Huset!

2010-01-31



Här har ni det! Tänk er ljusgrå grund och ljusgrått trä samt nya tegelpannor. Till det en ny, större altan som sträcker sig längs hela huset på baksidan. Halva inglasad och andra halvan öppen. Dessutom ska självklart trädgården piffas upp lite. Sedan är det småsaker som nya, fina husnummer, brevlåda och annat skojsigt. Det lilla taket och spaljén vid ytterdörren ska bort och trappsteget ska smyckas med en fin lykta och en blomkruka. Ytterdörren ska bytas ut till en grå, modernare variant med fönster. Kommer bli superfint, eller hur?

Holiday Story

2010-01-31
Nu är vi tillbaka i Skåne igen efter en jätterolig vecka. Vi åkte ju upp till Skövde förra fredagen, lämnade av Alice hos mamma & Bosse och sedan åkte vi till Ida & Johan. Klockan var mycket så vi färgade bara håret på mig innan vi la oss. Henrik och jag gick upp tidigt på morgonen och påbörjade färden mot Sälen. I Malung mötte vi upp de andra skåningarna. Stugan i Lindvallen var kononfin! Riktigt fräsch och precis bredvid backen, hur perfekt kan det bli? Vi skyndade oss ut för att provåka lite och det var sjukt kul, roligare än jag kom ihåg. På kvällen gick vi ut och käkade en smarrig middag på Majkens Sylta.

Söndagen innebar en massa, massa skidåkning. På kvällen blev det Majkens Sylta igen. Vi blev dock väldigt besvikna eftersom de inte körde sin ordinarie meny utan hade någon italiensk buffé som inte alls var tilltalande. Jag kommer inte exakt ihåg vad vi gjorde mer men vi hängde mycket i stugan också, myste och hade roligt. På måndagen var vi på det efterlängtade After Ski och söp oss riktigt fulla. När vi kom hem till stugan var klockan bara fem på eftermiddagen och eftersom vi inte hade några gå-ut-planer så var det bara att nyktra till för att sedan gå ut och käka middag. Vi blev jättebesvikna på After Skin senare eftersom de körde exakt samma låtar varenda dag. Då är det inte roligt! På tisdagen åt vi fondue uppe på bergstoppen, skitgott! Och vi fick åka bandvagn upp, det var ganska häftigt. På onsdagen blåste det asmycket och snöade så vi sket i skidåkningen och gick till Experium, det nya badhuset. På kvällen var vi iväg och bowlade. Annars spenderade vi en dag på Hundfjället, grillade korv till lunch i backarna och bara slappade i stugan. Det ska kännas att man är på semester!

Igår var det dags för hemfärd och givetvis skulle bilen krångla men det rättade till sig till slut. Ni vet ju att jag är så jäkla trött på alla dessa bilar. Vi hämtade upp Alice hos farmor & farfar och hon blev så glad. Och som vi hade längtat efter henne! Vi sov över hemma hos mamma eftersom hon är i Thailand. Vi åkte till Thai House och åt den mongoliska buffén, mumma! När vi var ute på kvällspromenaden såg jag att Jenny var hemma så vi gick in och sa hej och blev kvar där en bra stund. Det var jätteroligt att träffa dem allihopa.

Nu är vi, som sagt, hemma och har käkat en smarrig middag. Blir väl bara till att slappa nu ikväll för att gå upp tidigt imorn. Vi ska till banken i Munka-Ljungby och fixa med handpenningen till huset. Sedan ska jag till Båstad för att uträtta några ärenden. Måste även in till Ängelholm för att ordna med Henriks födelsedagspresent, han fyller ju år på tisdag!


Hej från Sälen

2010-01-25
Sälen är askul!!! Jag åker slalom som en kung fast att jag inte åkt på nästan åtta år, blev faktiskt chockad själv när jag första dagen drog de svarta backarna hur lätt som helst. Har glömt av hur jäkla skoj det är.

After Ski is the shit! Vi blev väldigt fulla idag och vissa nyktrade till relativt snabbt medan vissa fortfarande är helt däckade, haha. Och Majkens Sylta har riktigt gott käk! Det är nog allt jag har att berätta för nu...

Vi fick huset!!!

2010-01-22
Jippie!!!!! Vi fick det! Mäklaren sa att han skulle försöka hinna ringa till säljarna för att lämna budet under dagen, han hade tydligen skitmycket att göra. Vi tänkte att vi skulle få vänta hela jäkla helgen på svar men nu ringde han och de hade accepterat budet! Gud, jag är överlycklig!!! Vi ska skriva papper redan ikväll eftersom vi ska iväg...

Äntligen ska jag få dela med mig av mina planer men det får bli när vi kommer hem. Sorry Madde och alla andra som är nyfikna, haha.

JAG KAN INTE TRO ATT DET ÄR SANT, KÄNNS SÅ HIMLA BRA!!!

Idag drar vi

2010-01-22
Jag borde egentligen inte sitta här för jag har en massa saker att fixa men jag är inte längre den där som stressar runt och får panik för att jag inte hinner saker. Och det är sjukt skönt! Jag mår verkligen bättre i själen än för två månadersedan. Och det har ju varit mitt mål. Det är fan ingen som tackar en för att man sliter häcken av sig, kom ihåg det! Det är liksom inte värt det för någon gång når man sin gräns och får nog.

Alice ska få sig ett bad strax, det kommer nog inte bli så poulärt men det måste göras. Ska klippa henne lite runt ansiktet också. Sedan ska jag städa upp lite här hemma, tråkigt att komma hem om en vecka och det är stökigt. Hinner jag ska jag även åka in till stan och köpa hårfärg. Funderar antingen på mörkbrunt eller så ska jag kanske härma Alex lite och köra på rödbrunt. Det enda jag egentligen vill är att få den där fina lystern som man får när det är nyfärgat.

Nu har vi höjt vårt bud med 50.000 också. Vi får se vad som händer nu, vi börjar nästan bli lite trötta på dem. De kan ju absolut inte räkna med att vi kan ta över det i mitten/slutet av februari hur länge som helst. Om drygt en vecka är det ju för sjutton februari. De får bestämma sig isåfall om de vill bli av med det snabbt eller inte...

Kommer nog inte vara jätteduktig på att skriva här när vi är iväg men datorn ska iallafall med så nåt litet inlägg kommer säkert.

Överdrivet!

2010-01-21

Notis i HD:

FÖRSLÖV: En 63-årig kvinna i Förslöv försvann från sin bostad vid 16-tiden på torsdagen. Fem polispatruller var inblandade i sökandet efter kvinnan. Vid 20-tiden avbröts dock letandet eftersom kvinnan kommit hem igen.

Men herregud! Va? Kärringen var ju bara borta i fyra fjuttiga timmar, hon kunde ju ha åkt till Väla och shoppat eller vad fan som helst. Och FEM patruller inblandade? Har inte polisen här i Skåne liiiite viktigare saker för sig då folk blir skjutna här och där var och varannan dag. Man är lite nyfiken på vad hon har haft för sig under dessa fyra timmar eftersom pådraget blev så himla stort.

Kvällen har varit helt okej. Vi åt en jättegod thaigryta till middag med röd curry och kyckling. Efter det satte Henrik igång med alla köttbullar och jag gick ut på ännu en promenad. Sedan kom Henriks farbror Nisse hit och hämtade hockeybiljetter, han stannade en stund. Anna och Mirko kom också förbi med lite av deras packning som vi ska ta med. Kul med en massa folk hemma, tycker jag.

Nu ska jag hoppa i säng så jag är pigg imorn. Ida ska färga håret på mig och massera mig imornkväll, fy fan vilken lyx!


Polispådrag!

2010-01-21
Ja nu jävlar, mina vänner, händer det grejer här i Förslöv! Polisen letar efter en kvinna som är försvunnen. De har sprungit här utanför en massa nu och vi har varit skitnyfikna. Vi får se vad som händer...


Packa, packa, packa!

2010-01-21
Har kopplat min mp3 till hemmabiosystemet, allt är så mycket lättare att göra när man lyssnar på lite musik samtidigt. Så nu håller jag på att packa som en galning! Har gått igenom hela garderoben, provat en massa kläder jag inte ens kommer ihåg att jag har och hittat en massa bra saker jag kan ha med mig. Framför allt hittade jag en skidjacka!!! Hur fan kunde jag glömma bort att jag har en vit sån? Lätt att den åker med istället för den andra som är för stor. Nu känner jag mig genast lite lyckligare, haha.

Men fasen, vad det är lättare att packa när man ska till solen. Då är allt man behöver bikini, flipflops och klänningar typ. Nu är det jackor och vantar, mössor och halsdukar, termobyxor och underställ, påslakan och örngott, handdukar och tjockare kläder... ja, plus en massa mer! Bilen kommer vara proppfull. Henrik och jag har väl tur som åker ensamma i i vår bil. Vi har sagt till de andra att vi kan ta med lite av deras packning eftersom de åker fyra stycken i en bil som är mindre än vår Honda.

Nu är det enda jag behöver ett pannband. Mamma eller Ida, har ni något? Annars finns det väl att köpa där uppe.

Nu ska jag fortsätta medan jag fortfarande har ett flow...

Hurtbulle

2010-01-21
Har varit ute och gått i över en timma nu på morgonen, det är så jäkla skönt! Ska försöka ta en runda ikväll också och avverka ett kapitel i min ljudbok. Efter två och en halv vecka har jag nu gått ner 5 kilo och minskat 9 cm i midjan, det är fan inte illa! Henrik, som jag ändå träffar varje dag, tycker att det syns och att det framför allt känns när han tar på mig. Det är ju skitbra! Jag har cirka 2 kilo kvar och sedan har jag nått mitt första delmål. Jag tror absolut att den nyttiga maten gör sitt men jag tror verkligen att de långa promenaderna innan frukost, kvällspromenaderna och simningen har gett resultat. Antagligen är det kombinationen av maten och motionen. När vi kommer hem från Sälen ska jag ta tag i det ordentligt igen. Visst, vi kommer åka skidor hela dagarna men vi kommer nog också att äta gott och dricka en hel del alkohol.

Idag händer det inte alldeles för mycket, ska börja packa lite grann. Alice behöver bada innan vi ska iväg men jag tror att hon får göra det imorgon.

Inget nytt om huset, vi låter dem tänka ett tag till och förhoppningsvis inser de att vi är rätt personer. Jag menar, ju längre de väntar desto längre tid kommer det ju ta att bli av med huset. Stackars lilla hus som får stå helt tomt och bara åldras, haha. Vi har i och för sig inte motiverat varför vi vill ha det till lägre pris, de kanske tror att vi prutar ner det för prutandets skull. Så är det ju inte! Taket behöver läggas om, pannan bytas ut, badrummet helrenoveras och hela skiten måste "moderniseras"... ja, ni vet! Hade alla dessa saker varit tipp topp så hade vi ju givetvis kunnat tänka oss att betala fullpris. Men ska vi betala fullpris och sedan fixa allt som behövs så kan vi lika gärna bygga oss ett helt nytt hus på en kommunal tomt för samma peng. Förstår ni poängen?

Henrik ringde precis och pratade med banken, våran bankman och Henrik är kompisar så det underlättar lite. Han är helt ärlig mot oss och "pratar med bönder på bönders vis", säger Henrik. Och det är ju skitbra. Han tyckte gott att vi kunde lägga till 50.000 på vårt bud och säga att det här är absolut vårt sista bud. Så det ska vi nog göra ikväll. Jag menar, antingen säljer dem det för 50.000 mindre än de vill ha eller så kan de vänta på obestämd tid tills någon annan kommer och är intresserad, vilket kan dröja hur lång tid som helst. Det har trots allt bara varit vi och ett annat par som varit intresserade och det är ju inte många!

Till Min Mamma

2010-01-21


Mycket trevlig kväll

2010-01-21
När Henrik kom hem från jobbet idag åkte vi direkt till stan och Systemet för att fylla på lagret inför Sälen. Sedan handlade vi allt vi skulle ha till de varma mackorna. Anna, Mirko, Emil och Helene var ju här ikväll. Vi pratade om resan och om tusen andra saker, åt goda mackor och såg på film. Fan vad kul vi alla kommer ha i Sälen alltså! Synd bara att inte Alex kan följa med också men det tar vi nästa gång. Ju mer jag tänker på det desto roligare ska det bli att åka slalom igen. Senast var väl för en sådär åtta årsedan så det lär bli intressant. Jag och Henrik har tagit på oss att göra köttbullar av två kilo köttfärs, fatta vad många bullar! Haha, så nu vet ni vad vi kommer att göra imornkväll. Henrik gör världens godaste!

Mamma Lotta har fått vinterkräksjukan, stackaren. Tur att vi inte har träffats ordentligt på ett tag. Fy fan alltså, hade ju varit fint att få det nu när vi ska iväg. Skulle egentligen simma med Alex imorn men går det kräksjuka på sjukhuset, där både hon och Lotta jobbar, så tänker jag bannemej inte riskera någonting. Alex, hoppas du tycker om mig ändå!

Imorn måste jag börja packa och greja också så vi kan komma iväg i någorlunda tid på fredag. Vi ska ju mellanlanda i Sköve och lämna vovven för att sedan åka vidare till Sälen på lördag.

Fick en kallelse från arbetsförmedlingen idag till en informationsträff om Jobbgaranti för ungdomar. Måste ju tydligen gå med i det efter tre månader som arbetslös om man är under 25. Givetvis var träffen nästa fredag då jag är iväg. Fick meddela dem detta och får som svar att de måste avanmäla mig och rapportera frånvaro till min a-kassa. Man får inte använda ersättningsdagar när man är på semester, förstår ni, och de var tvungna att rapportera mig från den dagen jag åker och sedan får jag gå dit och göra en påanmälan igen när jag kommit tillbaka. Detta ska man ju, som sagt, gå på efter tre månader och nästa fredag då mötet äger rum har jag hela tre veckor kvar till det att jag passerat mina tre månader. Är inte det sjukt? Varför kallar de mig isåfall efter bara knappt två månader? Jag kan väl kanske för sjutton få ett jobb inom en månad då det är så länge jag har kvar. Jag var skitförbannad och tyckte det var helt fel och då gick de med på att bara rapportera dagen för mötet och inte hela veckan.

Alltså det här handlar inte om pengarna i ersättningen. Det är bara principen! De tror säkert att jag bara sitter hemma och glor och utnyttjar systemet. Men då ska jag tala om för er att det är precis tvärtom! Jag har inte fått ett enda öre från a-kassan än eftersom man blir avstängd från ersättning en viss tid om man själv sagt upp sig. Nu har jag snart "avtjänat" mina avstängningsdagar och ska börja få min ersättning, det har "bara" tagit över två månader.

En annan fundering när jag ändå skriver om arbetsförmedlingen. Det finns några jobb ute nu på bensinstationer och hade jag bara haft ett möte med en handledare inplanerat så hade ju denna mer eller mindre tvingat mig att söka det. Eftersom jag har några års erfarenhet av yrket så skulle jag säkert få ett sådant jobb men om man inte vill då? Jag får ju inte tacka nej till ett jobb för då blir jag utan ersättning. Men om man vill byta bana lite, får man inte det då? Varför kan de inte ge en chansen och tiden att försöka få ett jobb man verkligen vill ha? Varför får man inte vara lite kräsen när man har visat alla sina arbetsgivarintyg som styrker att man minsann har jobbat arslet av sig sedan många år tillbaka? Jag menar, det är ju inte konstigt att folk får ångest och blir utbrända om de mer eller mindre blir tvingade till jobba på ett jobb när man helst av allt hade velat syssla med något annat. Jag vill få chansen att söka lite andra butiksjobb men får jag inget sådant så fattar väl jag också att jag får ta ett bensinstationsjobb till slut för det är ju iallafall bättre än inget. Kan man kräva något sådant av arbetsförmedlingen eller rapporterar de då till a-kassan att man inte söker de jobb som rekommenderas och därför inte borde få någon ersättning? Jag är ju liksom ingen lat och arbetsovillig person, det enda jag vill är att jobba med något jag verkligen tycker om. Men det kanske är för mycket att be om?

Grattis & Happy Birthday

2010-01-20

GRATTIS TILL MIN GULLIGA GAMMELMORMOR, ANN-MARI, SOM IDAG FYLLER 85 ÅR!!!




AND HAPPY BIRTHDAY TO KELSEY, WHO IS TURNING 9 YEARS OLD TODAY!!!


Störd chef?

2010-01-20

Nej, störda chefer är väl inget ovanligt men varför beter sig de flesta så dumt? Här kommer svaret:

"Intelligenta människor beter sig dumt till följd av karaktärssvagheter, så som stolthet och arrogans. Chefers dumhet är ett resultat av egenkärlek och för stora egon, vilket blockerar deras förmåga till empati."

Ha nu detta i bakhuvudet nästa gång chefen muckar med er. Ni vet vilka ni är, haha.


Lägesrapport

2010-01-20
Äntligen har mäklaren hört av sig. Vi har slagit ut det andra paret som var intresserade, vilket är skitbra! Säljarna tyckte det var bra att vi hade allt klart och kan tänka sig att möta oss prismässigt på halva vägen. Alltså 100.000 mer än vårt bud. Svårt! Det är inte så att vi inte har råd, det är bara det att det blir mindre pengar till renovering. Säljarna kunde även ta vårt bud men de ville isåfall vänta ett par veckor till och visst, det fattar väl jag också eftersom huset bara varit ute i två veckor. Men om vi skulle vänta och ha lite is i magen så kommer säkerligen några andra och haffar huset ur våra händer. Det är jag helt säker på, min vanliga tur liksom.

Henrik upptäckte även en fläck i taket i gillestugan som inte stod med i besiktningsprotokollet så han ringde upp besiktningsmannen som blev helt bestört över att han hade missat det. Han skulle åka dit igår eller idag och sen höra av sig till Henrik. Det är säkert inget allvarligt men det ska ändå stå med i protokollet utifall att. Vi ger honom till klockan 15 idag, sen ringer vi honom och sedan mäklaren. Ska nog ändå försöka få ned det 50.000 från halva vägenpriset, de pengarna skulle betyda mycket för renoveringen. Vi tycker bara att eftersom pannan behöver bytas, taket läggas om och badrummet renoveras så ska det för sjutton gå att få ner mer än bara 100.000, det är ju bara vad en ny panna kostar att installera liksom, svart dessutom. Vi får se vad som händer, jag och Henrik får diskutera lite fram och tillbaka. Det känns iallafall bra att huset är så gott som i våra händer om vi bara vill. Man får ju tänka lite långsiktigt också, allt kan inte bara göras på en gång. Får jag bara ett jobb senare också så kan man ju fixa desto mer.

Jag har precis käkat frukost och innan det varit ute och gått i en timma, riktigt skönt! Nu ska här städas eftersom vi får gäster ikväll. Sen ska jag snygga till mig och åka och handla lite.

Handboll

2010-01-19
Tjoho, handbolls-EM på tv, fan vad kul! Jag sitter och kikar samtidigt som jag slösurfar lite och tittar på Henrik när han står och hänger tvätt. Jag har satt honom i lite arbete, haha.

Mäklaren har inte ringt så vi lär väl höra ifrån honom imorgon. Typiskt, här har man varit på helspänn hela dagen och så händer inget ändå. Kommer ju bli precis likadant imorn.

Alex och jag var och simmade. Någon var ganska seg idag men ändå duktig och jag simmade som aldrig förr. Jäklar, vad jag drog iväg. Vet inte vad det var men antagligen simmar man väl snabbare ju oftare man simmar. Efter det satt vi i bubbelpoolen ett tag och bara slappade, riktigt skönt. Alex skulle hem och laga ugnsstekt falukorv med potatismos, blev jättesugen på det så det fick bli samma mat hemma hos oss. Annars ikväll har vi bara tvättat och varit ute på en liten promenad.

Imorn kommer Sälengänget hit. Vi ska prata ihop oss lite, kolla över vem som ska köpa vad och så vidare. Tänkte även se den Sällskapsresan då de åker skidor och bjuda på varma mackor, smarrigt.

Joakim 8 år!

2010-01-19

GRATTIS TILL MIN FINA KUSIN JOAKIM SOM FYLLER 8 ÅR IDAG!!!


Dagen D!

2010-01-19
Jahapp, nu är ni nyfikna va? Henrik ringde mäklaren imorse som berättade att ett annat par också varit och kikat på huset och var intresserade. Fan! De hade dock inte lämnar ett konkret bud utan bara spekulerat i priset så mäklaren visste inte om det var ett riktigt bud eller inte från deras sida. Deras "bud" var samma som vi tänkt oss så vi drog till med 50.000 till direkt, det budet vi hade tänkt oss från allra första början. Mäklaren frågade om allt var klart med banken och det är det ju. Sedan frågade han om när vi kunde ta huset och det kan vi egentligen när som helst. Henrik ringde Båstad Hem igår och de hade lång kö här i Förslöv så det var inga problem att bli av med lägenheten snabbt. Så nu hoppas vi att säljarna, som är pensionärer och säljer sina väldigt gamla föräldrars hus efter att de gått bort, tycker att det verkar bekvämt. Och att det andra paret inte bjuder över. Man kan ju även hoppas att de inte har det helt klart med sin bank och att de inte kan ta över det lika snabbt som vi. Mäklaren skulle höra av sig under dagen så ni kan ju gissa om jag är nervös. Fy, jag väntar på att telefonen ska ringa hela tiden! Den ringer säkert när jag är iväg och simmar, det vore förjävla typiskt. Jag ska hålla er uppdaterade iallafall.

Fick precis posten och ett jättefint kort från Oskars dop. Han är gudomligt söt, lillen.

Nu ska jag städa undan lite, fixa iordning tvätten som ska tvättas ikväll och börja skriva packningslista innan jag ska till badhuset klockan två.

Dessa jävla bilar

2010-01-18
Idag var det Golfens tur att inte starta. För bara någon veckasedan var det min Honda och i lördags var det ju Henriks jobbil. Jag säger då det! Lite kyla ska de väl för fasiken klara av? Men det verkar inte så... Vi försökte med ALLT samtidigt som vi blev så jävla trötta på skiten och höll på att skratta ihjäl oss av utmattning. Vi fick igång den till slut, batteriet verkade ha fått sig en riktig köldknäpp.

Idag fick jag ett riktigt roligt besked angående Henriks födelsedagspresent. Han kommer bli så himla glad! Jag längtar redan nu till han fyller år.

Vi käkade fisk till middag, har ni prövat att panera fisk i sesamfrön stället för ströbröd? Det är skitgott! Efter det åkte vi till Familia. Jag var inne på Ur & Penn och sa hej, den ansvariga hade gått tio minuter tidigare så det var lite typiskt men tjejen som jobbade skrev en lapp om att jag varit där och så. Nu får vi se vad som händer... Hittade ingen ny jacka, den andra får väl duga då. Vi gick även in på Bauhaus och drömde oss bort bland tapeter, golv, dörrar, badrum och allt annat. Nu när vi kom hem kikade vi på Hemnet, man kan se för hur mycket husen i samma område sålts för i snitt och det verkar som vi ligger helt rätt till med vårt bud. Lova att ni håller tummarna för oss imorgon när vi ska lämna det!

Ikväll är det jag som ska lägga mig i tid!


Kör hårt igen

2010-01-18
Idag blir det bara en massa städande innan Henrik kommer hem från jobbet. Tänkte fixa middag så att vi bara kan äta direkt när han kommer och sedan åka till Familia och kanske Väla. Jag trivs inte riktigt i min skidjacka som jag köpt, den är för stor på vissa ställen. Antar att det är för att det egentligen är en killjacka. Ska se om jag hittar en billig, vanlig svart skidjacka istället. Jag behöver även en smidigare halsduk, en ny mössa och lite sånt där. Skidglasögon också för sjutton! Vi får se vad vi hittar...

Idag är det hårdkörning som gäller igen efter en onyttig helg. Känns skönt att vara på banan igen, har haft sjukt ont i magen efter helgen så man märker verkligen vad som är bra för den stackars lilla magen och inte speciellt bra.

Jag längtar till imorgon... Jag vill att det ska bli imorgon NU!

Grillat vid havet

2010-01-17
Idag har det varit full rulle hela dagen! Gick upp imorse, åt en god frukost och sedan var det dags att åka och kika på huset med Kalle. Han tyckte det verkade bra och i gott skick. Det var en lättnad. På tisdag lämnar vi vårt bud eftersom mäklaren är ledig imorn. Vi hoppas verkligen att de godtar det, det känns ganska positivt iallafall. Men vi får se. Vore inte helt fel att vara husägare innan vi drar till Sälen så man slipper oroa sig för konkurrenter när man är där. Henrik sa iallafall att nu är det nog han som drömmer om det mer än vad jag gör, haha. Det var skönt att höra för han har varit lite arg på mig innan för att jag varit så ivrig. Han vill väl bara inte att jag ska bli besviken. Men jag vet att vi båda kommer bli skitbesvikna isåfall för vi vill verkligen ha det här huset.

Sedan var vi en sväng hos Bengt, Henriks mormors gubbe. Han hade fått några gamla pengar som han ville att Henrik skulle ha. Henrik samlar nämligen lite smått på gamla pengar, han säger att det är en investering för framtida barn och barnbarn, haha.

Efter det åkte vi till Anna och Mirko för Henrik skulle hämta massa jobbsaker han lämnade där igår. De frågade om vi ville följa med och grilla korv någonstans så det har vi gjort nu ikväll. Skitmysigt! Tog på oss termobyxor och åkte ner till havet, satt i ett vindskydd, tände en brasa och grillade korv. När vi kom hem gick vi en långpromenad med Alice och nu har vi tagit en riktigt skön dusch.

Imorn ska vi till Hyllinge och kika om det är något mer vi behöver inför Sälen. Ska även in på Ur & Penn och presentera mig, tänkte jag. Alla som känner mig vet att jag skulle passa perfekt i en sådan butik, jag som är galen i smycken och krimskrams.

Carbonara & Vitlöksbröd

2010-01-16
Det blir en lugn och skön hemmakväll! Jag vet att jag är välkommen till alla om jag har tråkigt men jag vill inte lämna Alice ensam hemma. Hon kan ju inte följa med eftersom hon löper och alla de andra vovvarna är hanar. Men inte mig emot, jag tycker om att vara ensam ibland!

Nu håller jag på att laga Carbonara med vitlöksbröd, mums vad gott! Henrik får äta när han kommer hem från hockeyn för jag orkar inte vänta, jag är hungrig nu.

Har städat en massa idag så nu har vi fint här hemma. Imorn ska vi titta på huset ännu en gång. Vi ska ta med oss Kalle som är lite mer erfaren så att han också får kika lite. 

Nu väntar soffan! 

Kommer inte på nån rubrik

2010-01-16
Det var trevligt hos Mirko igår. Vi fick smarrig tacos och underbar kladdkaka. Vi blev kvar ganska länge för vi såg klart nån film som gick på tv. Idag på morgonen har Henrik åkt dit igen för att mura upp spisen. Hans jobbil startade inte först så jag fick komma ner och dra igång den med golfen. Jag har inga planer men jag åker nog kanske dit och kollar läget senare. Han ska iväg på hocket ikväll också, hela dagen fullbokad. Jag har nog tänkt att ha min godisdag och bara mysa, kanske är något bra på tv.

Om en vecka är vi på väg till Sälen. Shit, vad fort det går! Måste skriva packningslista i veckan för jag har ingen som helst aning om vad jag ska ha med mig. Det är skillnad att åka på solsemester och skidsemester.

Nu ska jag fixa till mig lite och sen diska upp lite och sånt tråkigt.

F.Y.I.

2010-01-15
(For your information). Vi ska lämna ett bud på tisdag, så ni vet! Det betyder att jag måste väääääänta ännu längre, usch. Men inga andra hade ens visat intresse så vi har ju inga konkurrenter iallafall. Säljarna hade sagt att det är roligt med ett ungt par som dessutom är Förslövare.

Tre nya jobb

2010-01-15
Idag har jag sökt tre nya jobb. Jag vill ha dem allihop! Det första är på Ur & Penn på Familia i Hyllinge. Det andra är i en barnbutik som ska öppnas, också på Familia. Och det tredje är på Jysk i Halmstad. Det här är jobb helt i min smak! Visst, jag kan tänka mig att ställa mig på en bensinstation/butik igen men jag vill hellre jobba med något som intresserar mig på ett mer personligt plan. Typ kläder, heminredning, smycken...allt sånt. Nu håller vi tummarna, okej? Tänkte faktiskt åka förbi Familia i nästa vecka och visa upp mig.

Madde; Jag lovar att länka och lägga upp bilder OM huset blir vårt. Jag vill samtidigt isåfall kunna visa vad jag själv har tänkt mig liksom, inte bara hur det ser ut nu. Tålamod! Vilket jag också har ont om, haha.

Segisen jag

2010-01-15
Vilken seg morgon! Jag låg och drog mig i flera timmar efter att Henrik gått upp. Gråmulet och trist ute idag så vad gör det? Tvingade mig själv ut på en halvtimmes promenad innan frukost så lite nyttig har jag varit. Vågen visade förresten minus tre kilo och måttbandet visade minus fem centimeter i midjan efter första veckan. Det är inte illa fast det är väl antagligen mest vatten men ändå... Känns jättebra! Vi får se hur det blir i Sälen bara, då ska jag se till att ha kul och inte tänka så mycket på det. Att åka slalom hela dagarna måste ju ändå göra sitt, tycker jag. Det blev ingen simning idag, badhuset öppnade visst inte förrän tolv. Är inte det lite väl sent? Alex började jobba klockan ett så det sket sig, vi kanske kan komma iväg i helgen och framför allt i nästa vecka. I Laholm har de relaxonsdagar på badhuset. Då släcker de ner badhuset, spelar avslappnande musik, bjuder på frukt och nyttigheter och så får man komma och simma. Om jag inte minns fel så sa Alex att det även fanns fotmassage och sånt. Det ska vi absolut åka på!

Klockan fyra idag ska vi titta på huset igen enligt besiktningsprotokollet. Henrik och mäklaren är gamla skolkompisar och känner till varandra väl så vi ska känna lite på honom idag och eventuellt lämna ett bud. Yah! Om vi har en riktig jävla tur godkänner säljarna budet och huset blir vårt. Jag skulle bli överlycklig!

Har pratat med Ida i över en timma på morgonen, hon verkar tycka det är lika roligt som jag. Eller det gör nog ingen men hon är inte långt ifrån iallafall. Vi har ju precis samma smak så hon är ett väldigt bra smakråd.

Ikväll ska vi på kalas hos Mirko, det ska bli trevligt!

Pics från Tropikariet

2010-01-14








En dag i Helsingborg

2010-01-14
Nu sitter min lilla älsklingsvovve på stolen bredvid mig, man måste ju vara med hela tiden såklart annars kan man ju missa nåt. Jag har precis kommit hem, Alex och jag har varit i Helsingborg. Var på Tropikariet och kikade på en massa snuskiga djur och jättesöta små apor. Sedan åkte vi och kikade i lite affärer. Jag hittade ett par jättesköna uggs till Sälen. Vi var på Rusta också, jag älskar Rusta. Shit, vad fina tapeter de har fått in.

Nu väntar jag på att Henrik ska sluta jobba. Vi ska upp till Kalle & Lotta och gå ut med deras vovvar.

Nu avslöjas min hemlis

2010-01-14
Okej, mina vänner, nu ska jag berätta för er! Jag och Henrik har hittat ett hus vi jättegärna vill ha. När jag tänker på huset får jag samma känslor som han har när man är nykär. Det låter sjukt men jag ljuger inte, jag bara måste ha det här huset. Det är ett vitt tegelhus från 1968, gammalt inuti men vi båda ser möjligheterna. Det är ändå jäkligt rent och fräscht för att vara så pass gammalt. Planlösningen är perfekt, huset är lagom stort, trädgården perfekt...ja, allt klickar! Det här är vad vi vill ha, ett helt vanligt hus liksom! Banken är klar så imorn ska vi kika på huset för andra gången och förmodligen lämna ett bud.

I våras/somras/höstas var vi inne på att köpa en tomt nere i Ranarps Strand men vi beslutade senare att lägga ned det. En tomt för 1,2 miljoner liksom, det är ganska dyrt! Och sedan bygga ett hus på det! Det är kanske dumt att maxbelåna sig såhär tidigt i livet. Jag menar, vi är ju absolut inte för gamla för att bygga nytt om vi vill det när vi är 40. Huset vi kollar på nu är ett perfekt förstahus! I love it!!! Nu kommer ni få stå ut med en massa tjat om detta. Jag vill inte ta ut något i förskott men det har jag typ redan gjort som ni märker. Men jag kan bara inte låta bli! Det känns verkligen som att detta är ämnat för oss.

Nu måste jag få tummen ur och hoppa in i duschen, ska ju träffa Alex.

Träffat nytt folk

2010-01-13

Gud, vad jag är seg i kroppen efter simningen idag. Det är första gången jag ens känner nåt, de andra gångerna har jag inte känt ett dugg. Den "galna tanten" var på badhuset idag igen, haha. Hon var dock inte lika glad som förra gången för hon hade blivit av med sitt armband. Varken jag eller Alex kan hålla oss för skratt när vi ser henne. Imorn ska jag och Alex ha en kuldag förresten, vi ska hitta på nåt riktigt roligt!

Nu ikväll har vi käkat middag och varit ute och gått. Vi kom dock inte så långt för Emil och Helene stod på sin balkong och rökade och bjöd upp oss. Har inte träffat dem ordentligt innan, bara hälsat. Det är alltid roligt att träffa nytt folk, speciellt då man vet att Emil alltid har varit Henriks allra bästa kompis. Ändå har vi knappt träffats men det blir ju så, alla har sitt och så vidare. De var verkligen jättetrevliga båda två och de verkar vara roliga människor, det gillar jag! Alla vi sex kommer nog att få det riktigt jävla askul i Sälen alltså. Vi ska träffas nån dag och prata ihop oss lite innan vi åker.

Nu ska jag alldeles strax hoppa i säng så är jag pigg imorn på kuldagen! Big day imorn också förresten, vad jag längtar! Jag sitter och skriver med min söta lilla Sanna på Facebook. Jag saknar henne och speciellt våra pratstunder. Hoppas hon och alla andra kommer och hälsar på nån gång snart! Alexandra har lovat att hon ska ta med oss ut då och göra Ängelholm & Helsingborg. Det skulle ju vara skitkul!


Jag är otålig.

2010-01-13

Jag hatar att vänta! Personen vi måste ha tag på har varit ledig i två dagar så imorn får vi förhoppningsvis besked om allting. Jag kan inte vänta, jag vill veta nu på en gång. Det borde inte vara några problem dock. Blev sängen sent igår, satt uppe och surfade runt i jakt på lite inspiration. Jag vet att jag inte borde förrän jag vet hur det blir men det är alldeles för svårt att låta bli.

Ska iväg och simma om någon timma, måste hoppa in i duschen först. Hade väl tänkt att hinna städa upp lite här också. Henrik satte ut bilannonsen på nytt igår och två stycken verkar redan vara mycket intresserade. En ska komma och kika iväll, hoppas vi blir av med den nu så är det ur världen sen. Skulle vara skönt att slippa tänka på det.

Annars, mina vänner, händer det inte mycket alls.


Yummy Moussaka

2010-01-12
Mmm, moussaka står i ugnen nu. Fy fasen vad gott, det riktigt vattnas i munnen på mig. Blir en smarrig grekisk sallad till. Jag och Henrik åt världens godaste moussaka på en ganska skabbig restaurang när vi var på Rhodos men jag tror att det är på sådana ställen, där en hel familj jobbar, som man hittar den äkta grekiska maten. De finare restaurangerna gick inte ens att jämföra med denna skabbiga där de hade underbar mat.

Jag var och handlade innan. Tog med Alex också för det är alltid roligare att vara två. Blev bara mat inhandlat men det är kul att kolla på annan skit också. Imorn ska vi simma, hurtiga som vi är!

Och jag är helt salig nu... Det känns bara såå rätt på alla vis! Jag hoppas verkligen och håller alla tummar och tår.

I'm so excited!

2010-01-12
Åh, idag känner jag mig så lycklig på nåt sätt. Det gör jag alltid när det är något på gång och när jag vill ha något. Mina tankar rusar iväg alldeles för fort och jag dagdrömmer alldeles för lätt. Men det kanske är bra att ha den egenskapen också? Det är bra om det går i lås men jag blir alltid så sjukt besviken när det skiter sig, då känns det lite som om jorden går under för ett tag. Jag vill, jag vill, jag vill.... Jag tror att jag är ganska säker, vi får se senare. Vad hemlig jag känner mig nu.

Idag avbokade jag mobilen jag beställt. Nej, jag har inte fått den ÄN. Beställde den i december, det skulle ta 1-3 arbetsdagar. Sedan var den slut och skulle åter vara i lager 20 januari och nu när jag kollade imorse så skulle den åter vara i lager någon gång under februari. Fuck that! Jag ringde och sa att jag isåfall vill ha mina pengar tillbaka och det skulle de ordna. Tur för dom! Och nu när jag får tillbaka de tusenlapparna blir jag lite snål, jag har ju faktiskt en jättefin mobil som inte alls är gammal. En ny får vänta helt enkelt. Kan behöva de pengarna till Sälen istället.

Idag ska jag åka och handla lite, känns som om jag gör det jämt. Jag säger alltid att jag ska veckohandla men det är alltid något jag glömmer. Jag kanske planerar för dåligt. Ska till ÖB också, de är ju så jäkla billiga på städgrejer och sånt.

Alice löper så hon har jättesöta små trosor på sig, haha. Inte konstigt att de andra vovvarna var lite tossiga när hon var där i fredags.

Nu ska jag hoppa in i duschen och fixa till mig lite.

Grattis till Mirko som fyller 29 år idag!!!


Sköna dagar!

2010-01-11
Fasen vad jag njuter av att ha det som jag har det nu. Jag vill inte att det ska vara såhär föralltid men det är riktigt skönt än så länge. Det enda jag gör är att gå och småpyssla och göra precis det som faller mig in. Jag börjar ibland bli lite rastlös av att vara hemmafru, jag skulle gärna vilja ha ett jobb men kanske inte på heltid. Inte än iallafall.

Nu har jag precis slängt in en fläskfilé i ugnen. Vet inte vad vi ska äta till än men det ger sig. Henrik är iväg och jobbar lite ikväll igen så jag tänkte gå ut och gå en runda, lyssna på avsnitt nummer två i boken. Den verkar faktiskt ganska lovande, lite lagom lättsam sådär.

Alice har precis fått sig en dusch. Jag fönade henne för första gången, hon brukar alltid få självtorka annars. Hon var såklart livrädd för ljudet men efter en viss tveksamhet tror jag faktiskt att hon gillade det. Nu ser hon ut som ett litet troll, haha.

Alice Rosa Rosett

2010-01-11
Idag när jag gick ner till tvättstugan låg Alice rosa rosett där på marken, antagligen nyss uppkommen ur snön. Jag tror iallafall att det är hennes för hennes är försvunnen. Jag trodde att vi glömt den hos hundfrissan när hon klippte sig men nu när jag tänker efter så hade hon nog inte ens den på sig då. Jag har ingen aning om hur den hamnat där men nu är den tillbaka där den hör hemma, i Alice lugg! Blev så ledsen när jag inte hittade den, hon har fått den av Lotta som köpt den på nån hundutställning. Vi har en grön också men Alice är ju tjej så hon vill ha rosa, matte vill att hon ska ha det iallafall.

Jag kom upp vid nio, det var lite trögt men ändå skönt. Gick morgonpromenaden, käkade frukost och nu rullar tvättmaskinerna för fullt och jag tänkte ta ett varv med dammsugaren.


Fått fint hemma.

2010-01-10
Äntligen! Nu är jag jättenöjd och det är nog Henrik också. Vi har burit upp dubbelsängen, fixat iordning den och satt upp hyllan ovanför. Lamporna i hallen och vardagsrummet, där kom även några ramar och en hylla upp. Henrik har en jäkla massa fina bilder från sina dykningar i Röda Havet, han har haft varje bild i en gammal, hederlig glasram. 16 stycken över soffan! Det är många! Jag tyckte att vi skulle sätta dem över akvariet istället, i sådana fina ramar där man kan ha tre bilder i samma. Allt för att spara plats och jag personligen tycker att det blir sjukt mycket snyggare.


Jag vill hellre ha EN jättestor fin tavla över soffan. Han var väl lite emot det men nu har han suttit och mixtrat med sina foton hela kvällen, satt i dem i de nya ramarna och han blev jättenöjd. Han tyckte att det blev mycket finare än innan och jag har sagt det hela tiden, att bilderna verkligen kommer att framhäva sitt rätta jag om man ramar in dem i dessa ramar. Det är kul när vi båda blir nöjda, helt enkelt! Det blir IKEA någon dag framöver också, vi ska köpa tre sådana ramar till, väggsänglampor och en tavla till över soffan:


Jag var ute på min promenad, Henrik och Alice gick med en liten bit för vi skulle kolla på en sak. Sedan fortsatte jag ensam med min ljudbok och det blåste satan men jag tänkte att inget väder ska fan få hindra mig. Nu har jag precis duschat och ska hoppa ner i sängen.

Slask, Taxfree & Ljudbok

2010-01-10
Det blåser som faan ute idag, det är dock 1 plusgrad ute och strålande sol så man fryser inte ihjäl i vart fall. Vägarna börjar bli slaskiga, jag hatar slask! Vi har i och för sig inte jättemycket snö så jag tror inte att det kommer bli sådär riktigt äckligt blött. Jag och Alice har varit ute och gått och nu har jag precis ätit en väldigt sen frukost. I veckan som kommer ska jag bannemej försöka komma upp vid nio varje morgon så man får lite rutiner.

Nu ska jag sätta mig och kika i taxfreekatalogen på datorn. Mamma och Bosse ska åka till Thailand, lyxisarna. Får se om jag hittar något roligt. Ska iallafall ha min favoritbodylotion, den är bara bäst. Har aldrig någonsin prövat en så bra som den. Den luktar gott, man blir jättelen, den åker in i huden snabbt och har en perfekt konsistens. Den kostar lite men det är så värt det! Sen kanske man kan få sig en mörkblå Adidasjacka från Thailand? Haha, en sån som Ida har.

Nu ska jag se om jag hittar nåt som luktar gott i katalogen. Sedan blir det dusch och lite städning. Ikväll ska jag gå ut och gå ensam. Har laddat hem en ljudbok som verkar jättebra. Om man ska gå varje dag är det tråkigt att lyssna på samma musik om och om igen på mp3:n men ett jättebra tips är att lyssna på en ljudbok. Te.x. om första avsnittet är cirka 50-60 minuter, ja då får man inte gå in förrän det är slut. Om det dessutom är en bra och spännande bok kan man inte vänta tills man ska gå ut och gå nästa gång. Smart va?

Medical Test - Because I Care!

2010-01-10

How to tell if your feet stink.




Because I want you to get checked out to make sure you're healthy and will be around longer...



MEDICAL TEST


Stare into the cat's eyes for 5 seconds...








Now stare in the puppy's eyes for 5 seconds...









Your CAT SCAN and LAB TESTS are now complete.







Do you feel like working today?





Tomorrow?


The day after?


Next week?


Next month?


Me neither!
I just want to party!




Hey, you...



... HAVE A GREAT DAY!

(För er som inte förstod testet så heter datortomografi, en slags röntgen, Cat Scan på engelska. Lab test = hunden i testet var ju en labrador.)


Hockey & Kvävning

2010-01-09
Rögle vann innan, eller ja, det blev 3-3 men Rögle avgjorde till slut. Dessvärre blev det ingen förändring för dem i tabellen. Kämpa hårt, är vad som gäller för dem nu annars lär det bli Allsvenskan nästa säsong och det vill vi ju inte. Jag tyckte iallafall att det var en rolig match, det hände saker hela tiden.

Nu ikväll har vi ätit gott och starkt. Både Henrik och jag höll på att kvävas när vi provade thaigrytan. SÅ stark var den! Och om jag tycker att någonting är starkt så är det nog väldigt, väldigt starkt. Det vet alla jag känner. Jag fick hälla i en till burk kokosmjölk och ihop med riset sen blev det riktigt bra. Och väldigt gott! Det tyckte till och med Henrik, jag trodde han skulle vägra äta då vi nästan kvävdes första gången, haha. Efter det har vi bara myst, sett på film och så...

Imorn vet jag inte riktigt vad som händer, vi får se lite. Henrik ska till Conny på förmiddagen och hjälpa honom något. Snäll som han är när det kommer till sånt. Men det skulle inte ta lång tid. Vi ska nog försöka få upp sängen och lamporna, en gång för alla!

Disney On Ice

2010-01-09

Jag har varit skitdålig på att skriva här men jag har helt enkelt inte hunnit. Igår tog vi sovmorgon, jag gick en lång morgonrunda med Alice innan det var dags för frukost. Efter det drog jag med mig Henrik till badhuset och simmade. Hurtig jag har blivit va? Får hoppas det håller i sig bara. Ska iallafall börja på vattengympa med Anna snart också, hon skulle anmäla oss. Hoppas Alex också vill, det hade varit skoj! Vi fick skynda oss hem från badhuset för att hinna göra oss iordning och äta innan det var dags att åka till Göteborg, Scandinavium och Disney On Ice. Det var jättemysigt men jag tror nog att showen hade gjort sig tusen gånger bättre i en mindre arena. Och mina vänner, jag ska erkänna för er att jag var lite onyttig igår. Åt både popcorn och lite choklad. På vägen hem stannade vi på McDonald's. Jag och Henrik delade på en hamburgare och jag åt morötter. Jag drack även milkshake. Men jag tror inte på strängt förbud, för isåfall kommer man garanterat att fuska. En dag i veckan är okej! Men varje dag är inte okej!




Idag har vi varit inne i stan en sväng. Henrik har köpt en batteriladdare till sin kamera och sen handlade vi lite mat. Ikväll ska vi göra en smarrig thaigryta med lövbiff. Nyttig är den såklart! Nu ska vi strax iväg på hockey, Rögle möter Modo. Foppa ska tyvärr inte vara med men det ska däremot Näslund. Kul att få se lite proffs. Idag måste Rögle vinna alltså, det börjar bli löjligt. Fem raka förluster, har jag för mig. Det är illa...


Dog Logic

2010-01-07

 



The reason a dog has so many friends is that he wags his tail instead of his tongue.
- Anonymous




There is no psychiatrist in the world like a puppy licking your face.
- Ben Williams




A dog is the only thing on earth that loves you more than he loves himself.
- Josh Billings




The average dog is a nicer person than the average person.
- Andy Rooney




Dogs love their friends and bite their enemies, quite unlike people, who are incapable of pure love and always have to mix love and hate.
- Anonymous




Anybody who doesn't know what soap tastes like, has never washed a dog.
- Franklin P. Jones




If your dog is fat, you aren't getting enough exercise.
- Unknown




My dog is worried about the economy because Pedigree is up to $3.00 a can. That's almost $21.00 in dog money.
- Joe Weinstein




Women and cats will do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea.
- Robert A. Heinlein




If you pick up a starving dog and make him prosperous, he will not bite you; that is the principal difference between a dog and a man.
- Mark Twain




Dogs are not our whole life, but they make our lives whole.
- Roger Caras




If you think dogs can't count, try putting three dog biscuits in your pocket and then give him only two of them.
- Phil Pastoret




Stora väderskillnader

2010-01-07

Pratade precis med Frances, jag berättade att det var sjukt kallt här just nu. Jag berättade även att pappas kompis har en stuga i Dalarna och där hade det varit 44 minusgrader häromdagen. Hon höll på att skratta ihjäl sig, hos dem var det 22 plusgrader och då är klockan bara nio på morgonen. En temperaturskillnad på över 60 grader, visst är det sjukt? Det hade ju inte alls varit fel att åka dit, jag vill i och för sig alltid åka dit men just nu är det extra lockande. Ja, för ett årsedan var vi snart på väg... Good times!

Hon berättade också att hela huset är som en ugn på eftermiddagen när hon kommer hem från jobbet, det är helt vindstilla så allt de gör är typ ingenting. I like that too. Här i Skåne är det 8 minus och det blåser. Kylan i vinden är närmare 30 minusgrader, tänk när den blåser en rakt i facet. Då är det inte skönt att vara ute då kan jag lova. Fast nu måste jag bege mig ut en sväng iallafall, på kvällspromenad med Alicen. 


Perfekta jobbet

2010-01-07
Åh, jag har precis sökt ett jobb jag verkligen kan tänka mig. Det är bara en timanställning men det gör absolut ingenting. Hoppas, hoppas, hoppas att de hör av sig. Det känns iallafall som om jag har väldigt goda chanser. Vi får se, jag avslöjar mer någon annan dag om de hör av sig.

Det är inte ofta man hittar jobb man verkligen mer än gärna kan tänka sig...

Underbara sommarkläder

2010-01-07
Jag har egentligen inget vettigt att skriva idag för det händer inte så mycket. Jag har varit ute på en ganska lång och väldigt kall morgonpromenad med Alice. Efter det blev det frukost och nu har jag precis städat iordning här hemma. Jag längtar lite till ikväll när Henrik äntligen kommer vara hemma med mig och ännu bättre, imorn är han ledig och det blir långhelg.

Fick alla vår- och sommarkataloger häromdagen. Åh, vad jag älskar sommarkläder! Har kryssat för en massa saker jag vill beställa men först ska jag se om man inte kan gå ner några kilon.

Min söta lilla mormor hade trillat ihop på jobbet imorse. Fy vad jag orolig jag blev! De hittade inget konstigt med henne. Som vanligt med doktorer alltså. Likadant var det med farfar när de undersökte honom, hans arm var jättesvullen och blå. Ida, som bara är undersköterska, sa direkt att det såg ut att vara en propp. Men det kollade inte ens läkarna och efter någon dag så var det, mycket, riktigt, en blodpropp som hade fastnat precis bakom hans pace maker. Vad fan hade hänt om han inte hade haft den? Då hade proppen gått rakt in i hjärtat... De hade skickat hem mormor och nu mår hon okej men jag tycker ändå det är dåligt. Man trillar väl inte ihop utan anledning heller?

When plants go bad

2010-01-06

I guess Mother Nature has a sense of humor, too...




































Godaste såsen!

2010-01-06
Har precis ätit middag. Det blev lax, ris, wokgrönsaker och en sjukt god sås jag hittade. Så jag ville bara dela med mig. Den lär passa perfekt till kyckling också!

Ingredienser 4 personer, Kokos och limesås:

- 1 burk kokosmjölk, lätt
- 4 msk finhackad paprika
- 1 lime, saft och skal
- ½ grönsaksbuljongtärning
- Arrowrot till redning

Gör såhär:


1. Blanda kokosmjölk, paprika, rivet limeskal- och juice och buljongtärning i en kastrull.

2. Låt småkoka i 10 minuter och red såsen till önskad konsistens med arrowrot.


Fläsket har fått sig en omgång!

2010-01-06
Idag har jag och Alex varit iväg och simmat, fasen vad gött det var. Nu måste jag försöka att komma iväg minst två gånger i veckan. Vi ska nog prova på vattengympan också. När jag bodde på NZ brukade alltid jag och Tina simma och gå på vattengympa, det var skitskoj. Och väldigt bra för fläsket...

Jag ska snart ställa mig och baka bröd. Jag är säker på att vem som helst av er skulle vilja ha en sån bra hemmafru som jag, haha. Fy fan, vad jag känner mig huslig. Men vet ni vad? Jag älskar det! Jag älskar att gå hemma och pyssla med massa småsaker, laga mat, baka och allt sånt. Jag älskar det när jag har tid till det, annars blir det bara en tråkig börda som måste göras.

Henrik ska iväg och jobba ikväll igen. Det är tredje dagen utav tre som jag knappt ser honom här hemma. Men det gör ingenting. Det är bra att han vill hjälpa till för nån gång kanske man själv behöver hjälp och då vore det ju trist om ingen vill hjälpa till.

Angelica, angående din kommentar. Hur jag ser på en person som umgås med någon som försvarar det? Jag vet inte riktigt om jag förstår frågan men vad har personen med det att göra? Jag anser nog ingenting om personen som umgås med någon som försvarar detta. Den som försvarar detta har en egen åsikt, det har alla. Sen om jag tycker att den är helt åt fan spelar ingen roll. Jag respekterar andras åsikter men jag måste ju såklart medge att jag har svårt att förstå hur någon kan försvara en person som faktiskt betett sig riktigt illa. Jag vill även poängtera att personen inte betett sig illa bara en gång, utan det har hänt måååånga gånger. Det skulle helt enkelt vara roligt att höra vad den som försvarar detta har för motivering. Okej, om personen försvarar personen ifråga men ingen annan än han själv kan vara till försvar för sina egna handlingar. Jag tycker inte att det finns så mycket att försvara, det handlar om oss som varit inblandade och ingen annan. Hur han har varit mot andra är en annan sak. Jag betvivlar inte att många har en helt annan bild av honom och det är ju super för dem! Vad tycker du själv?

Makes you think

2010-01-05
Read each one carefully and think about it a second or two...

1. I love you. Not because of who you are, but because of who I am when I'm with you.

2. No man or woman is worth your tears. The one who is, won't make you cry.

3. Just because someone doesn't love you the way you want them to, doesn't mean they don't love you with all they have.

4. A true friend is someone who reaches for your hand and touches your heart.

5. The worst way to miss someone is to be sitting right beside them knowing you can't have them.

6. Never frown, even when you are sad, because you never know who is falling in love with your smile.

7. To the world you may be one person, but to one person you may be the world.

8. Don't waste your time on someone, who isn't willing to waste their time on you.

9. Maybe God wants us to meet a few wrong people before meeting the right one, so that when we finally meet the person, we will know how to be grateful.

10. Don't cry because it is over, smile because it happened.

11. There's always going to be people that hurt you so what you have to do is keep on trusting and just be more careful about who you trust next time around.

12. Make yourself a better person and know who you are before you try and know someone else and expect them to know you.

13. Don't try so hard, the best things come when you least expect them to.

Remember that whatever happens, happens for a reason.

Kusin Vitamin

2010-01-05

Nu har jag varit iväg och fått mina ärenden gjorda. Var och handlade lite mat och sen var jag en sväng på apoteket och hämtade ut mina piller. Köpte även någon vitaminburk som hette Apoteket Kvinna. Tänkte att det kan väl vara bra att få i sig lite vitaminer och mineraler och allt såntdär som kroppen behöver. Var nära på att köpa killvarianten till Henrik men det blev inte så och det ångrar jag nu. Det hade nog varit bra för honom också, speciellt så som han jobbar och sliter.



Just nu håller jag på med middagen. Idag blir det köttfärssoppa med en massa smarrigt gojs i. Blev så sugen på det i det här kalla, snöiga vädret. Man får passa på för det är inte alls lika roligt att sörpla i sig varm soppa på sommaren. Hade även tänkt att baka nyttigt bröd ikväll men såg i receptet när jag kom hem att jag hade glömt att köpa några av ingredienserna så det kanske får bli morgondagens syssla istället.

Ikväll ska Henrik iväg på hockey och jag ska bara ta det lugnt. Tänkte ta en lång skön dusch, fixa inpackning och sånt lyxigt! Hoppas det är nåt bra på tv också.

 


Min blogg på engelska

2010-01-05
Det blev en ganska sen natt för mig igår igen. Jag blir så trött på mig själv, man blir så himla lätt fast vid datorn när man väl börjat med någonting. Den ena sidan leder till den andra och sådär håller det på och vips är klockan jättemycket.

Jag hittade ett jätteroligt verktyg från Google som översätter sidor till andra språk. Och eftersom jag vet att mina vänner på Nya Zeeland jättegärna vill kunna läsa bloggen så tänkte jag att jag skulle ge verktyget en chans. Det fungerar, om än lite knackigt för den översättar bokstavligt sagt ORDAGRANT från svenska till engelska. Grammatiken blir helt fel, det såg ut som om jag precis hade lärt mig engelska men glömt grammatiken på vägen, haha. Man fick sig ett riktigt gott skratt av att läsa det iallafall och jag är säker på att mina mates down under kommer tycka det är lika skoj. Jag tror att man åtminstone förstår helheten i alla inlägg men på vissa ställen, ja där blir det väldigt konstigt. Som när jag i ett tidigare inlägg skrev om Henriks födelsedagspresent och jag skrev "Han kommer bli skitglad", då översätter verktyget till "He will be happy shit". Pröva får ni se!

Sedan hittade jag ett verktyg som räknar statistik på bloggen. Det tyckte jag också var lite skoj. Dock började ju läsaren om på noll men det är skitsamma. Sedan fanns det ett verktyg som visade vädret där man bor, också ganska häftigt. På fredag ska det bannemej bli -13 grader här, fy fan. Hoppas det blir varmare i Göteborg för dit ska vi på fredag och se Disney On Ice. Idag snöar det som attan här, har nog redan kommit minst en decimeter.

Nu ska jag åka in till Maxi och handla lite, ska passa på att svänga förbi Apoteket också.

Dear Mr. President

2010-01-04
Dear Mr. President, come take a walk with me. Let's pretend we're just two people and you're not better than me. I'd like to ask you some questions if we can speak honestly. What do you feel when you see all the homeless on street? Who do you pray for at night before you go to sleep? What do you feel when you look in the mirror? Are you proud? How do you sleep while the rest of us cry? How do you dream when a mother has no chance to say goodbye? How do you walk with your head held high? Can you even look me in the eye and tell me why?

Dear Mr. President, were you a lonely boy? How can you say no child is left behind? We're not dumb and we're not blind. They're all sitting in your cells while you pave the road to hell. What kind of father would take his own daughter's rights away? And what kind of father might hate his own daughter if she were gay? I can only imagine what the first lady has to say. You've come a long way from whiskey and cocaine.

How do you sleep while the rest of us cry? How do you dream when a mother has no chance to say goodbye? How do you walk with your head held high? Can you even look me in the eye?

Let me tell you about hard work, minimum wage with a baby on the way. Let me tell you about hard work, rebuilding your house after the bombs took them away. Let me tell you about hard work, building a bed out of a cardboard box. Let me tell you about hard work, you don't know nothing about hard work.

How do you sleep at night? How do you walk with your head held high? Dear Mr. President, you'd never take a walk with me, would you?



Skön dag utan krav

2010-01-04
Jag har hållt igång hela dagen idag fast ändå har jag inte gjort så mycket. Den överfulla tvättkorgen är nu fixad, ren och fin. Det är ordning överallt och jag håller på med middagen. Det blir köttbullar med bulgur och till det guacamole och hummus. Mumsigt! Det finns ju så mycket nyttigt som är gott så varför i hela friden brukar man laga mest skit?

Alice har blivit kammad idag så nu är hon supersöt. Riktigt vit och fin! Hädanefter ska hon bada varje söndag, har jag bestämt. Nu när pälsen börjar växa ut är det skitviktigt att sköta den ordentligt för annars blir den sådär tovig igen och det är inte alls roligt.

Jag håller på att fixa med Henriks födelsedagspresent. Smider en massa planer. Han kommer bli skitglad!

Dopinbjudan och familjeangelägenheter

2010-01-04
Jag fick en liten kusin i oktober. En kusin, det är nog första gången idag som jag ens tänker att hon verkligen är min egna kusin. Min morbror fick hur som helst en liten dotter. Jag har inte träffat flickan än för vi har ingen kontakt alls med hennes föräldrar. Idag fick jag en dopinbjudan, jag åker till Sälen samma dag som dopet ska äga rum så jag behöver inte oroa mig över dilemmat om jag ska gå eller ej. Det måste däremot vara ett skitjobbigt beslut för Ida. Självklart ska hon gå för den lilla flickans skull men ni ska bara veta hur den här morbrodern har betett sig mot Ida. Det har hänt saker jag inte ens tänker nämna här så det är väl inte så konstigt att man inte får nån lust att gå?

Ännu värre saker har min mammas bror gjort mot mamma själv och ändå kunde han med att fråga om hon och Bosse ville vara faddrar. Hahaha, förlåt men det är skrattretande alltså. När man väljer faddrar ska man väl välja någon/några som verkligen betyder jättemycket för en själv och för barnet. Man väljer väl inte någon som man otaliga gånger har hotat, tryckt upp mot väggen och som man är skyldig en väldig massa pengar? Någon som man aldrig pratar med eller ens knappt har kontakt med? Eller? Till saken hör även att han aldrig, aldrig någonsin har bett om ursäkt för all skit han gjort. Jag tvivlar inte på att mamma faktiskt betyder mycket för sin bror men det skulle han nog ha tänkt på för länge, längesen. Nu är det försent och han har fått alldeles för många chanser men hela tiden fuckat up igen. Förmodligen har varken han eller flickvännen många vänner/familj att välja bland i valet av faddrar. Too bad, eller hur?

Jag skiter faktiskt i att vem som helst kan läsa det här för det gör mig sjukt arg och jag skiter i om berörda personer blir sura. Jag har ingen som helst anledning att skydda någon i det här sammanhanget för jag tycker att man inte kan bete sig hur som helst utan att det ska straffa sig på något vis. Det ska inte glömmas att min morbror faktiskt hjälpt oss med mycket genom tiderna men all skit han gjort överträffar nog det bra. Man kan inte behandla folk hur som helst och sedan tro att allt är frid och fröjd och att alla ska dansa efter ens pipa. Det fungerar inte så.

Det är verkligen så himla synd att den lilla flickan ska bli lidande. Man väljer ju tyvärr inte sina föräldrar och kan inte rå för deras handlingar. Men ändå, visst är det ett jäkligt svårt dilemma? Kommentera gärna och dela med er av era åsikter.

Start!

2010-01-04
Idag är jag uppe relativt tidigt och det är så skönt. Gick och lade mig samtidigt som Henrik igår, i tid alltså, och det måste jag göra oftare. Synd bara att det är så svårt att ta sig upp när det är molnigt ute och det känns som om det fortfarande är väldigt tidigt på morgonen.

Nu sitter jag här och kikar runt bland mina favoritbloggar. Varför följer man andras bloggar egentligen? Det är inte så att jag är jättenyfiken på andras liv, det är bara det att jag tycker det är roligt att få hänga med lite grann i folks vardag. Det är spännande att se vad de hittar på, hur de mår och så vidare. Dessutom är det ett bra sätt att hålla lite koll på vad personer man känner ytligt are up to så att man hänger med lite i nutiden. Jag vill alltså egentligen bara poängtera att jag inte är någon slags nyfiken, galen skvallertant som lägger sig i andras liv. Jag tycker bara om er på ett sätt som jag inte riktigt kan förklara, ett bloggsätt kanske? För jag hade då verkligen inte ödslat tid på att läsa bloggar till de folk jag inte riktigt tycker om för så nyfiken är jag som sagt inte.

Har just ätit frukost, en nyttig en. Rågbrödsmacka med mosad avokado, ost, skinka och tomat. Och till det en smarrig smoothie på havremjölk, bär, frukt och lite frön. Idag kör vi hårt, som sagt! Maten kommer väl att vara en liten blandning mellan GI och South Beach. Det är tur att man är en sådan person som älskar att prova lite nya recept och vågar ändra lite på dem och så vidare. Anledningen till att jag väljer dessa två dieter, livsstilar...kalla det vad du vill... är för att jag vet att de fungerar. Eller jag kanske ska säga såhär, jag vet att de fungerar för just MIG. Jag vet att jag på ett hälsosamt sätt blir piggare och att sötsuget minskar. Mina två största problem alltså! Det bästa av allt är att man inte behöver gå hungrig, jag skulle inte klara av en diet där man inte får äta så att man blir mätt. Jag har provat Nutrilett och de där andra men hur nyttiga är dem? För det första är de fullproppade med sötningsmedel och annan skit, du har egentligen ingen aning om vad det är du stoppar i dig. Och det säger väl sig självt? Tror du att det är ett hälsosamt sätt att gå ned i vikt på genom att äta en chokladbar eller liknande till frukost, lunch, middag och mellis? En annan sak är om man bara vill tappa nåt litet, ynka kilo för en viss tillställning och slimma till sig lite snabbt men på det stora hela? No, I don't think so...

Nyttig mat och träning, mina vänner. Där har ni det! Så har det alltid varit och kommer alltid att vara. Jag kommer givetvis inte att köra dieter livet ut men nu innan man kommer igång med träningen ordentligt så tycker jag att det är ett bra alternativ som lite extra peppning att gå ner några kilon enbart utav kosten.

Nog om detta för nu, det kommer säkerligen bli mycket skrivande om detta men jag vet samtidigt att många som läser är intresserade av det här så jag delar gärna med mig av mina lyckanden och för all del misslyckanden. Och om det kan vara så att jag peppar någon på vägen så är det ju jättebra.

Nu ska jag ta itu med dagen. Ska först och främst hoppa in i duschen och göra mig iordning. Sedan ska jag städa upp lite här hemma, det blir tvätt senare och även handling. En promenad är ju givet också. Vad lat man är egentligen. Jag har ju en hund som måste ut och det blir alltid minst fyra promenader om dagen men speciellt långa blir de aldrig. Det skulle ju inte vara så svårt att kanske gå en 20-30 minuter varje gång, då har man gått sammanlagt i nästan två timmar. Jag brukar tycka att det är bättre att gå ut och gå långt ensam eftersom Alice ska stanna och nosa överallt hela tiden men nu börjar jag fundera på om det kanske bara är en undanflykt från min sida!? Hon mår absolut inte dåligt av att gå långa rundor trots att hon är så liten, snarare tvärtom. Skärpning med det också alltså!

Please don't leave me

2010-01-03
I don't know if I can yell any louder. How many times have I kicked you out of here? Or said something insulting? I can be so mean when I wanna be. I am capable of really anything. I can cut you into pieces when my heart is broken.

Please don't leave me, please don't leave me. I always say how I don't need you but it's always gonna come right back to this. Please, don't leave me.

How did I become so obnoxious? What is it with you that makes me act like this? I've never been this nasty. Can't you tell that this is all just a contest? The one that wins will be the one that hits the hardest. But baby, I don't mean it. I mean it, I promise.

I forgot to say out loud how beautiful you really are to me. I can't be without. You're my perfect little punching bag and I need you. I'm sorry...

This is what ***** looks like

2010-01-03

This is what sorry looks like...




This is what tired looks like...




This is what bad spelling looks like...




This is what intimacy looks like...




This is what courage looks like...




This is what good grief!! looks like...




This is what your tax dollars look like...




This is what "I can wait" looks like...




This is what a blonde's car looks like...




This is what cool lookes like...




This is what a helping hand looks like...




This is what cold lookes like...




This is what an angel looks like...




This is what the wave looks like...




This is what a bad mood looks like...





Imorn kör vi hårt!

2010-01-03
Imorn börjar det nya livet, for sure! Nu är det nyttig mat och träning som gäller ett tag. Jag måste skärpa mig för nu får det vara nog. Jag lovar att hålla er uppdaterade om hur det går. Jag kommer förmodligen sitta och böla här på bloggen ibland för att jag är godissugen men jag ska stå emot.

Henrik och Alice är fortfarande iväg. Det är väldigt lugnt och skönt här men jag börjar samtidigt bli sjukt rastlös. Känner ni igen det? När man inte vill något hellre än att bara slappa men samtidigt känner man sig rastlös? Konstigt att det kan bli så. Jag har heller ingen lust att gå ut, det är freaking 12 minus ute och här på kusten är vinden iskall.

Just nu sitter jag och tittar på ett program om ett par som har sexlingar. Sexlingar! Herregud! De sköter det galant, måste jag säga. Okej om man har sex barn i olika åldrar men tänk er sex små trotsiga barn i samma ålder. Då känner man nog att man lever.

Maybe

2010-01-03

So what's this big secret you can't tell me? I don't want a piece of this. Haven't we all had enough, enough for one day? I don't want to argue with you. You've got me shivering in my spine.

If eveything turned out as we had said, we wouldn't have to sit through any of this. Maybe I would be a better fit in my own skin.

I'm not gonna try to divide or ignore you into pieces of a puzzle that never seem to fit. I'm not playing hangman with you. I've run out of letters, let alone words. You've got me shivering in my spine.

If everything turned out as we had said, we wouldn't have to sit here talking like this. Maybe I would be a better fit in my own skin. Maybe.

If everything turned out as we had planned, we wouldn't have to go through any of this. Maybe it'll be more simple than you could ever think.

So stay right where you are. You're snoozing through an alarm. Make no sudden movements. Just tell me where we are because here I am and there you are, snoozing through an alarm...


Stjärnfall

2010-01-03

Ni märkte nog att jag verkade lite irriterad igår men allt blev bättre framåt kvällen. Jag och Henrik bakade negerbollar och såg på film. När vi hade lagt oss låg jag och surade en stund medan jag tittade ut på den stjärnklara himlen och då föll minsann en stjärna. Det var nästan som att den sa åt mig att sluta deppa och önska mig nåt fint. Ibland tror jag på tecken men det ska mycket till för att de ska framstå som äkta.

Det blir en lugn dag idag också. Henrik åkte precis iväg till Anna och Mirko för att jobba lite på deras spis. Han tog med sig Alice också så här är det lugna gatan. Jag ska träffa Alex idag men just nu vet jag inte riktigt hur för min bil har fått en riktig köldknäpp och vill inte alls starta. Får höra om hon har någon möjlighet att ta sig hit istället.


En tyst fis

2010-01-02

Ett äldre par satt på en gudstjänst i kyrkan. Ungefär efter halva gudstjänsten vänder sig gumman och viskar till sin make:
- Jag släppte precis en tyst fis, vad tycker du att jag ska göra?
Han svarar:
- Sätta nya batterier i din hörselapparat...


Julen är ute och jag är hungrig

2010-01-02
Nu är äntligen julen ute här på Bjärehemsvägen. Jättekul att få upp de vanliga sakerna, blev faktiskt en del småändringar också. Jag tycker det är jättefint nu men vad har man för det?

Annars händer det nog inte mycket mer här idag, verkar inte som att det blir någon bio iallafall. Jag får väl ställa mig och fixa lite mat för jag behöver nog inte vara speciellt orolig över att nån ska ta den sysslan ifrån mig. Ska bära ner lite skit i källaren sen också. Vill man ha ordning så får man fixa sig ordning, det har jag lärt mig!

All better

2010-01-02
Idag mår jag mycket bättre, yah!! Det beror antagligen på att jag sovit närmare 12 timmar inatt. Det var nog det som behövdes, vila. Har inte alls tagit det speciellt lugnt och vilat fastän jag varit riktig dålig. Idag är iallafall nästäppan som bortblåst och jag känner mig lättare i skallen. Henrik däremot har ont i magen och ligger och vilar sig. Alltid ska det vara nåt!

Idag ska jag städa ut julen här hemma. Nu när nyår är över känns det som att det räcker. Längtar lite smått efter mina vanliga grejer eftersom jag inte hade dem länge innan det var dags att plocka ner dem igen för att göra plats åt julsakerna. Ikväll kanske vi ska gå på bio och se Göta Kanal 3.

Jag vet inte varför men jag känner mig så lycklig idag! Känns som om jag har all världens energi fast jag går och snorar och har mig. Mer sådana dagar, tack! Fick ett jättegulligt mail av Emma på FaceBook också, ett sådant som verkligen förgyller ens dag. Nu måste vi ta tag i att börja ses. Vi bor bara en halvtimma ifrån varandra nu när jag flyttat hit. Känns så tryggt att ha en barndomsvän så nära. Någon som vet allt om en sedan mycket, mycket länge. En sådan man inte behöver träffa på flera, flera månader men när man väl ses så känns det ändå som om det vore igår. Ja, en person som föralltid kommer att vara en vän, helt enkelt...

Hello 2010

2010-01-01

Gott nytt år på er alla, hoppas ni hade en rolig nyårsafton. Jag hade väldigt trevligt hos Anna och Mirko. Det gick lugnt till och det ställdes inte till med några stora bravader. Vi stannade kvar över natten och kom inte hem förrän klockan 19 idag. Då blev det pizza, haha. Bra start på året då vi skulle bli nyttigare. Men det kommer, jag lovar.

2010 ska jag, som sagt, bli nyttigare, äta bra mat och träna mer. Jag ska ta mer långa promenader, börja simma och spinna. Jag ska uppdatera er om hur det går senare.

Jag är alldeles för trött för att skriva mer idag. Är dessutom dålig fortfarande så jag har ingen direkt fantasi och känner ingen inspiration. Ska nog hoppa i säng och hoppas på bättre tider.