Redo.

2010-08-27

Så! Nu är jag redo för en helhelg i Skövde, ska bli riktigt skoj. Är precis färdigpackad och väntar bara på att Alex ska bli klar med allt sitt. Innan vi drar ska vi bara hinna med systemet, är så sjukt sugen på några Smirinoff Ice. Blir nog inget stopp i Smålandsstenar den här gången, tiden blir för knapp.

Har även precis målat spaljén och fönsterbrädorna en sista gång. Nu är verkligen allt klart! Bara golv och tapeter som Henrik ska pyssla med i helgen. Eller ja, allt blir väl egentligen inte helt klart. Lister ska upp, klinkers ska läggas innanför ytterdörren, trapporna ska fixas. But we're getting there... Det stora är klart inom kort iallafall vilket betyder att jag kan börja dekorera, jippie!!

Alex, kom igen nu... Haha.


Nya IKEA

2010-08-26
Jippie! Den 1 september öppnar äntligen nya IKEA i Helsingborg. Har säkert skrivit tidigare att varuhuset har varit så himla litet och tråkigt men nu blir det andra bullar! Det är jättestort och de kommer att ha alla produker, underbart!


Centralkök & spaljé

2010-08-26

Har jobbat måndag, tisdag och onsdag i centralköket på sjukhuset. Jätteroligt att få lära sig något nytt. På avdelningarna är man ju ganska ensam när man jobbar medan man i köket har folk runt omkring sig hela tiden. Nästa vecka vankas mer upplärning, spännande!

Idag är jag ledig och det känns som om jag har massor att göra men jag tror inte att så är fallet. Behöver gå igenom tvätten och packa inför imorn. Skövde, here we come! Vad ska det bli för väder där uppe, nån som vet?

Ska iallafall börja dagen med att måla spaljén en gång till, förhoppningsvis sista gången dessutom. Fönsterbrädorna ska också få sig en omgång till och sen är allt minsann klart för golvläggning och tapetsering i helgen. Ska bli roligt att komma hem på söndag och se hur duktig Henrik har varit.

Ikväll kommer Alex och Nisse hit. Hon vill komma och rota igenom min garderob. Dessvärre tror jag att hon tror att jag har mer kläder än vad jag egentligen har, haha.


Ludvigs dop

2010-08-22

Helgen är, som vanligt, över lika fort som den kom. I fredags hade vi lite myskäll här hemma. Gårdagen spenderade jag hemma hos Anna, Mirko och Ludvig. Vi grejade en massa inför dopet, jag hängde mest där och gosade med lille Ludde som är underbar. Henrik var iväg på Kennymatchen som tydligen hade varit super, vi andra fick tyvärr inte tag på några biljetter. Kenny Jönssons tröja pensionerades nämligen...

Idag har vi varit iväg på Luddes dop. Allting var jättelyckat. Jag har inte så mycket mer att berätta faktiskt.




Helg igen

2010-08-20
Skönt med fredag! Om en vecka drar jag och Alex till Skövde för att gå på matfestivalen, träffa folk och ha roligt. Har tänkt att stanna på den roliga affären i Smålandsstenar på vägen upp, man får ju passa på.

Idag har jag inte så mycket planerat mer än att vi ska åka och köpa doppresent. Vi ska på dop på söndag och är halvt ute i sista minuten som vanligt. Jag ska städa i källaren också, har jag tänkt. Det har dammat ganska bra även nere i tv-rummet. Om jag orkar ska jag även gå igenom alla saker i matkällaren som vi använder som förråd. Det är mest för att vi inte har haft någonstans att göra av alla saker som man innan haft i vardagsrum och hall. Får se om jag hittar något jag vill använda igen...

Just nu står det ganska still med renoveringen, det finns lite småpyssel men annars väntar vi bara på både golv och tapet som ska komma i nästa vecka.

Jo just det, vi hade en isoleringsfirma här hemma i tisdags och de gav oss en riktigt bra offert på att sprutisolera vår vind samt att spika luftningar där uppe. Vi nappade och om cirka en månad kommer de. Nu har vi helt plötsligt inte så många bekymmer längre över hur vi ska hinna med allting. Det kunde ha varit så illa att vi skulle fixa isolering och luftningar själva plus att det kunde ha blivit en jäkla massa extrajobb med spisen om inte skorsstenen hade varit okej. Så vi är ganska lättade...


Ögoninflammation?

2010-08-19
Imorse vaknade jag av att ena ögat var helt igenklistrat, kliade och bara rann. Det slutade bara inte! Jag satt och läste tidningen men det var som om tårar bara strömmade ner på pappret, haha. Ringde till VC men de sa bara att jag skulle kontakta dem igen om det inte hade gått över efter helgen. Fick ringa jobbet för jag vägrar stå i restaurangen och se helt mongo ut på ena ögat. Jag ska, hur som helst, iallafall åka och jobba i tre timmar så att patienterna får i sig sin middag. Det känns lite bättre efter många sköljningar, svullnaden är nere och det rinner bara ibland. Det enda är väl att jag får vara lite extra noga med hygienen.

Igår jobbade jag hela dagen och det gick finfint. När jag kom hem höll gubbarna på för fullt så jag fick ställa mig och laga mat till dem eftersom de är så duktiga. Sedan ringde Lotta och hade bakat den smarriga kladdkakan med kokos så vi åkte upp och provsmakade, mums!

Nej, usch, nu har jag lite ångest över att halva dagen har gått och jag inte har gjort ett skit. Det var ju inte riktigt såhär jag hade planerat det. Ska ta tag i mig själv nu och åka iväg om en liten halvtimma.


Skorssten godkänd

2010-08-17
Nu har sotaren varit här hos oss för att inspektera skorsstenen och den var i toppskick. SKÖNT!!! Med det sparar vi en jäkla massa tid och en hel del pengar också för den delen. Dessutom fick nog Henrik några bekymmer mindre vilket också är jäkligt skönt.

Allt vi behöver göra är att köpa energikassetten, vi behöver liksom inte göra några extragrejer. Det är bara till att sätta in den och köra på...

Såhär mysigt ska vi ha det i vinter när det är kallt:




Katten har flyttat

2010-08-16

Katten har flyttat till den lokala kvarterskrogen och jag orkar bara inte med den längre. Jag ska dra hela historen. Det började med att vi åkte till Öland och under hela den veckan var katten inte hemma när Kalle eller Lotta kom för att släppa in henne. Normalt sett vill hon in varje kväll. En kväll, ännu en vecka senare, skulle jag och Henrik åka och köpa pizza och så fort vi kliver ut bilen vid pizzerian kommer katten springande och jamar. Vi hade ju varit ganska oroliga och gått runt halva byn för att leta efter henne samt kollat i vägdiken. Vi trodde då att hon bara gått vilse och var jätteglad över att se oss igen. Anka, katten heter så, var bara inne den natten innan hon stack iväg i några dagar igen och sådär har det hållt på. Häromdagen satt en lapp i affären med en bild på Anka och i texten undrade de om katten hade ett hem eller om det bara var en sommarkatt. Det är tyvärr ganska vanligt här nere att sommargästerna bara överger sina katter vid sommarens slut. Henrik fick ringa upp och säga att katten var hans. De berättade att katten höll till på pizzerians uteservering och hemma hos dem, de hade till och med börjat kalla henne för Skrollan. Visst, folk försöker vara snälla men Anka kommer ju aldrig mer att vilja komma hem om hon får pizza och sån smarrig mat där nere varje dag. Tänker man inte på det? Hade jag haft en främmande katt springandes här hemma hade jag blivit förbannad och jagat iväg den, hur hemskt det än låter. Igårkväll hämtade vi ännu en gång hem henne från pizzerian, en gång för alla. Utegångsförbud nästa! Men likt förbannat, trots att jag kopplat fast henne, slet hon sig idag och har stuckit iväg igen. Jag blir så trött alltså, I'm so over that cat...

Förutom det har dagen börjat bra. Var inne på Arbetsförmedlingen för att få mina papper påskrivna och sedan har jag varit och storhandlat. Vi har ätit alldeles för mycket skit nu det sista så nu får det vara nog! Har gjort en hel lista med maträtter som vi kan göra utav den mat som finns hemma. Är det inte konstigt att trots frysen är proppfull så kommer man ändå aldrig på vad man ska laga?

Nu ska jag sätta igång och måla en andra och sista runda på världskartan, den blir såå bra! Efter det ska listerna få sig en omgång. Sedan är det nog bara cirka sju lister kvar, skönt! Ska först och främst ta mig en mycket välbehövlig V. Synd bara att inte glasburkarna finns i Sverige...

Jag vill uppdatera er med bilder men jag hittar varken sladden till kameran eller mobilen i röran...


Världsbäst för slingat hår

2010-08-16


Kladdkaka med kokosglasyr

2010-08-16



Kladdkaka:

- 4 ägg
- 5 dl socker
- 150 g smält smör
- 8 msk kakao
- 2 msk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 2 krm bakpulver
- 3 dl mjöl
- 50 g mörk choklad

Glasyr:

- 200 g kokos
- 2 dl socker
- 1 dl sirap
- 1,5 dl grädde
- 75 g smör


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en springform.

2. Vispa ägg och socker lätt. Vispa sedan ner smör, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt till slut mjöl och bakpulver.

3. Häll smeten i springformen och klicka ner små bitar av mörk choklad.

4. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter och gör glasyren under tiden; blanda alla ingredienser och sjud på svag värme i 5 minuter.

5. Bred glasyren över kakan och grädda ytterligare 10 minuter eller tills den fått lite färg.


Det tar sig.

2010-08-15

Underbara helg! Vi har mest pysslat i huset. Väggarna i vardagsrummet är färdigmålade, världskartan är färdigskissad, många lister målade och hallen färdigspacklad- och slipad. Henrik är ute och sätter upp en sådan där trappa på taket eftersom sotaren kommer på tisdag och ska provtrycka våran skorsten. Annars idag blir det att måla mera lister, tar de aldrig slut? Vi ska dessutom fylla i världskartan så den kanske också är klar vid dagens slut. I veckan som kommer ska vi köpa tapeten till hallen, får se när vi får tid till att tapetsera.

Häromdagen var vi ute och fiskade makrill så igår bjöd vi hem Lotta och Kalle på rökt makrill, färskpotatis och romsås. Mums! Gjorde en jättegod kladdkaka med kokosglasyr. Som sagt, väldigt god men snuskigt onyttig.



Måla, makrill och skitig vovve

2010-08-12

Det är så sjukt skönt att kunna sova hur länge man vill och sedan gå och småpyssla här hemma i sin egen takt. Idag står målning av lister och väggar på schemat. Väggarna är jättefina nu men jag ska ändå stryka på en gång till bara för att. Det sista elementet ska också få sig en sista strykning eftersom det var så himla fult innan.

Flytspacklingen igår gick fint så nu är golvet jämnt. Golvet vi beställde skulle komma imorn men de ringde innan och sa att det inte kommer förrän den 27:e. Det gör egentligen inte så mycket. Nu slipper man vara så försiktig när man målar fönsterbrädorna och gör väggmålningen. Fy, vad jag längtar till jag kan hänga upp mina tjocka, svarta gardiner med öljetter och ställa upp lampor och blommor.

Det är fint väder idag så det kanske får bli en liten båttur ikväll, sommaren och båtvädret varar ju inte för evigt och huset har vi ju faktiskt kvar. Tydligen har makrillen äntligen kommit, mums! Skulle inte alls vara fel med lite rökt makrill till middag imorn.

Nu ska jag passa på att vara lite effektiv medan allt torkar. Alice ska kammas, klippas lite och framför allt badas. Hon är så himla smutsig, stackarn. Dammig av allt slipdamm och har lite små målarfärgfläckar här och där. Hon ska ju givetvis vara med överallt...


Inringd

2010-08-11
Imorse ringde telefonen klockan sex, det var bara att pallra sig upp för att åka och jobba. Hellre att de ringer sådär direkt på morgonen än när halva dagen har gått och man redan är helt uppe i nånting. Det är inget jobbigt jobb precis så jag klagar inte, klockan är bara två och jag är redan hemma. Inte alls fel!

Igår var vi iväg och handlade en jäkla massa meter lister, dörr-och fönsterfoder med mera. Vi kikade även på energikassetter till spisen nere i källaren. Sotaren kommer på tisdag och efter det ska vi bestämma vad för nån vi ska ha. Ska bli mysigt att sitta där nere framför elden sen i vinter.

Nej, mina vänner, jag har inte tid att sitta här mer. Alla lister ska målas, väggarna ska målas 1-2 gånger till och vi ska flytspackla en del av golvet i vardagsrummet. Vi har redan rivit upp ett golv men golvet som låg under det var helt jäkla ojämt. På stt värsta ställe skiljer det hela 2 centimeter och det är liksom bara inom en yta av 1,5 meter. Tydligen var inte grejerna man använde förr helt rakt sågade.

Golv beställt!

2010-08-10

Nu är vårt fina skeppsgolv äntligen beställt, kommer bli lovely. Såhär ser det ut:


Har tidigare pratat om fototapet men nu är det ändrade planer, istället ska vi måla upp en världskarta på den väggen. Några kompisar till oss har det och det är riktigt fräckt. Som denna fast vår ska bli mycket större:

 

Under den ska vi, liksom på bilden, ha någon slags skänk där vi bland annat ska ha den här snygga jordgloben vi köpt på Mio:


Vad tror ni?

Ska gå och göra mig iordning lite nu, Alex och jag ska umgås idag. Om jag känner henne rätt så blir det kinamat till lunch för det har hon fått dille på. Inte mig emot, har heller inte ätit det på länge och gott är det ju.


Tillbaka till vardagen

2010-08-09
Då var man åter tillbaka till det normala, det vill säga att Henrik jobbar och att jag inte jobbar lika mycket. Funderar på att börja se mig om efter annat, det är ganska jobbigt att vara timmis. På ett sätt vill jag hänga i men en annan del av mig vill tjäna mer pengar! Vi får se, jag ska höra mig för lite till att börja med.

Helgen har varit bra, har jobbat både lördag och söndag. Sen har vi grejat en massa här hemma. Nu håller vi på att måla vardagsrummet vitt, det blir så ljust och fräscht. Sedan är det golvet kvar, skeppsgolv i ek blir det. Ja minsann, det närmar sig. Hallen ska spacklas och slipas och sedan tapetseras i den där beige/vit randiga tapeten jag visat er innan. Kommer bli såå snyggt! Jo, vi har förresten gjort fönsterhålet mellan köket och hallen och jäklar i havet, vad bra det blev. Det är så roligt när saker och ting blir mycket bättre än man väntat sig. Nu är hela övervåningen väldigt öppen och ljus istället för det gamla mörka och trista.

I söndags var vi på hockeypremiär, träningsmatch mot Hamburg Freezers, ett jäkla skitlag som bara ville bråka. Rögle vann givetvis.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och se på film.

...

2010-08-07




Jag önskar att du kunde vara här och se mitt fina hus...


Här igen

2010-08-05
Nu var det sådär längesen igen.. Vi har varit på Öland i en vecka, en underbar vecka! Vi hade det så himla mysigt och ville aldrig åka hem men eftersom jag jobbade helgen var vi så illa tvungna. På söndagen drog vi, efter många om och men, iväg igen. Det blev några dagar i Skövde. Ingen visste att vi skulle komma så på måndagen åkte jag och plingade på hemma hos mamma. Hon blev så glad och överraskad så hon började storgråta, haha. Det kommer jag leva länge på. Det har varit en jätteskön minisemester och nu är vi tillbaka i huset och renoveringen pågår för fullt igen. Vi ska försöka hinna med så mycket vi bara kan innan Henriks semester är slut.

 



Och jag är så lycklig! Har börjat shoppa lite till vardagsrummet, har haft sån beslutsångest för jag har inte riktigt vetat hur jag vill ha det men nu är jag på g. Har köpt gardiner, fönsterlampor, blommor och vaser till fönstren. Har bestämt mig för att inte ha krukor med grönväxter utan vaser med fina, vita rosor i istället. Tror det kommer bli supersnyggt! Vi har ju så himla många fönster i vardagsrummet, ett fönsterparti med fyra fönster plus en altandörr och sen ytterligare ett fönster på gaveln. Vi har även inhandlat lite fin dekoration, love it!!!

På vägen hem från Skövde svängde vi in på Hämta! i Smålandsstenar, har ända sedan jag träffade Henrik velat gå in där men det har aldrig blivit av trots alla hundratals gånger man åkt förbi. Iallafall, vilken affär! Heeelt i min smak, vet inte hur länge jag bara gick och tittade på allting. Jag älskade den och ska definitivt åka dit igen.

www.hamta.se

Jag fick tillbaka en hel del pengar på skatten häromdagen så om det dyker upp några fina, prisvärda möbler ska jag bannemej slå till! Känns skönt att kunna ha den möjligheten.

Sist men inte minst vill jag gratulera Ida och Johan till sin förlovning och detsamma till söta Malin och Christian.