Båt

2010-06-30
Jag har inte haft tillgång till en dator så därför är jag lite seg med uppdatering. Midsommarhelgen blev lyckad och jag hoppas att alla inblandade också tycker det. Jag har faktiskt inte så mycket att berätta, vädret har varit så fruktansvärt skönt så det har blivit en hel del båtåkande för vår del. Mitt sommarvikariat har dragit igång också så nu jobbar jag en hel del.


Bara jobb

2010-06-23
Denna veckan har i princip bara inneburit jobb. Jag har gått bredvid på alla avdelningar igen för repetitions skull vilket har känts ganska meningslöst eftersom jag redan kan dem alla. Men men, man får tänka på pengarna och det roliga sällskapet man haft. Har sista bredvidgången imorn och sen tar jag helg. Ida och Johan kommer imornkväll, ska bli skitkul.

Jag har faktiskt inte så mycket mer än så att berätta idag...

Badrummet

2010-06-22


Jag får inte riktigt till bilderna som jag vill ha dem men här är badrummet iallafall. Så enkelt och inget speciellt men ändå såå fint. Precis som vi ville ha det!

Altanen

2010-06-21


Härlig bild

2010-06-21


Jag vet inte varför men jag älskar denna bild, den har nåt härligt över sig. Den påminner lite om den där bilden, ni vet, där en massa gubbar sitter på en bro och har lunch.

 


Det går framåt

2010-06-21
Helgen gick lika snabbt som den kom. I lördags var det ju dags för takpannebytet och det gick jättesmidigt. Alltså vilken skillnad det blev, det blev ett helt annat hus!!! Så himla fint! Jag vet att jag är lite seg med bilder men det kommer.

Badrummet är i princip också klart, vi ska bara hänga upp högskåpet, lite krokar och städa av. Detta blir idag så bilder kommer ikväll eller imorn.

Jag har äntligen hittat utemöbler som fallit mig i smaken så vi var iväg och handlade dem igår, en möbelgrupp i honungsträ som består av en 3-sitsig soffa, ett bord och två fotöljer. Supersnyggt! Jag hade fullt upp igår med att städa av altanen riktigt grundligt.

Denna vecka ser jag fram emot midsommar! Ida och Johan samt Henriks systrar med respektive kommer till oss, ska bli skitkul.

Småbilder

2010-06-18


En ressugen kisse.

 


Blommorna i den nya krukan på trappen.



Hallonmuffins med white chocolate raspberry frosting.


Love baking

2010-06-18
Igår åkte jag på att jobba, först i restaurangen och sen vidare på avdelning. Det gick finfint men jag var riktigt trött när jag kom hem, man har ju blivit helt förslappat av att ha gått hemma och gottat sig.

Idag håller jag på att städa och greja, tar det aldrig någonsin slut? Imorn kommer ju en massa folk och ska hjälpa oss med takpannebytet så jag ska alldeles strax slänga ihop några fina hallonmuffins med white chocolate frosting och lite snickerskaka. Snälla Anna skulle slänga ihop några smörgåstårtor, hon gör skitgoda sådana!

Ikväll ska minsann jag bli bjuden på mat av Henrik, han ville laga nåt gott. Ska bli mysigt!

Badrummet kommer definitivt att bli helt klart nu i helgen så räkna med bilder snart.

Varför?

2010-06-18
Idag är det 3 årsedan du lämnade oss men jag kan fortfarande inte förstå att du är borta. Varför är livet så orättvist? Varför ska vi behöva leva med det här?


They say time heals everything, but I'm still waiting...

4 Years Ago...

2010-06-16

HUR FORT FÅR TIDEN GÅ EGENTLIGEN??


Helsingborg

2010-06-16
Underbar dag! Vilket väder! Tvingade upp mig själv i en vettig tid imorse och gjorde mig iordning. Sen hängde Alex med mig till IKEA, jag skulle ha lite krokar, hållare och ett högskåp till badrummet. Ska bli så skönt att ha handdukar, toarullar och allt som hör till ett badrum i badrummet och ingen annanstans. Ett fint påslakanset fick jag inhandlat också.

Sedan åkte vi ner till Helsingborg City för att kolla om Alex hade tur med sin klänning men icke, däremot hittade hon en annan jättefin. Du var så fin i en färgglad klänning, sötnos. Jag har faktiskt aldrig riktigt varit i Helsingborg ordentligt. Jag har bara varit på Väla, Berga, tagit färjan till Helsingör och jobbat på Knutan typ, inte strosat omkring liksom. Men åh, vilken mysig stad. Jag är kär och vill snart dit igen, definitivt när lönen kommer.

Nu har jag precis varit duktig och klippt och vattnat gräsmattan, det går ju an att vara ute nu när vädret är kanon.

Här är högskåpet, jättefint i verkligheten. Köpte till andra, mycket snyggare handtag än de befintliga som inte ens syns utan består av en "list" i öppningen.


Kalles födelsedag

2010-06-15
Det blev inget jobb idag heller, börjar bli riktigt bortskämd med att vara ledig nu. Ska fortsätta att greja här hemma idag, som vanligt. Jag ska fortsätta att sy små gardinkappor till gillestugan/tv-rummet. Ikväll ska vi på kalas hos världens bästa svärfar, Kalle, som fyller 51 år!

Annars är det lugna puckar här, ska ut och sola mig i det fina vädret lite senare.


I love his voice!!!

2010-06-14

Nya saker

2010-06-14
Varför går en helg jämt så jädra fort? En natt till hemma i Skövde hade varit perfekt... Jag har haft det bra iallafall. Shoppat lite grann, myst, ätit god mat och varit på utflykt. Det är inte alls att klaga på. Bland annat köpte jag denna ursnygga klänning jag spanat in ett tag, tillsammans med min svarta bolero är den verkligen perfekt. Nu väntar jag bara på ett bra tillfälle att bära den:



På Hem & Hobby köpte jag den här godingen som jag ska plantera fina blommor i och sätta på trappen. Frågan är nu vad jag ska ha för blommor i den:



Det har varit en ganska lugn dag idag med en skön sovmorgon imorse. Efter det har jag småpysslat här hemma. Försökte mig även på att sy små söta gardinkappor till gästrummet i källaren. Tog en gammal svart panelgardin och sydde kappor utav den. Jag blev riktigt nöjd med resultatet:



Nu ikväll har vi grillat och tömt husvagnen. Fick med mig min cykel och crosstrainer hem från Skövde så nu kanske det är dags att börja röra på döfläsket lite.

En hälsning från Skövde

2010-06-12
Nu är vi här! Det blåser som faaan och igår regnade det som fan. Så länge jag slipper regnet är jag glad... Igår var jag iväg och käkade på Rhodos Steak House med mamma, Ida, Bosse och Johan. Riktigt, riktigt god mat hade de.

Idag blir det en liten sväng på stan, ett besök på Hem & Hobby är ju givet! Resten av dagen är oplanerad än så länge, ganska skönt det också.

Midsommar räddad

2010-06-10

Äntligen börjar denna vecka dra sig mot fredag och Skövde. Ska bli så roligt!! Idag ska jag mest packa lite och smågreja. Förhoppningsvis kommer rörläggaren ikväll, det är iallafall his last call. Han skulle ta med en rörläggarkompis så det skulle gå snabbt. Inte en dag försent...

Och jag fick precis reda på att jag är ledig på midsommar. De hade satt in mig på en avdelning som är stängd, ville jag vara ledig eller skulle de sätta in mig nån annanstans? Jävligt dum fråga, haha. Visst, midsommarpengarna är ju to die for men det är inte värt det. Henrik och jag har aldrig kunnat fira midsommar ihop. Förra året jobbade jag, macken hade öppet som vanligt (till klockan 23) och vem fan tror ni kommer och handlar, tankar vid den tiden på midsommarafton? Jo det ska jag tala om för er: INTE EN JÄVEL!!! Mellan 21-23 hade jag ingen kund alls, det är ju skrattretande. Så i år, då jäklar ska vi fira midsommar!!! Här i Förslöv fortsätter festandet på lördagen då det är karnival i byn, det är tydligen årets största happening så det ska bli roligt att få vara med på den. Om vi nu stannar i byn vill säga...







Regn

2010-06-09

Ja usch, vilken seg dag! Vissa dagar är jag så himla rastlös samtidigt som jag inte orkar göra nåt, hur kan det hänga ihop? Idag pissar det ner, det ösregnar. Lilla Alice har inte ens velat gå ut och kissa än, stackaren. Istället sitter vi och myser i soffan, har precis börjat på säsong 2 av Sex and The City. Ska försöka ta mig i kragen sedan och damma av hela nedervåningen.

Hoppas verkligen att den där rörläggaren kommer snart. Det börjar bli lite frustrerande att ha ett helt nytt, skitfint badrum som vi inte kan använda. Jo, förresten så har vi köpt nya takpannor. Haha, alla som hjälpte till med att lägga om taket under påskhelgen blir nog galna på oss. Iallafall, vi ångrade att vi var så jäkla dumsnåla och inte köpte nya pannor. Har hela taket ändå lagts om kan vi ju lika gärna byta rubbet och slippa oroa oss för det på 50 år. Så nästa helg, om vädret tillåter, ska de nya pannorna på. Kommer bli såå fint!

Nu ska vovven och jag återgå till SATC...


Hall ScrapBooking

2010-06-08

Fototapet

2010-06-08
Igår när vi var på Bauhaus så kikade jag lite på fototapeter och visst vore det väl ganska häftigt att täcka en hel vägg med en sådan? Henrik tyckte också det hade varit fräckt men vi bestämde att inte impulsköpa något utan tänka på det ett litet tag istället. Nu har jag surfat runt och hämtat inspiration och på rätt vägg så är en fototapet sjukt snyggt! Dessutom slipper man problemet med vad för möbler/tavlor man skulle ha haft på väggen annars. Detta är tapeten vi tittade på:



Allt i detta rummet är sååå min stil! Och det påminner väldigt mycket om vårt vardagsrum bara att vårt är dubbelt så långt. I den andra delen av rummet vill vi ju ha ett matsalsbord och det är där jag vill ha fototapeten. Vad tycker ni? Är det fint? Kommer man tröttna? Och ser det dumt ut om hallen har lite marint tema och vardagsrummet blir något liknande detta?

Fest & Morbror

2010-06-07
Vilken helg! Det började redan i torsdags då Henrik blev morbror till en lillkille. På kvällen var det dags för grillfest med jobbet och det var verkligen jättetrevligt. Jag var lite halvseg i fredags och visste inte riktigt hur jag skulle orka med Annas examensfest på kvällen. Annas examensfest som hon själv inte kunde komma på förresten, eftersom hon låg på BB. Bra tajming, haha. Festen blev dock lyckad ändå och vi hade riktigt kul. Det är roligt när allt stämmer! Jag kände mig jättefin i min nya klänning, var lagom solbränd och Alex hade gjort jättefina lockar i håret på mig. Dessutom satt alkoholen precis där den skulle så det var skoj.

Lördagen var desto mindre rolig till att börja med, fyyy vad jag mådde pyton. Man dricker ju liksom nästan aldrig nu för tiden. Kravlade mig iallafall upp efter många om och men för att hjälpa Henrik med båten. Det blev inte mycket hjälpande för Kalle, Lotta, Alex och jag åkte och tittade på bebisen som var sååå söt. För varje gång man ser en nyfödd så glömmer man hur jäkla små de är, man blir ju helt sjuk.

Igår hade vi en riktig fixardag, en bra sådan. Vi grejade klart med båten så den är nu redo för sjösättning, fan vad kul! Jag fixade iordning i gästrummet ordentligt, vi kommer inte att börja greja där än på ett bra tag så jag tänkte att det var lika bra att ordna upp det lite där nere. Ja, det var en riktigt härlig dag. Jag och Henrik hjälptes åt med allting och det är så härligt när det bara flyter på.

Och det där badrummet ja, vi har inte sett röken av rörläggaren än så det kommer tyvärr att dröja nån dag till. Trist men så är det!

Jag har ingen mer jobbdag inplanerad förrän mitt vikariat börjar på midsommardagen. Vi får se om jag blir inringd... Eftersom en del avdelningar stänger så är ju personalen där "över" liksom och det är ju dem som i första hand måste få jobba sina timmar. Men jag klagar inte, ska jag ändå jobba nästan hela sommaren så kan jag gott få vara lite ledig nu.

I helgen drar vi till Skövde. Som jag längtar! När jag flyttade trodde jag att jag skulle åka dit mycket oftare men det blir liksom inte av, man har så mycket annat för sig hela tiden och tiden går så fort.

Grillkväll

2010-06-03
Ikväll är det grillfest med jobbet, ska bli skitskoj. Med risk för att låta lite fjortis så är jag lite supsugen. Nä, men ni vet ju själva när man blir lite sådär lagom lullig... det är ju faktiskt ganska härligt! Och det var alldeles för längesedan sist. Ska ändå ta det ganska lugnt idag och slå på stort imorn, då är det fest!!

Nu ska jag strax åka in till jobbet en sväng, ska fixa lite med kioskvagnen. Jag ska ansvara för den under sommaren nämligen.

Annars händer inte mycket, Kim ska komma idag och fixa med rören. Hoppas det blir klart idag också så man snart kan börja använda badrummet.