Spray On

2010-05-31
Sex and The City var GRYM, som vanligt. Se den! Samantha är ju bara för skön, haha. Hon gör ju hela filmen, nästan. En riktig feel-good film.

Ledig dag idag men ska på två möten på jobbet så jag vet inte riktigt om det kan kallas att man är ledig. Det första börjar klockan två och är med tjejerna på Södra. Nästa möte är vid sex och det känns liksom inte lönt att åka hem emellan så hela dagen försvinner ju. Tur man får betalt!

Provade något nytt imorsen, Veet Spray On, och det var riktigt bra. Väldigt smidigt. Eftersom vi, för tillfället, duschar i en svinkall källare har man absolut ingen lust att stå där i godan ro och raka sig mellan sköljningarna. Detta är ju perfekt, bara att spraya på och skrapa av så är håret väck.


Sex & The City

2010-05-30

Har haft en lugn och ledig helg, riktigt skönt efter att ha jobbat 13 dagar på raken. Igår var jag ensam hemma på dagen, städade ur bilen grundligt och den blev som ny. Fy, vad den såg ut innan. Solen var framme hela dagen så passade på att sola och jag har allt fått lite, lite färg. Kvällen blev myspys med film men vi såg aldrig klart den för Anna och Mirko kikade förbi.

Idag sov vi ända till 11, vet inte när det hände sist men skönt var det. Nu har vi precis hängt upp tvättstället och spegeln i badrummet. Jag är sååå mallig! Det blir skitsnyggt! Snart ska vi sätta in wc-stolen och förhoppningsvis kommer även duschväggen upp idag. Sedan väntar vi bara på att rörläggar-Kim ska komma så man kan få lite vatten. Efter det ska jag städa av ordentligt och sen, mina fina, kommer bilder på mitt skitsnygga badrum.

Nästa projekt har faktiskt inte med huset att göra. Nej, nu är det båten som ska i först och främst! Lite andra nöjen måste man ju få ha vid sidan av... Det är så otroligt lugnande för själen att åka ut på havet och fiska eller bara åka en sväng. Jag älskar det, är så lycklig att jag bor på västkusten. Säga vad man vill men det går inte att jämföra sjö och hav.

När detta är fixat så drar vi igång med hall och vardagsrum samtidigt eftersom väggar ska öppnas och så vidare. Kommer bli kanonbra allting.

Nu väntar jag på att klockan ska bli fem, Alexandra och jag ska gå på Sex and The City 2. Ska bli roligt att komma ut lite.


Mammsen

2010-05-30

GRATTIS LILLA MAMMA PÅ MORS DAG, DU ÄR VÄRLDENS BÄSTA!!!

♥ ♥ ♥



 

Who would have thought?

2010-05-29
Visst är det konstigt hur livet ter sig ibland, hur snabbt det faktiskt kan vända. Både på gott och ont. Jag menar, vem kunde för två årsedan gissa på att jag skulle bo i Skåne nu? Inte jag själv iallafall, det hade jag aldrig någonsin kunnat tro. Vi var på semester i Skåne en sommar en gång och det är i princip enda gången jag varit här, har liksom aldrig dragits åt detta hållet. Denna tanke slår mig ofta nu för tiden och man spinner liksom vidare. Kommer vi bli kvar här? Kommer mina barn att prata skånska? Haha, det hade man ju aldrig kunnat tänka sig innan, skånsktalande barn liksom?! Jag kunde aldrig, för två årsedan, kunna tro att jag skulle sitta på jobbet i kläder som det står Region Skåne på...

Det sägs ju att i allt dåligt som sker finns något bra. Och ja, det kanske stämmer på sätt och vis. Iallafall om man försöker tänka positivt. Hade inte pappa dött så hade jag nog inte skaffat Alice. Hade jag inte skaffat Alice skulle jag inte ha träffat Henrik på en camping i Grebbestad. Hade jag inte träffat Henrik skulle jag inte bo i Skåne nu. Hade jag inte bott i Skåne nu så hade jag bott kvar i Skövde och inte må i närheten av så bra som jag mår nu. 

Även de allra sorgligaste sagor har sina små ljuspunkter, det gäller bara att hitta dem och kunna uppskatta dem. 


If someone said three years from now you'd be long gone, I'd stand up and punch them out because they're all wrong. I know better, because you said forever and ever. Who knew? When someone said count your blessing now before they're long gone, I guess I didn't know how. I was all wrong but they knew better. Still you said forever and ever. Who knew?


Klänning & Skor

2010-05-25
Här är det dålig uppdatering som vanligt nu för tiden, jag vet, men jag får skylla på att jag har jobbat varenda dag sedan förra måndagen. Allt är iallafall bra, mycket jobb och mycket fixande här hemma. Henrik håller just nu på att foga golvet och sen är badrummet klart! Jippie!! I veckan ska vi fortsätta med att sätta in all badrumsinredning, ska bli spännande hur allt blir tillsammans.

Jag längtar till nästa vecka! På torsdag blir det grillfest med jobbet och på fredag examensfest. Ska släppa loss riktigt ordentligt, har jag tänkt. Eller vad säger du, Alex? Haha. Helgen efter det drar vi hem till Skövde med husvagnen. Henrik tog BE-körkort förra veckan så nu får han lov att dra den. Vi ska även sätta dragkrok på Hondan. Nästa år har vi tänkt oss att köpa en ny bil, ska bli superkul!

Köpte förresten en skitsnygg klänning på Gina Tricot igår, den sitter verkligen som ett smäck. Den är i tunt, tunt jeanstyg och eftersom den har en dragkedja i fram klämmer den åt på precis de rätta ställena. Tänkte ha den på nästa fredags fest. Som vanligt gör den sig bättre på kroppen än på bild eftersom jag har liiite mer att fylla ut med, hahaha:


Till den hittade jag ett par skitsnygga svarta finsandaler med massa krimskrams på, precis i min stil. Är det bara jag som älskar Deichmanns skor? Tycker asmycket om den affären, påminner så mycket om Number 1 Shoes på Nya Zeeland. Och det mina vänner, är nog världens bästa skoaffär.


Pappa

2010-05-19

GRATTIS LILLA PAPPA PÅ FÖDELSEDAGEN, IDAG SKULLE DU HA FYLLT 46. FY, VAD JAG SAKNAR DIG...



(Det är så mycket mer jag vill och skulle kunna skriva men det är för jobbigt...)


Vovvar

2010-05-18

Duffy, Alice & Baloo





Nya ytterdörren

2010-05-18

(Före)





En ganska rejäl uppfräschning, eller vad säger ni?

Ensamma igen...

2010-05-17
Nu har det gått en hel vecka sedan jag skrev här sist, shame on me. Tiden har bara inte funnits. I tisdags kom Fanny hit och stannade i två nätter. Askul att träffa henne igen, som jag saknar henne och som vi har haft roligt i våra dagar! Vi var bland annat iväg till Ullared och shoppade loss en hel del. Efter att hon åkt hem kom nästa besökare, mamma och Ida. Vi har mest slappat och tagit det lugnt hela helgen, det behöver man också ibland.

Update om huset då. Kaklingen av badrummet är i full gång och det blir jättefint! Det ska ju synas att man är tillsammans med en murare, eller hur? Haha. Den nya ytterdörren har också äntligen kommit på plats efter många om och men. Även den blev kanonbra! Jag lovar att fixa upp lite bilder så snart jag hinner...

Fanny!!!

2010-05-10
Helgen kom och försvann igen lika snabbt. Igår jobbade jag långpanna, det vill säga hela dagen från 7.00 till 18.45. Det gick jättebra, lite småstressigt vid måltiderna att ha hand om två avdelningar samtidigt men annars var det inga problem. Och tiden gick så fort! Hade jag jobbat 12 timmar på Shell hade jag varit mer eller mindre död när jag kom hem men det här var ingenting.

Idag har jag fått vara ledig. Har gett huset en ordentlig städomgång, har legat i sedan nio imorse. Fint blir det iallafall! Imorn kommer min Fanny och då vill man ju ha lite ordning. Jag längtar så! På onsdag ska vi till Ullared ocn nån kväll ska vi ut i Ängelholm och ta några glas. Jag har bott i Skåne i ett halvår nu och hon blir den första kompisen som hälsar på. Har jag ont om vänner eller vad är det här? Haha, pikar jag er nu? Nej, hellre några få, nära vänner än en massa ytliga. Det har jag alltid sagt!

Snart kommer Henrik hem från jobbet och då ska vi åka och köpa kakel och klinkers, jippie! Nisse var här igår och la golvslingan så vi kunde flytspackla. Sen är det lite mer spackling som gäller och sen, bannemej, är det äntligen dags för kakling. Förmodligen till helgen... Fy fan, vad skönt det ska bli med ett riktigt fint badrum. Längtar efter att få flytta in alla mina toasaker.

Egentid

2010-05-07

Har haft en riktigt skön vecka, jobb varje dag men vi har gått och lagt oss tidigt som två pensionärer så jag har varit superpigg! Det är underbart... Blev ledig imorn, eller jag står som reserv, och jobbar istället långpanna på söndag. Ikväll ska Henrik på byggfest och jag ska bara vara hemma helt ensam och mysa, ska faktiskt bli rätt gött. Alice ska få sig ett ordentligt bad, var precis iväg och köpte ett nytt lyxigt schampo och balsam...

Imornkväll ska jag hem till Alex och mysa! Det händer inte så mycker mer...


Jobberbjudande & Dialys

2010-05-03

Igår ringde de från Shell 7-Eleven i Åstorp och erbjöd mig ett jobb. Jag har inte ens sökt där så jag blev väldigt överraskad. Roligt att de hört talas om mig och gärna vill att jag ska komma och jobba hos dem. Jag ska inte dra hela historien men efter många om och men har jag iallafall bestämt mig för att tacka nej. Jag trivs så himla bra på sjukhuset och vill "vidare" där. Det är till och med så att jag nu är förste man att få ett vikariat om där dyker upp någonting. Dessutom har det redan kommit in en person efter mig. Det som lockar med Shell 7-Eleven är att jag kan allting redan och att man faktiskt tjänar riktigt bra då man går under Transports avtal. Jag hade nog inte tvekat om Shell i Ängelholm ringde men det blir lite för långt att åka till Åstorp vareviga dag. Jag känner att jag har sån jäkla röta med jobb. På bara cirka två månader har jag börjat på två jobb, sagt upp mig från ett och blivit erbjuden ett.

Idag har jag gått bredvid på Dialysen. Den var inte lik någon annan avdelning eftersom det är som patienternas andra hem och de blir väldigt bortskämda där. Jag tyckte hur som helst att det var jätteroligt, där kommer jag att trivas.

Malin: Nej, vi har inte gjort någonting alls i köket än. Väggarna är lite småtrista och likaså golvet men luckorna är ändå vita och fräscha så vi tyckte inte att det var prio ett. Men till hösten/vintern ska vi riva ut hela skiten och sätta nytt. Jag kan knappt vänta, haha.


Lite nya bilder

2010-05-02

Nu har jag fått vara ledig i tre härliga dagar och det har varit underbart! Har absolut inget emot att jobba heller men alla måste erkänna att det är skönt att vara ledig. I fredags var jag och fikade med Mia från Espresso House, det var jättetrevligt. Efter det åkte jag på jakt efter tyg till köksgardiner. Hade hittat ett snyggt från IKEA men det var ju självklart slut. Tröstade mig med lite nya blommor till köksfönstrena iallafall. På Valborgskvällen var vi och grillade hemma och Lotta & Kalle.

Igår byttes pannan ut här hemma. Väldigt skönt med en ny så vi slipper elda med svindyr olja. Jag och Lotta var iväg på stan en sväng också. Hittade ett jättefint tyg så kvällen igår gick åt till att sy gardiner och jag måste säga att jag överträffade mig själv. Visst, kollar man noga kan man säkert hitta skavanker men jag är mer än nöjd!

Idag har vi en riktig fixardag! Jag har sytt klart den andra och sista gardinkappan, tvättat och hängt ut en massa tvätt och planterat blommor i blomlådor. Henrik och Kim, rörläggaren, har tagit ut den gamla pannan och fixat lite. Henrik har även målat första rundan på taket i badrummet och nu är han ute och sår lite gräs. Många olika bollar i luften samtidigt, haha. Nu blir det strax lite lunch och sen ska jag följa med Alex till Skopunkten. Jag tror jag även vill dra ett varv på Rusta och Jysk också. Ingen rolig dag att gå i affärer för solen är på sitt bästa humör idag men äsch, lite shopping skadar aldrig. Ikväll ska jag bara ladda batterierna inför en sju dagars lång arbetsvecka. När den är över kommer min fina Fanny och hälsar på. Ska bli sjukt kul!!!

Här kommer lite bilder:


Den nya pannan (utomhusdelen).


Den nya pannan.


De nya gardinerna. Tyget kommer från Åhléns.




Blomlådorna på altanen.



Den nya altandörren. Alice är så lycklig för nu kan även hon se ut, haha.