veckan, mest med jobb. Igår var vi på banken och pratade pension och lite annat. Vi har världens bästa bankman, Egon heter han. Han tyckte dock inte att jag behövde börja pensionsspara än på något år, haha. Iallafall inte förrän jag slutat att gå på timmar. Skönt att man fortfarande känner sig "liten". Vi pratad även om värdering och lite annat. Har försökt att få tag i mäklaren som sålde huset till oss men utan framgång. Får prova imorn igen.


Kontor

2010-10-05

Idag har jag hållt på att städa och organisera i rummet som ska vara vårat "kontor". Fram tills idag har vi haft datorn på köksbordet och hur trevligt är det egentligen? Vi kan sitta och äta middag och under tiden sitter den ena av oss vid datorn, vi är snuskigt osociala alltså. Nu är det slut på det! Ska man sitta vid datorn får man gå in på kontoret. Jag tänker på våra kompisar Emil och Helen som diskuterade hurvida de skulle köpa en dator eller inte för de trodde att det skulle slita på förhållandet. Haha, då skulle de sett oss. Innan kunde vi sitta i varsitt rum med varsin dator...

Kontoret blev iallafall fint med tanke på det lilla man hade att bolla med. Ingenting är renoverat här inne än, en vägg är nygipsad medan en annan har en tjock, beige ful tapet från 70-talet. Men det kommer det också! Äntligen har jag även fått ordning och sorterat alla papper som vi bara lagt på hög sedan vi flyttade in i februari.


Babbel

2010-10-04

Istället för en lugn, kort dag på jobbet blev det istället full rulle. Blev inringd imorse, direkt efter jag slutat vart det möte och efter mötet var det bara att köra på i någon timma till. Pust och stön men skit samma, är man ändå där går det ju bra.

Imorn är jag, om jag har tur, ledig. Det blir isåfall min enda lediga dag denna veckan så det känns som om jag skulle behöva det.

Annars är allting lugnt. Henrik håller på med spisen nere i källaren. Efter många om och men har vi beslutat oss för att bara koppla in kassetten nu och sedan bygga om hela spisen när vi är igång med renoveringen av källaren. Om ett tag är det dags för värdering, ska bli spännande att se hur mycket värdet har höjts.

Som ni märker har jag inte så mycket att berätta så det blir mest babbel...


Ullared * 2

2010-10-03
Så som jag längtat efter Ullared och så jäkla besviken som jag blev. Vi fick stå i kö i någon timma för att ens komma in och väl därinne kunde man knappt röra sig, så mycket folk var det! Ja, det var hemskt alltså... Till slut orkade vi bara inte mer så vi gav upp och gick för att betala. Efter cirka en timma i kassakön kunde man äntligen få åka hem. Kände mig helt tom när jag kom hem, jag som ville handla så mycket. Fick lite köpt iallafall. Bland annat några koftor, klänningar, leggings, söta burkar, krukor, väggord och en lampa. Det är nog första gången jag kommer hem från Ullared med bara en kasse.

Imorse ringde svärfar, som campat på Ullared inatt, och sa att det inte var i närheten av någon kö idag. Så jävla typiskt! Jag och Henrik fick ett infall och bestämde oss för att åka dit idag igen, haha. Vi har ju trots allt bara drygt en timma och en kvart dit. Det var mycket folk idag också men inte i närheten av så mycket som igår. Idag kunde man röra sig fritt och det var inga köer alls. Till och med Henrik tyckte att det var roligt. Idag blev det några fler koftor och klänningar, jättesnygga soffkuddar, en vit jättefin vedkorg och lite annat smått. Nu känner jag mig hel igen!

När vi kom hem klippte vi gräset och städade ur garaget, skönt att få det gjort! Nu i veckan väntar en jäkla massa jobb och det är ju bra. Nu ska jag lägga mig i soffan med mina gosar och se på film.


I love Olle!

2010-10-01
Är det nån mer än jag som är lite smygkär i Olle från Idol? Fy fan, vilken sötnos!!!