Christmas Cupcakes

2009-12-10




Ingredienser 12 Cupcakes:


- 3 ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 3 tsk pepparkakskrydda
- 1 dl gräddfil
- 3 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk kakao
- 1 nypa salt
- 100 g mörk choklad, 70%.

White Chocolate Frosting:

- 200 g vit choklad
- 200 g Philadelphiaost
Guld non-stop, strössel, silverkulor eller röda bär till garnering.


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.

3. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det med äggsmeten, tillsätt gräddfil.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ned det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad.

6. Rör ner chokladen i smeten.

7. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.

8. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

9. White Chocolate Frosting: Hacka chokladen och smält i ett vattenbad. Låt svalna.

10. Rör osten krämigt tillsammans med den smälta chokladen. Låt stelna något i kylen.

11. Bred frostingen på cupcakesen och garnera.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0