Jag saknar min skåning fast jag bara varit...

2011-05-29

Jag saknar min skåning fast jag bara varit borta i en halv dag... Jag älskar dig Henrik!


Wileda 1-2 Spray

2011-05-28
Först idag inser jag att jag faktiskt ska vara ledig i hela fem dagar, gud så underbart! Idag ska vi åka och handla inför ikväll, Emil & Helene kommer hit och grillar. Ska dessutom bli gott med en eller annan cider till också... Jag funderar även på att ta en sväng till Gränslösa i Båstad, ett sånt där roligt lågprishus.

Henrik är iväg och handlar färg till vindskivorna och gavelspetsarna. Vita vindskivor och grå gavlar. Kommer bli kanon nu när vi äntligen valt nyans. Men vad svårt det var! Visste ni till exempel att en neutral grå färg kommer att se blå ut i dagsljus? Det var nämligen det jag var mest orolig över, att huset skulle se blågrått ut. Det ska vara grått och bara grått, haha! Istället ska man välja en grå färg som är blandad med en gnutta gult i... Ja, man lär sig något nytt varje dag.

Igår köpte jag världens smartaste städgrej på Citygross, Wileda 1-2 Spray heter den. Det är en flat golvmopp som passar alla golvtyper. I skaftet göms ett rör som rymmer 270 ml av vad man nu vill fylla på med, typ såpa eller Ajax. Sedan trycker man på handtaget uppe på skaftet och så sprutar den ut vätskan några centimeter framför moppen och sedan är det bara att börja moppa. SKITSMIDIGT! Jag som inte alls är glad för att torka golv, det är såå tråkigt. Plocka fram mopp, hink och allt. Nu behöver man liksom bara en grej och man behöver inte doppa moppen. Nu kommer jag lätt att torka golven väldigt ofta. Eller ja, betydligt oftare än vad jag gör nu iallafall.


Plafonder

2011-05-27
Två tjusiga plafonder av denna modell pryder nu taket i gillestugan, superfina!!! Perfekt när man inte kan ha "hängande" lampor på grund av lite lägre takhöjd. Är så glad att jag hittade plafonder som inte ser ut som de där vanliga tråkiga och fula i glas.


Hahaha!

2011-05-24
Shit, sitter och tittar igenom gamla bilder och kom över den här:

Haha, det här är vardagsrummet. Här sov vi när vi precis hade flyttat in och vi hade allt möjligt där inne, typ alla våra kläder i väskor och kartonger, möbler som vi inte visste vart vi skulle göra av och så vidare. Förstår ni nu vad jag menar med att det är skönt när var sak börjar få sin plats? Bilden känns såå himla avlägsen trots att den bara är tagen för drygt ett år sedan.

Gillestuga, Lilla Toan & Gästrum

2011-05-24
Nu, äntligen, kommer lite bilder på källaren. Vi har inte direkt möblerat och inrett än men det kommer senare. Först vill jag visa er en före-bild, jag har bara denna enda bild på gillestugan innan men den visar vilket stuk hela källaren hade förut:

Mörk, tjock beige vävtapet och mörkgrön nålfiltsmatta, sweet 70's! Not! Jag vill aldrig mer i hela mitt liv se sådan vävtapet, den var riktig jävlig att få bort. Det här är en mäklarbild.


Ur nästan samma vinkel idag. Väggarna är omputsade och målade, likaså spisen, taket är bytt, spaljèn är målad... Ja, precis allt är nytt! Så ljust och så fräscht! Det känns inte ens som om man befinner sig i en källare. Här, i gillestugan, vill jag ha en stor u-soffa som sträcker sig ända från spaljèn till den motsatta väggen.


Nya, omputsade spisen med kasett. Ovanpå kartongerna ligger en klinkersplatta, det är dem vi ska ha runt spisen.


Trappen som leder ned till källaren. Innan var den klädd i en beigegrå heltäckningsmatta men nu är den klädd i ek, superfin är den! Det gör himla mycket att spaljén och trä't runtomkring nu är vitt, innan var det lackat furu. Inte så fint...


Taget ifrån andra sidan gillestugan. Dörren leder till andra halvan av källaren som består av pannrum, tvättstuga, matkällare och verkstad.


Från gillestugan sett. Rakt fram ligger gästrummet. Dörren närmast hitåt är ett förrådsutrymme under trappan och dörren med det runda fönstret är toalett.


Gästrummet med sina sandfärgade väggar. Längs väggen till vänster ska vi ha en massa garderober, förvaring kan man aldrig få för mycket av. Den ommålade gamla Malm-sängen blev bra, tycker jag.


Taget från andra sidan.


Den fina gungstolen som jag målat vit. På den ligger lite saker som ska pryda väggarna. Har tänkt mig Fånga Dagen-väggord över sängen samt hjärtkrokar bredvid garderoberna.


Ett utav de tre fönstren.


Lilla toan.


Vita väggar, mörkgrått kakel och klinkers samt lila inredning.


Nytt, rent och fint!

And that's about it! Vi är jättenöjda, vad tycker ni? Kom gärna med idéer och förslag...

Städdag!

2011-05-24
Idag blir en riktig städdag här hemma! Jag ska städa ur källaren ordentligt så det kanske kommer lite bilder senare på allt det nya. Ska rensa ur min badrumslåda också, har sååå mycket som jag inte använder men som kan vara bra att ha. Ni vet vad jag menar va? Men idag ska jag vara realistisk, punkt slut! Jag är så trött på alla grejer överallt. Det är så fruktansvärt skönt nu när huset börjar bli klart och var sak får sin egen plats.

Det är ganska trist väder ute fast å andra sidan kanske det är skönare att vara inne och greja då... Anyway, visst blir man glad av den här låten? Älskar texten och hans röst...


Jobb, Danmark, hus & bil

2011-05-22
Då var denna jobbhelg avklarad! Det har varit en riktig skön helg eftersom jag hade Sabina, vår nya timmis, som gick bredvid mig både lördag och söndag. Annars brukar dessa helger vara lite småjobbiga eftersom vi har hand om två avdelningar samtidigt. Nästa vecka jobbar jag bara tre dagar och det ska bli sååå gött! Ida kommer ju dessutom på fredag, jippie!

I lördags åkte vi till Danmark, skitmysigt. Vi åkte och handlade lite billig alkohol på en stormarknad och sen stannade vi i Helsingör ett tag. Vi käkade asgod mat på Bøfgården, glass på det goda glasstället och bara strosade omkring. Det är synd att man inte gör det oftare, vi har ju bara 40 minuter (färja inräknad) till Danmark. På tal om färja, I love tax-free! Fan vad billiga vissa saker är! Köpte en utav alla mina älsklingsparfymer, denna har jag inte använt på många år nu men den är såå underbar:

Annars händer det inte mycket, källaren är nu nääästan helt klar! Det enda vi har kvar är att lägga några plattor klinkers vid spisen och det fixar min murare lätt när tiden och, framför allt, lusten finns. Längtar tills vi kan köpa en riktigt stor och mysig u-soffa till gillestugan. Just nu är det inte prio ett men till hösten och vintern ska det bli gott att sitta där nere framför spisen. Det är snart dags att börja med panelen utomhus. Shit, vad svårt det är att välja färg. Jag menar, hur många nyanser av grått finns det egentligen? Tänkte faktiskt knacka på hos några som har en skitsnygg grå färg, de bor också i ett mexitegelhus så man vet ju att färgen, nyansen, verkligen passar.

Imorgon ska vi åka och få vår bilruta bytt. På den nya bilen, ja! När vi körde ut från Bilia förra helgen upptäckte vi ett stenskott som börjat spricka. Dessutom var inte ens bilen städad, i handsfacket hittade vi ett gammalt lämplighetsintyg, lägenhetskontrakt och en massa annan skit. Bilen var fin utanpå men riktigt dammig och äcklig inuti. Sjukt dålig stil av Bilia! Här går man och köper en dyr bil på en "bra" bilfirma och så är bilen inte ens städad, är det inte det minsta man kan begära? Försäljaren skämdes ordentligt och vi får givetvis rutan bytt gratis. Vi kunde få den bytt här i Ängelholm också, vilket var bra. Han bjuder också på det lyxigaste paketet av storstädning och rekond med mera nästa gång vi kommer upp till Skövde. Jaja, annars är vi riktigt nöjda med bilen. Jag älskar den!

Underbar bröllopsdag...

2011-05-17
Ja, alla mina klädespromblem inför bröllopet löste sig till slut. Ibland blir jag så trött på mig själv, jag tänker alldeles för mycket. Bröllopet var iallafall hur underbart som helst, jag är jätteglad över att jag fick vara med och fira deras fantastiska dag. Här är finingarna Carro & Björn, se så vackra de är:


Hann som vanligt inte med så mycket annat hemma i Skövde men så är det. Nästa gång jag ska upp har jag ingenting planerat och tänker inte planera något heller. Det enda jag SKA göra är att hälsa på Joakim & David! Förhoppningsvis kommer Ida ner hit några dagar innan jag åker och sen följer hon med mig tillbaka upp, skönt att slippa åka ensam.

Idag har jag haft en skön ledig dag, jag laddar batterierna inför de kommande sex jobbdagarna.

Min söta vovve är nannig

2011-05-12


I loooove!

2011-05-12


Enkla och bekväma men åh, så fina! Nu till problemet, hur har jag tänkt när jag gått och köpt strumpbyxor och sedan går och köper flipflops? Va? Hur går det ihop? Det vet jag inte än... Kanske man kan klippa av foten på strumpbyxorna?! Det kan se för jävligt ut men det kan också funka.

I miss a car!

2011-05-11
Fasen, vad bortskämd man är när man har bil alltså. Som idag, för att hinna vara ombytt och redo för att börja jobba klockan ett måste jag ta bussen som går 11.23. Annars brukar jag åka runt 12.30. Det var samma häromdagen när jag skulle ta bussen hem, jag slutade 13.30 men var inte hemma förrän klockan 15.00. Normalt sett brukar jag vara hemma innan 14.00. Man förlorar ju flera timmar om dagen... Men nu är det inte långt kvar, bara två bussresor efter idag och sen har jag min nya bil! Tjohooo! Idag har jag tänkt att roa mig med en sväng på stan innan jobb, ska lämna tillbaka kläderna och köpa strumpbyxor och sådant.

12.45 ska jag på lönesamtal, vi ska få löneförhöjning. Fingers crossed för att det blir en bra en!

Ikväll efter jobbet ska Henrik hämta mig och vi ska åka till Familia. Jag ska kika på skor i min favoritskoaffär, Deichmann. Om vi hinner vill jag även förbi Rusta och köpa en matta och spegel till datarummet.

Förövrigt verkar det som om regnet hänger i luften här, kanske till och med åska. Huvudet känns sådär tungt som det kan göra vid oväder... Hoppas ni alla har en skön onsdag!

Anka

2011-05-10
Lilla Anka är i kissehimlen nu, hon kom dit under påskveckan. Det har jag nog inte berättat innan...


Kontor, Datarum

2011-05-10
Idag har äntligen gästsängen flyttat ut ur datarummet. Nu kan "kontoret" äntligen fylla den funktion jag tänkt mig från början! Här kommer lite bilder, tror inte jag har visat er det färdiga rummet. Dessa är tagna på måfå så ursäkta den dåliga kvalitén.











Det enda jag saknar nu är en stor, rund och ljusgrön ryamatta som ska ligga mellan skrivbordet och skänken. Kommer att bli en skön färgklick! Jag vill även ha en spegel med vit ram bredvid garderoberna.

Ändrat mig!

2011-05-09
Japp, jag har ångrat mig! Jag ska inte längre ha på mig klänningen som jag köpte till lördagens bröllopet. Jag vet inte, den är skitsnygg och sådär men den känns inte bra liksom. Den får åka tillbaka till affären. Sorry Alex men tack för all hjälp, haha.

Istället har jag tänkt att ha en klänning som jag verkligen känner mig bekväm i och som jag tycker är mer smickrande för min kropp. Alex sa på nyår att den såg ut att vara helt skräddarsydd för just mig... Bara en sån sak! Iallafall, det blir samma klänning som jag hade på Emil och Maries bröllop i höstas. Den där klänningen har ju vanan inne nu... Iallafall, för att den inte ska se så "vintrig" ut ska jag piffa upp den med den där stora, snygga rosa blombroschen som jag egentligen skulle haft i håret. Vad tror ni, visst kommer det att bli bra? Det ser sååå mycket bättre ut i verkligheten!



Emma, hoppas du tycker det är okej att jag också har marinblått på mig! Nu ska jag lägga krutet på ett par riktigt snygga skor. Jag och Emma ska göra oss iordning ihop på lördag, ska bli skitkul! Jag tänkte ta med mig lite skumpa, haha. Men bara liiite... Bara för att!

En annan bra sak är att vi hämtar vår nya bil på lördag morgon, jippie! Can't wait! Först idag kom de riktiga lyckokänslorna.

Vivi ♥

2011-05-05
Idag gick min gamlafarmor Vivi bort... Senast jag träffade henne var på pappas begravning men jag minns henne väl från när vi var små. Vi fick alltid kött och potatis när vi var där och krösamos efter maten, lingon utblandad med mjölk. Vi brukade också få 10:or som hon samlade i Treorör.

Sov gott, Vivi...

Råd om klänning till bröllopet

2011-05-05
Ni vet den där klänningen jag köpte häromdagen... Vad ska man ha undertill? Det är ju alldeles för kallt för att gå barbent så frågan är om man ska ha svarta eller hudfärgade strumpbyxor, eller leggings? Det ska ju vara lite "fint" eftersom det faktiskt är ett bröllop. Snälla, säg vad ni tycker! Jag har sån jäkla beslutsångest...

Snabb & Smidig Bilaffär

2011-05-04
Jag berättade ju igår att jag hade lagt ut min kära Honda på Blocket. Efter 20 minuter hade åtta intresserade personer ringt, fyra personer mailat och två sms:at. Haha, helt galet! Telefonen gick i ett... På mindre än 20 minuter hade jag alltså sålt bilen. Och vi som hade dragit oss för att lägga ut en annons eftersom vi trott att det skulle dröja innan den blev såld. Tji fick vi!

Idag lämnade den mig! Kändes faktiskt ganska vemodigt när den rullade ut från uppfarten men det är förmodligen för att jag nu ska stå utan bil i drygt en vecka. Man blir faktiskt ganska handikappad, känns det som. Bekväm som man är. Henrik får skjutsa mig till jobb och när våra tider inte matchar får jag ta bussen helt enkelt.

Hejdå min pärla! Tack för tre fina år, vi har upplevt mycket tillsammans och rullat mååånga mil ihop ♥


Om den senaste veckan

2011-05-03
Oj, som dagarna bara springer iväg! Vi hade ett par finfina dagar i Skövde härom helgen, som vanligt var det riktigt härligt att campa. Det bästa med dessa dagar var att vi gick och köpte oss en bil. Vi har pratat om det länge men aldrig gjort slag i saken men nu så! Vi ska hämta en sådan här goding på Bilia nästa helg:



Kommer bli så fruktansvärt gött med en ny bil! Lyx! Är det någon som är intresserad eller vet någon som kan vara det så ligger min fina Honda på Blocket och vill bli såld:



Tänk så glad jag var när jag fick Hondan! Men nu har även den börjat kännas gammal och så är det väl, bilar åldras...

Förra torsdagen var vi iväg på Ullared och jag behöver väl inte nämna att det var bra för det är det ju alltid! För en gångs skull gjorde jag inga onödiga köp alls, jag har till exempel redan hunnit använda kläderna jag köpte. Oftast brukar jag köpa en massa billiga plagg som bara blir liggande men denna gången var mina köp genomtänkta!

I lördags var jag och Alex iväg på Höganäs marknad. Det var roligt men det såldes mest en massa skräp så det blev inte så mycket inhandlat. Efter det käkade vi langos och Alex hade ordnat en överraskningspresent till mig. Gissa om jag var nyfiken? När hon påpekade att det kanske inte var så bra att jag hade kjol på mig höll jag på att smälla av, jag trodde verkligen att vi skulle ut och rida eller nåt liknande. Alla som känner mig vet att jag aldrig någonsin har varit och kommer aldrig någonsin att bli en hästtjej, haha. Som tur var så blev det ingen ridning utan en riktigt lyxig pedikyr med allt vad det innebär. Underbart! Fossingarna var som nya efteråt! Ska bannemej unna mig den vardagslyxen en gång i månaden nu när det är sommar. På kvällen blev det grill och en massa vin, smarrigt!

Även idag har jag och Alex farit runt överallt! Min kära vän Carro ska gifta sig nästa helg och det var hög tid att hitta något att ha på sig. Jag vet inte hur många klänningar jag provade men till slut fastnade jag för den här och jag tror att den kommer bli super:


Till den ska jag ha den här snygga koftan med ett superfint broderi på ryggen. Jag måste ha uppsatt hår så att det syns för utan det hade koftan inte haft mycket skryta med:


Och en sådan här fin blomma i håret: