Knäckbräck

2010-12-15

Koka knäcken extra länge så blir den hård och går att bryta. Inget spill och krångel med knäckformar.

 


Ingredienser, ca 60 stycken:

- 2 dl vispgrädde
- 2 dl ljus sirap
- 2 dl socker
- 4 dl valfria hackade nötter
- 2 msk smör

Gör såhär:

1. Blanda grädde, sirap och socker i en gryta.

2. Koka utan lock och rör om då och då. Knäcken är klar när termometern visar 130°. Det tar cirka 30 minuter.

3. Rör ner nötter och smör i smeten.

4. Häll ut på ett bakplåtspapper. Låt stelna och skär i bitar med vass kniv. Förvara kallt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0