Nu kör vi!

2011-10-30

Vad veckorna springer iväg, helt otroligt! I fredags efter jobb kom familjen Hallen/Jakobsson. Vi har bland annat varit i Helsingör och varit hemma och myst. Det har varit jättekul att ha dem här, har blivit riktigt bortskämd med besök den senaste tiden.

Nu drar köksrenoveringen igång på allvar! Idag håller jag på att rensa ur skåp och greja. I veckan kommer både rörläggare och elektriker så förhoppningsvis kommer allt flyta på bra. Ni får stå ut med mycket köksprat nu framöver...


En eftermiddag i Ullared

2011-10-25

Äntligen lite ledig! På morgonen städade jag lite och plockade iordning, man är dålig på det när man jobbar. I eftermiddags åkte vi upp till Ullared och det var inte alls mycket folk för att vara lönedag. Dock är det ju mitt i veckan och vi var inte framme förrän fyra.

Det blev en del skojigt! Bland annat fönsterlampa till sovrummet, orkideer och krukor till vardagsrummet, några klänningar, trosor och strumpor, julklappar till tjejerna i NZ och en såndär minimaskin som hackar, river och skivar. Har ni sett den på reklamen? Den är supersmidig! Lat som man är orkar man inte plocka fram den stora matberedaren till småsaker så denna är perfekt.

Imorn är det jobb igen. Har min varannan-dag-vecka då jag bara jobbar måndag, onsdag och fredag. På torsdag blir det en tur till IKEA igen för att kolla på deras vitvaror. Har ni nån erfarenhet av dem? Känner ni nån som har dem? De verkar faktiskt riktigt bra! De tillverkas ju av Electrolux och Whirlpool och har tydligen en bättre prestanda än de flesta av företagens egna vitvaror. Det blir även en tur till Bauhaus för att kika på blandare och lite annat.

Vi ska till Colorama och titta på en eventuell tapet också. Dessutom, om det behövs, ska golvet beställas. Det kommer att bli skeppsgolv även i köket för att skapa en helhet mellan kök, vardagsrum och hall.

På fredag kommer Jenny, Erik och lilla godingen Arvid till oss. Det ska bli supermysigt att ha dem här!


Första stegen!

2011-10-23

Vi har inlett de första stegen i projekt köksrenovering, jag är såå taggad för det här har jag längtat efter ända sedan vi flyttade in i huset för ett år och åtta månadersedan. Ett nytt fönster är beställt, lika brett men kortare på längden då vi vill ha diskhon vid fönstret utan att det kommer skvätta för mycket. Idag har vi varit på IKEA och finslipat vår ritning, köket är i stort sett klart för beställning men vi ska kika lite mer på vitvaror, har vi tänkt.

Annars är jag ganska trött efter att ha jobbat hela jäkla veckan. One more day to go... På tisdag ska vi nog till Ullared, ska bli kul som vanligt!

Idag har vi även varit och hälsat på lilla Maja som har permis, hon är underbar och jag är redan helt galen i henne. Man kan bara inte få nog ♥


Välkommen till världen, underbara tjej!

2011-10-20

Alex och Nisse fick äntligen en söt liten flicka i tisdags. Mitt hjärta smälter! ♥♥♥

Här är den lilla godingen:


Grå dag

2011-10-18

Ligger nyvaken i sängen efter en skön sovmorgon. Det spöregnar ute och är alldeles grått. Tråkigt men ändå perfekt jobbväder för oss som jobbar inomhus. Börjar klockan ett idag så jag ska försöka att göra lite nytta här hemma innan dess.

Och vet ni? Igår började vi så smått planera köket, det känns såå bra. Längtar verkligen till vi drar igång det. Hela övervåningen är ju totalrenoverad och superfin utom just köket!


Underbar vecka

2011-10-16

Helgen, eller hela veckan, förresten har varit kanon! I fredags kom ju Ida, Emil och Marie. Det blev Idol och tacomys men fy vad tråkigt Idol är i år, tycker jag. Alla är ju pyttesmå! Eller är det kanske jag som börjar bli gammal?

Igår var vi en sväng på Väla innan Emil och Marie åkte vidare till Malmö. Vi andra tog en tur på Familia också. När vi kom hem var vi supertrötta och avslutade dagen med tacorester och filmen Water For Elephants.

Idag har vi varit på Väla ännu en gång, Ida och jag. Det blev även en liten sväng på IKEA. Det som är bra med att jag har dålig shoppingtur just nu är att jag sparar en jäkla massa pengar. Jaja, desto mer pengar över till Ullared om drygt en vecka.

Nu blir det tv och varma mackor resten av kvällen, mums! I veckan väntar sju dagars jobb! Dessutom ser jag jättemycket fram emot Alex och Nisses lilla bebis som ska titta ut om några dagar ♥



Nyklippt vovve

2011-10-13

Alice hundfrissa är underbar, hon är så sjukt duktig och Alice blir alltid lika fin. Frissan klipper alltid pälsen för hand istället för att, som på andra ställen, raka hunden med en trimmer. Min gosevoff är så len och go nu, allra finast kommer hon att vara om några veckor då pälsen växt lite lagom mycket.

Imorn är det jobbedag igen och mamma ska åka hem. Ida kommer imornkväll när jag slutat och det gör även min kusin Emil och hans Marie! Ska bli jättekul att ha dem här, såhär bortskämd med besök har jag aldrig varit under mina två år som skåning.


Shoppingdag

2011-10-12

Vilken härlig dag! Den började med en lång sovmorgon, frukost och ingen stress. Sedan bestämde vi oss för att åka och spana in nya Väla, har sparat det tills denna veckan då mamma och Ida kommer. Och jäklar, vad stort det är nu. 180 butiker!! Plus IKEA och alla andra stora kedjor som ligger bredvid. Släng dig i väggen, Commerce.

Hade dessvärre ingen vidare god shoppinglycka, som alltid då man verkligen behöver saker. Skulle behöva byta ut typ hela min garderob. Kom iallafall hem med två par leggings, en tunika, tavla till lilla toan och lite smått. Tur att shoppinggalna Ida kommer i helgen så det kanske kan bli lite mer.

Imorn ska Alice till hundfrissan och bli fin, hon är jättetovig nu stackarn så det blir nog ett rejält trim för hennes del. Annars får vi se vad dagen har att bjuda på, skönt att ha det lite öppet.


Mammsen!

2011-10-12

Nu är mammita här, kändes skitkul att hon var hemma när jag kom från jobbet. Nu ska vi ha roligt och bara mysa ända fram till fredag.

Har varit på en utbildning om Dysfagi idag, jätteintressant eftersom många av våra strokepatienter drabbas av detta. På tal om jobb, fick glada nyheter idag och förhoppningsvis kommer allt att gå vägen men innan dess avslöjar jag inget. Då kanske det bara slutar i besvikelse.


Äntligen helt klara!!

2011-10-10
Ja, äntligen är vi heeelt klara i källaren. Alla smågrejer som fogning, garderober, grejer som ska upp på väggarna och sådant är fixat. Vi hade som mål att bli klara tills imorgon då mamma kommer hit. Det är bra med mål, det betyder att man ligger i lite extra för annars är det lätt att man gärna blir lite lat.  Att mamma ska komma ska bli såå kul, jag har knappt varit helt ensam med henne sedan jag flyttade hit för snart två årsedan. Hon är verkligen världens bästa och jag är så glad att just hon är min mamma!! I helgen kommer dessutom min älsklingssyster och hälsar på, det var ett bra tagsen vi sågs så det ska bli askul att göra sånt som bara vi tycker om och som vi är riktigt bra på!  Idag har jag en ledig dag och jag har tänkt att jag ska städa lite mer. Det är såå skönt att vi har så bra ordning på allt just nu. Men först blir det att sova en liten timma till, haha