Kladdkaka med kokosglasyr

2010-08-16



Kladdkaka:

- 4 ägg
- 5 dl socker
- 150 g smält smör
- 8 msk kakao
- 2 msk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 2 krm bakpulver
- 3 dl mjöl
- 50 g mörk choklad

Glasyr:

- 200 g kokos
- 2 dl socker
- 1 dl sirap
- 1,5 dl grädde
- 75 g smör


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en springform.

2. Vispa ägg och socker lätt. Vispa sedan ner smör, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt till slut mjöl och bakpulver.

3. Häll smeten i springformen och klicka ner små bitar av mörk choklad.

4. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter och gör glasyren under tiden; blanda alla ingredienser och sjud på svag värme i 5 minuter.

5. Bred glasyren över kakan och grädda ytterligare 10 minuter eller tills den fått lite färg.


Kommentarer
Postat av: Malin

Åh denna kaka är så god, men ack så farlig.

Brukar baka den i långpanna och sedan skära som rutor. Fast min heter Fantomenkaka.

Kärt barn har många namn. =)



Snyggt med namn sign. föresten! / Kram M.

2010-08-16 @ 14:26:21
URL: http://rosaliljan.blogspot.com
Postat av: Frida

Den kakan lät riktigt god, den ska prövas :)

2010-08-24 @ 17:20:37
URL: http://friiiidas.blogg.se/
Postat av: ANNI

bakar den nu.. hoppas den bli bra.. kladdkakan blev lite väl tjock..

2011-02-23 @ 18:28:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0