Rest in peace, Poppy.

2010-04-30


Full rulle

2010-04-27
Ja, jag har varit dålig på att skriva här men det händer liksom inte så mycket som är värt att skriva om. Maten till kalaset i fredags blev jättelyckad, alla tog om både en och två gånger. Och mätt blev man, jag hade skitont i magen på natten, haha. Var dålig i magen på lördagen också men jag åkte och jobbade ändå. Jag var ju liksom inte magsjuk, jag hade bara ätit för mycket och ibland kraschar min mage då. Ann-Christine på jobbet skickade iallafall hem mig till slut och ja, efter ett par timmar var jag bättre. Henrik och jag var iväg på Höganäs Marknad och kikade lite.

Annars har vi bara jobbat och grejat. Vi håller på att fixa iordning lite i trädgården eftersom grävmaskinen stökade till det ganska rejält när den var här. Nu ska vi så nytt gräs på baksidan och på vissa fläckar. Vi har fått ihop garderoberna i sovrummet, det nya badrummet är ett "eget rum" nu, det vill säga att alla väggar är uppe. Nu ska det spacklas, slipas och golvvärmen ska in. Och så har vi kört med en mossmaskin och krattat en jävla massa mossa. Astråkigt, men fint blev det. I helgen som kommer blir det pannbyte och dörrbyte, spännande!

23 år idag!

2010-04-23
Ja, idag är det min dag! Fick frukost på sängen imorse utav Henrik, inte helt fel. Jag hade önskat mig en symaskin utav honom och det fick jag också. Nu jäklar ska här sys!

Nu har jag precis varit på Låshuset och fixat nya lås och allting till våra nya dörrar som ska sättas in i helgen. Har även varit och handlat på Maxi. Henriks familj kommer hit ikväll för att fira mig och jag ska bjuda på fläskfilégryta, pressad potatis, grekisk sallad och två olika cheesecakes. Mums!

Tack alla för fina gratulationer!

Gröna fingrar

2010-04-20
I helgen köpte jag en jättesnygg kruka på Ö&B som jag tänkte ha på trappen här hemma. Så igår åkte jag till Blomsterlandet och köpte blommor. Det blev Bellis, Penseér, Murgröna och en del dekorationer. När jag kom hem insåg jag att jag överskattat krukans mått, jag fick knappt plats med både en Bellis och en pensé så vart sjutton skulle jag göra av den andra och Murgrönan? Jag kom på att krukan fanns i olika storlekar så jag åkte och köpte en till, en större. Jag blev jättenöjd med resultatet. Det såg inte alls illa ut för att vara första gången jag någonsin planterar något. Det här med gröna fingrar har aldrig varit min grej men jävlar, vad skoj det faktiskt var! Nu har jag fått mersmak och ska sätta upp mina fina blomlådor på altanen också. Jag nästan längtar till det blir lite mer ordning på trädgården så man kan greja med sånt här... Här är några bilder:








Dörrar

2010-04-20

Är tillbaka i Skåneland efter en rolig långhelg i Skövde. Jag fick mina shoppingrundor och en hel del inhandlat. I lördags hade vi lite kalas för släkten, det var trevligt. Jag och Ida hade bakat en massa smarriga godsaker, tårtan var snuskigt god. I söndags träffade jag Fanny. Hon kommer förhoppningsvis hit och hälsar på mig snart...

Henrik hade varit jätteduktig när jag var iväg. Han hade förberett det mesta inför det kommande pannbytet, fixat i badrummet och grejat med en massa annat. Vi har även fått in en ny elcentral så nu har vi ett modernt hus utan proppar! I helgen ska vi sätta in våra nya ytterdörrar och tillhörande sidoljus, kommer bli sjuuuuukt snyggt. Vilket lyft det kommer att bli! Är vädret bra ska taket målas också. Här är iallafall dörren vi köpt, den kommer från Dooria:



När det är dags för hallens renovering blir det lite marint tema. Alltså inte "sommarstugemarint" utan lite mer New England/Lexingtonstil blandat mer vår egen stil. Vi ska ha båtgolv, ett runt frostat fönster i toalettdörren, ett hål/öppning mellan hall och kök så därför passar det ju utmärkt med ett runt fönster även i ytterdörren. Det kommer bli kanoners!

Veckan kommer mest att bestå utav jobb. På fredag fyller jag 23 år, vart tar åren vägen egentligen? Ska ha lite kalas på kvällen för Henriks familj, kommer bli mysigt. Kan bara inte bestämma mig för vad jag ska bjuda på. Tips, please!


Hometown

2010-04-15

Skövde kommer alltid att vara hemma på sitt egna lilla vis, det är ju här man har vuxit upp. Jag kommer alltid att trivas här. Igår när jag kom var vi hos mamma en sväng. Hon fick sina för tidiga födelsedagspresenter, vi fikade och kikade på Thailandsbilder. Alice ska sova hos mamma och Bosse hela helgen, alla tre tycker nog det är jättekul. Själv sover jag hos Ida och Johan. Det är nog bra för Henrik att få vara lite själv hemma, det är nog bra för oss båda förresten. Det är bra att få längta lite ibland...

Nu har vi precis gjort oss iordning och ska åka till stan, hoppas man hittar något fint. Vet inte riktigt vad som händer under resten av dagen men det är skönt att inte ha så mycket planerat.


Mañana, mañana

2010-04-13

Fy, vad jag längtar till imorn när jag ska åka hem till Skövde. Jag vill åka NU! Jobbar bara mellan 10.45-15.45 imorn men tiden kommer säkert att gå jättelångsamt. Ska skynda mig hem, lasta in vovven och packning och sedan dra. Ska bli så skönt att få komma iväg lite, det är lyxigt att ha ett "hem" någon annanstans än där man bor.

Har fått mitt sommarschema nu också, lite trist att sommarjobba igen men jag fattar ju att de förväntar sig det utav mig som timanställd. Har iallafall en knapp veckas sammanhängande ledighet och då blir det förmodligen Öland. Sen är jag ledig två dagar hit och två dagar dit så det är ju ganska bra, då kan man åka på en massa dagsutflykter. Jag måste till Bakken i år igen, det var så himla mysigt! Mycket roligare än Tivoli... Det lär ju bli en hel del rundor till Skövde också och jag antar att jag kommer att få en hel del besök därifrån. Sjukt lyxigt att bo på Västkusten nu när det blir vår och sommar.

Nu ska jag fixa lite lax och potatis. Måste tipsa om världens godaste sås som svärmor Lotta gjorde. Man blandar persillade i cremé fraiche. Det är säkert ingen ny uppfinning men jag hade då aldrig ätit det innan och jag lovar er, ASGOD SÅS!!! Passar till allting, skulle jag tro. Prova!



Ängelholm i sorg

2010-04-11
... Rögle har åkt ur Elitserien.

Äntligen får jag garderob

2010-04-11
Idag har vi varit iväg på IKEA och handlat lite garderober. Det blev inte den där skjutdörrsgarderoben som jag visat tidigare utan det blev vanliga, enkla i ek. Jättesnygga också! Allt för att Henrik hellre ville ha den lilla tv'n i sovrummet så då fick vi försöka anpassa garderoberna efter byrån som tv'n ska stå på. Jag kompromissade faktiskt gärna i den frågan eftersom jag fått "bestämma" så mycket annat. Man måste ge och ta, det är viktigt i ett förhållande. Speciellt får man inte glömma bort att ge...

Så nu, medan Henrik är iväg på Rögles sista match för säsongen, håller jag på att skruva ihop dessa garderober. Jag fick dock ge upp när jag insåg att man behövde vara två vid monteringen för att inte knäcka dem på mitten. Typiskt! Jag som skulle leka duktig till han kom hem, haha. Får väl städa lite istället... Hur som helst, bilder kommer när allt är färdigt!

Det blev även inhandlat en gardinstång. Yes, mina vänner, det blev en silvrig. Köpte en klädstång också som blir skitbra att ha i matkällaren vilken vi har tänkt att använda som ett litet klädförråd. Perfekt att slippa ha framme alla jackor, vantar, mössor, skor med mera som man ändå inte använder.


Ida, din lampa är köpt också! Vill också ha en sådan någonstans så småningom, den är jättefin:

Vi var inne på Väla också och köpte present till mamma och Ida. Jag känner mig nöjd och tror att de kommer bli superglada.

Näe, om man skulle ta tag i den där städningen... Jag behöver nog inte vara speciellt rädd för att nån ska komma och ta jobbet ifrån mig iallafall, haha.

Hus hela dagen

2010-04-10

Vilken underbar dag!! Imorse vaknade jag klockan 7 och var hur pigg som helst, jag ville inte ens försöka att somna om så jag gick upp och duschade och fixade till mig. Sedan gick jag ut och började fylla släpvagnen med massa gamla tegelpannor som skulle till tippen. Henrik och jag var där och slängde skiten. Nu håller Kalle och Henrik på att sätta upp de nya rännorna. Vi är tydligen först i Sverige med dessa rännor, Henriks farbror som jobbar på Lindab har fixat rännor till oss som inte är ute på marknaden ännu. Det ni, haha. Vilken skillnad det blir, kan jag säga. De gamla var nästan helt sönderrostade. Själv har jag krattat på baksidan. Jag vet inte om jag har berättat det men vi har ju haft grävare här om grävt bort den fula lilla kullen på baksidan, den som ligger längs huset:



Denna bild är från visningsbilderna och man kan redan se att mycket har hänt, speciellt med taket. Hur som helst, lillkullen är borta och det är nu helt plant. Vi ska strö på matjord och sen så gräs över hela istället. Till nästa sommar kanske vi bygger vår altan, om vi hinner. Vi vill ju ha en altan som går längs hela huset där halva är under tak och halva är öppen, som ett soldäck fast med räcke.

Tänkte visa er vårt nya badrumsfönster också. Innan var det litet och helt fyrkantigt. Nu är det såhär fint och lika långt som de andra fönstrena:


Ni får se före- och efterbilder på badrumsfönstret senare när hela badrummet är helt klart. På denna bild ser ni även den fula blå färgen runt fönstrena. Hur har man tänkt när man målat så? Kommer bli en riktig uppiffning sen när de målas vita, hela huset kommer lyftas ju. En ny ytterdörr på det med tillhörande sidoljus kommer bli mer än toppen.


Yah for Fridays

2010-04-09
Då har jag jobbat klart för den här veckan! Fy fan, vad skönt att vara ledig hela helgen. Har inget direkt planerat men ska försöka ordna födelsedagspresenter till mammsen och Ida. På torsdag ska jag hem till Skövde och jag längtar som en tok. Ska bli så roligt att träffa alla! Har inte varit där sen i januari och det är ju längesedan nu... När jag kommer på torsdag ska jag, mamma och Ida gå på stan. Vad annars? Haha. Nej, men jag fyller ju år den 23:e och har önskat mig en shoppingrunda på stan. På lördag ska jag och Ida ha kalas för släkten.

Ikväll blir det massa fredagsmys och tacos, mums! En av de bästa känslorna som finns är när man slutar jobbet en fredag och sedan vet att man är ledig hela helgen. Underbart!

Nu ska jag ta en liten gubbakvart. Har sådan fruktansvärd huvudvärk, har tagit en Treo och ska hoppa ner i sängen en stund och hoppas på bättre tider.

Utemöbler

2010-04-07
Idag har lilla jag jobbat i matsalen mellan 10.45-15.45. Det var väldigt lugnt idag och tiden gick sakta men till slut var dagen över. Gick hem med världens huvudvärk som precis håller på att släppa, thank god. Jag har hela veckan gått och trott att jag är ledig imorn och sen jobbar hela helgen men tur var väl att jag checkade almanackan för jag jobbar imorn och på fredag och är i själva verket ledig i helgen. Så tokigt det kan bli. Men skönt ska det bli, hoppas helgen bjuder på kanonväder. Förhoppningsvis hinner vi åka till IKEA och köpa garderober. Jag vill även köpa altanmöbler. Det får bli utemöbler i plast, den lite finare varianten. Klart man helst vill ha lite lyxiga i trä men de kostar ju skjortan. Jag har ingen lust att lägga ut flera tusentals kronor på utemöbler för tillfället. Nej, då väntar jag hellre till säsongen är slut och de börjar sälja ut. Eller så väntar jag tills vi byggt den altanen vi verkligen vill ha och piffar till den när det är dags.

Jag har tänkt mig detta set fast med sex stolar. Med snygga dynor, dukar och lite annat fint kommer även detta se bra ut.



Nu ska jag fixa iordning lite mat till mina duktiga byggare...

Anticimex, tvätt, tak & gardiner

2010-04-06
Imorse vaknade jag samma tid som jag gått upp de senaste dagarna, 05:35. Konstigt att kroppen vänjer sig så snabbt. Somna om kunde jag inte heller göra men jag vägrade att gå upp så tidigt på min lediga dag så jag låg kvar och drog mig lite. Nu sitter jag och väntar på att Anticimex ska komma. När vi tecknade villaförsäkring fick vi med ett år gratis med Anticimex så idag ska de komma och besiktiga huset, se om det finns några skadedjur och så vidare. Lika bra att passa på när det ändå inte kostar någonting för gratis är gott, haha. Och är det nu så att det finns skadedjur så är det ju förjäkla skönt att vi blir av med dem. Har sett några silverfiskar på lilltoan, de är väl inte farliga men det är ändå snuskigt så dem vill vi gärna bli av med om det går.

Tvättmaskinen går för fullt nere i källaren, fy vad skönt det är med egen tvättstuga. Enda nackdelen är väl att en maskin tar så lång tid men då hinner man i och för sig med annat under tiden än att bara springa upp och ner i en jäkla tvättstuga. Senare när den nya pannan kommit in och oljetanken är väck ska vi ha tvättstugan kombinerat med pannrummet. Kommer bli kanonbra, pannrummet är så stort så det skulle se jättelöjligt ut om vi bara hade en liten panna där inne och inget annat. På så sätt får vi ju ett rum över också som vi får se vad vi vill göra med.

Taket blev någorlunda klart igår, iallafall helt klart undertill. Det fattas några pannor som vi ska fixa fram idag. Sedan ska pannorna sprutmålas med betongfärg, vi ville inte slänga dessa pannor eftersom det inte är några som helst fel på dem mer än att de har en trist färg. Efter en målning kommer de se ut som nya igen och man vill ju gärna att det ska synas att man grejat med taket. Sedan ska nya stuprännor upp och senare vindskivor. I sommar blir det ommålning av träet på huset också. Bort med det fula bruna!! Istället vill vi ha nån snygg grå färg. I samma veva ska fönstren målas. Man kan ju undra hur de har tänkt när de har målat blått runt källarfönstrena, haha. Det är verkligen jättefult, vitt ska det vara!

Idag är det jättehärligt väder, tänkte sätta mig ute och sola lite sen eftersom solen tar skitbra nu. Jag vill bli brun och fin.

Nu får Anticimexgubben se till att komma, det är ju skitjobbigt att de skriver att de kommer nån gång mellan 7.30 och 9.00. Man vet ju inte om man vågar sätta sig på toa ifall han kommer, eller om man ska hinna äta frukost och så vidare.

Jag har förresten beställt dessa snygga gardiner till sovrummet. Nu är enda dilemmat om man ska ha svarta eller silvriga gardinstänger, vad tycker ni vänner? Det ser ju jättesnyggt ut med silvriga på bilden. Men om man har silvriga i sovrummet, måste man ha det i resten av huset då också? Jag kan verkligen tänka mig att ha silvriga, det är inte det. Det är bara det att jag alltid har haft svarta och det är liksom det enda man är van vid.


Jobbglad

2010-04-05

Nu har jag jobbat hela helgen och det har gått kanonbra, fy fan vad jag trivs! Alltså, det är verkligen inget drömjobb eller så men det har en hel massa fördelar. Det är inte för jobbigt och ansträngande, man jobbar i sin egen takt, man har bra arbetstider och kommer hem i en vettig tid utan att vara helt slutkörd. Och man måste inte stå och vara övertrevlig hela jäkla tiden om man skulle råka ha en pissdag. Jag känner verkligen att jag fattat rätt beslut! Det är såhär det ska kännas att jobba, det ska kännas bra.

Grabbarna har grejat med taket hela påsken och det har gått jättebra. Till och med jag själv var uppe en sväng igårkväll och fixade lite. Och vilken utsikt vi har från taket! Jättefint mot havet. Om man kollar riktigt noga kan vi se havet ändå men då får man speja bortom husen längst upp på gatan.

Igårkväll var vi på kalas hos svärmor Lotta som fyllde år. Vi fick världens godaste lax, sås och potatis. Mums!!!

Imorn är jag ledig, har bara tänkt att fixa här hemma. Kanske ska åka och kika på altanmöbler, börjar bli dags för det nu. Ni anar inte hur härligt det är med en egen trädgård och altan, helt underbart! Alicen kan springa fritt och det kan vi också, haha.


Resultatet

2010-04-02


Såhär fin blev jag i håret idag. Dyrt var det och lång tid tog det men fint blev det. Kommer att bli ännu ljusare efter ett par tvättar. Efter det fick jag skynda mig hem för jag och Anna skulle gå på hockey, Rögle-Leksand. En rolig match fast Rögle förlorade tyvärr. Nu har vi precis varit i Grevie och ätit på pizzerian. Ska strax hoppa i säng, tror jag, eftersom jobb väntar tidigt imorn bitti.

Fin i håret

2010-04-02
Ja, det hoppas jag att jag snart blir. Ska till frissan klockan 11 och få slingor gjorda, ljusbruna. Har en massa gubbar här som grejar med taket. Efter denna helg kommer vi inte att behöva oroa oss för vårt tak förrän vi är 67 år, haha. Skönt det!

SOVRUM!

2010-04-01
















Som ni ser är där en del småpyssel kvar men det kommer. Och jag kan garantera att bilderna inte framhäver sovrummets rätta jag, det måste bara upplevas! Såå himla mysigt i verkligheten...


Mys med sis

2010-04-01
Jag och Ida har haft skitkul, som vanligt! I tisdags var vi i Boarp och senare åkte vi till Familia och handlade lite. På kvällen premiärgrillade vi och det var sjukt gott. Det blev en liten film och mys innan det var dags att sova. Igår jobbade jag en sväng och sedan möttes vi upp på stan. Det blev även en liten runda till IKEA. När vi kom hem hade Ida möblerat hela vårt sovrum. Gissa om vi blev chockade?! Och så fint det var!!! Jag är sååå nöjd. Nu ska bara garderober in och lite fina gardiner. Ska alldeles strax sätta mig och lägga upp lite bilder, äntligen va?

Idag har jag gått bredvid på avdelning 11 med Kenneth, en skitsnäll snubbe. Ska jobba hela påsken, pengar till mig! Taket ska läggas om här hemma nu i helgen så jag kan lika gärna jobba.