I flyttagen

2010-02-28
Idag har varit ännu en fullspäckad dag. Vi gick upp tidigt och körde lite flyttlådor. Jag har packat upp en del saker i köket och småpysslat lite. Henrik gick lös i sovrummet och bilade bort all puts från skorstenen och rev ner tapeterna. Sedan fick vi lunch av Anna och Mirko hemma hos Kalle och Lotta, smörgåstårta och tårta från igår. Var inte alls dumt det... Sedan körde vi en massa möbler och annat. Nu har vi bara kvar sängen här i lägenheten. Vi ska bo i huset men duscha, sova och äta frukost i lägenheten sålänge. Resten av tiden kommer ju att spenderas med att greja i huset. Vårt nya sovrum kommer nog att bli klart inom ett par veckor så vi kan lika gärna vänta, tycker vi. Vi har iallafall gjort det lite mysigt i gillestugan, soffan är uppe och likaså tv:n. Sjukt mysigt där nere, skulle kunna sitta där i evigheter.

Ikväll har jag varit inne på Espresso House. Ska ju stänga redan på tisdag så jag har varit med och kikat hur det går till just där. Och det var inga som helst problem! Ska bli så roligt. Imorn ska jag bara jobba mellan 12-15 och sedan kör det igång ordentligt. Alice ska även vaccineras med 2-årssprutan imorn på förmiddagen.

Fullproppad dag.

2010-02-27
Ny dag idag och nya tag! Henrik vaknade tidigt och åkte upp till huset. Han och Kalle ska kolla på taket nu när all snö är smält. Henrik har även börjat skrapa bort putsen på skorstenen då tapeterna på den var helt söndermöglade innanför efter en gammal läcka. Det är alltså inget farligt så länge man tar bort det. Sedan kommer Henriks rörläggarkompis också. Mycket bra får vi gjort på bara en dag! Jag ska dit alldeles strax för att plocka ordning på lite på alla saker vi körde dit igår.

Lite senare blir det IKEA med Alex och hennes kompis Josefin. Ska unna mig lite småskit även om jag inte är rik som ett troll. Ikväll ska vi på kalas hos Anna som fyller 25 år på måndag. Ska bli trevligt.

BIG DAY!!!

2010-02-26
Ja, idag är ännu en utav de där stora dagarna i livet. Ni vet, dagar då man gör sådana saker som man bara gör en gång i livet. Och man får bara sitt första hus en gång i livet!!! Idag är den dagen... Det känns underbart! Henrik och jag åkte dit direkt efter att ha varit på banken. Det var så skönt att i lugn och ro få gå runt och kika, ta mått och bara "vara". Sedan var han tvungen att åka och jobba men jag stannade kvar en stund. Har tagit bort några fula kakeldekorer i köket och satt upp lampor och krukor i gillestugefönstren. Det blev superfint, som jag hade tänkt mig. Vad många fler tankar/planer det kommer upp i huvudet nu när man väl är i huset. Jag är överlycklig. Ska strax ta med mig Alice och gå dit igen. Idag ska vi flytta sakerna vi har i källaren och sen på söndag ska vi flytta resten.

Imorn ska vi till IKEA. Fast Henrik kunde inte följa med för han rörläggarkompis kommer och kikar på pannan och pluggar igen vattenrören så att vi kan börja riva ut badrummet. Alex, vill du följa med till IKEA imorn? Nästan bara skönt att Henrik inte följer med för då kan jag få gå och kika på sånt som jag tycker är roligt ifred.

Ännu ett jobb

2010-02-25
Jag fick bannemej jobb på sjukhuset också, som timanställd. Ska gå bredvid på två olika avdelningar tre dagar nästa vecka och ännu en dag veckan efter det. Fy fan, vad det går bra nu. Nästa vecka kommer jag komma upp i heltid, det är ju skitbra. All in, på en gång. Det är bara att köra på för jag är fit for fight just nu. Jag vill tjäna pengar så jag kan köpa en massa fina saker till mitt hus. Längtar redan till april för då får jag bra lön plus att jag fyller år. Då ska jag shoppa!

Idag har jag och Alex varit på Familia. Alex handlade en hel del medan jag handlade en klänning till mig själv och en till Teagan. Vi fikade goda mackor på Espresso House också. Här är Teagans snygga klänning, hon kommer att älska den:


Hon ska även få nån pysselgrej där man kan göra sina egna suddisar. Det kommer hon också att älska. Den här klänningen köpte jag till mig själv. Har nu tre sådana här men i olika mönster. Jag bara älskar dem! Fast bilden gör den inte rättvisa, jag knyter den i sidan på ett lite snyggare sätt.



Min dator har lagt av, eller musen vill inte fungera. Fan, hoppas den hoppar igång snart. Måste ha den! Nu får jag sitta här vid Henriks dator. Jag orkar inte med sånt här, saker och ting ska bara funka.

GRATTIS ALEX TILL DET FASTA JOBBET, DET FÖRTJÄNAR DU ♥

Imorn vid den här tiden är vi husägare!! Som jag längtar... Har köpt små söta krukor till gillestugan idag.


Personalmöte

2010-02-24

Nu ikväll har jag varit på personalmöte, det gick jättebra. Jag fick mitt schema, en massa information och annat. På måndag kör vi igång! Känner på mig att det kommer bli kanoners. Vi får våra scheman för en månad åt gången vilket betyder att man kan komma med önskemål och vara med och bestämma hur man ska jobba nästkommande månad. Mina jobbkompisar verkade jättegoa, hela bunten. Min första månad blir på mer än 50%, vilket ju också bara är en fördel.

Jag vet inte riktigt vad sjukhuset kommer att tycka om detta schema. Jag skulle ju faktiskt kunna lämna mitt schema till dem varje månad och sen kan de ju se hur jag jobbar. Det borde ju inte vara något problem, tycker jag. Ja, vi får se. Annars kan man sätta upp sig på att jobba extra på andra Espresso Houses.


Försäkran

2010-02-24

Jag kom på att jag kanske inte riktigt var tydlig i det förra inlägget. Det är givetvis inte jag själv som suttit och "lekt" med döda flugor utan detta är ett skämtmail som går omkring just nu. Bara för att vara på det klara..


Uttråkad?

2010-02-24

Ett tips på vad du kan göra när du har tråkigt.

1. Döda några flugor.

2. Lägg dem i solen för att torka i en timma.

3. När de är torra, ta fram papper och penna. Låt fantasin flöda!

Här är några exempel:
















Soffor

2010-02-24
Vi får se om det blir Familia med Alex idag, hon jobbar nog till ett eller så först. Ikväll är det ju personalmöte, jag längtar! Igårkväll satt jag och kikade på Blocket lite och hittade en skitsnygg soffgrupp. Jag kan mycket väl tänka mig att köpa en begagnad soffa om den är fin, inte för gammal och om personerna som säljer den är "fräscha". En del måste ju bli av med sina soffor jättesnabbt och säljer dem billigt som sjutton. Ska absolut hålla mer utkik  när jag har mer pengar. Men visst var den här gruppen jävligt snygg för bara 4000 kronor? Det är precis en sån jag skulle vilja ha! Häromveckan sålde en annan person en svart, skitsnygg soffgrupp för bara 2000 kronor så det går ju fler tåg hela tiden liksom...


Webtips!

2010-02-23

Kolla in den här sidan jag precis hittade. Det finns määängder med gardiner av alla slag, kuddar, handdukar, löpare och annat.

www.textilonnet.se


Julle 27 år!

2010-02-23

GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA SYSSLING, JULLE, PÅ 27-ÅRSDAGEN!!!


NZ's Next Top Model Is Born

2010-02-23
Idag har jag ingen aning om vad jag ska hitta på. Jag hade tänkt att åka och fixa present till Teagan men jag tror att Alex och jag åker till Familia imorn så jag kan lika gärna vänta. Det får nog bli att bada busvovven och packa någon mer låda istället.

Jane-Marie, Frances söta kollega, fick en liten dotter i söndags. Eller liten ska jag väl inte säga för hon vägde 5 kg och var hela 59 cm lång. New Zealands next top model, säger de. Jag kan bekräfta det, hon var riktigt lång och sjukt söt. Och Elizabeth, Cels mamma, gick bort hastigt idag. Hon var inte alls gammal eller grå, bara en riktigt virrepanna så detta kom som en chock för dem alla. Hemskt...

Om man skulle ta tag i dagen lite kanske...


Life is good

2010-02-22
Rekryteraren på Espresso House ringde tidigare ikväll och sa att hon var jätteimponerad. Jag hade fått toppbetyg från alla! Hon sa också att det skulle bli jätteskoj att få samarbeta med en sådan person som jag. Hon hoppades även att jag snart skulle få fler timmar och att jag så småningom skulle avancera. Jag riktigt suger i mig allt beröm jag fått det senaste. Jag behövde det, det känns skitbra! På onsdag ska jag på personalmöte i Ängelholm. Då får jag träffa alla mina kollegor, bland annat. Det ska bli jättespännande. 

Jo, Jayden har förresten berättat för alla på dagis att hon ska åka på semester. Så nu tror alla att hon liksom ska åka snart men så är det ju inte riktigt, haha. De kommer ju längta ihjäl sig innan det är dags, två år säger ju dem ingenting. Och Frances tyckte att jag lika gärna kunde börja organisera mitt bröllop eftersom de inte skulle ha råd att komma hit två gånger. Haha, jag sa att det fick hon säga till Henrik istället.


Frances kommer hit!!!

2010-02-22
Frances berättade nyss att hon och barnen ska satsa på att komma hit 2012!!! Kan ni fatta? Nej, jag tror förresten inte att någon kan förstå hur jäkla stort det här känns för mig. Det är helt overkligt, det känns som att jag drömmer. Just som allt går så himla perfekt så kommer hon och gör det tusen miljarder gånger bättre... Nu kan jag väl ändå inte ha mera tur? Frances, Teagan och Jayden betyder så otroligt mycket för mig, jag älskar dem lika mycket som min egna familj. De ÄR förresten min familj, också. Alltså, det spelar ingen roll om det är två hela år kvar. Hade hon sagt år 2022 istället hade jag blivit precis lika lycklig för huvudsaken är att jag vet att de SKA komma, nån gång!






Jag är så lycklig så att tårarna rinner, haha. Barnen kommer att vara 9 och 7 då, jättestora. Åh, vad roligt!! Jag vet att Frances alltid har velat att när de kommer hit så ska barnen vara så pass stora att de minns att de varit här liksom. Ska man åka till andra sidan jorden vill man ju såklart att de ska kunna uppskatta det.

Det går bra nu!

2010-02-22
Nu på morgonen har jag varit på Ängelholms Sjukhus och pratat med Alex chef. Det gick jättebra! Jag skulle höra av mig så fort jag fått mitt schema på Espresso House och sen är det bara att hoppas att det går att kombinera med en timanställning på sjukhuset. Vore ju riktigt, riktigt bra isåfall. Efteråt bjöd jag hem mig själv på frukost hos Alex, inte helt fel.

Nu sitter jag här och uträttar lite ärenden. Har sagt upp mitt mobila bredband bland annat. Onödiga utgifter då både jag och Henrik har varsitt. Är ganska slö idag så jag ska nog lägga mig och vila ett litet tag, gud så skönt!


Livsglädje!

2010-02-21
Nu är min jobbhelg avklarad. Och vilken helg!! Den har varit helt kanon... Jag har ju varit på Espresso House på Knutpunkten i Helsingborg. I fredags var det riktigt bra tempo då jättemånga pendlare åker igenom där. Lördag och söndag var lite lugnare men det har bara varit bra för då har jag verkligen fått tid att lära mig saker ordentligt och fått chansen att tänka efter lite mellan varven. Det har varit hur roligt som helst! Och tiden har gått såå fort, jag har liksom inte kollat på klockan en enda gång och vips så var det dags att åka hem igen. SÅ ska ju ett jobb vara! Jag kan ju berätta att det är en hel vetenskap att få till en helt perfekt café latte, till exempel. Eva-Mari, tjejen som har haft hand om mig är super! Vi har haft jättetrevligt och pratat om precis allt. Vi bytte nummer nu idag så vi får försöka att hålla kontakten, skojigt! Nu får jag bara hålla tummarna att jag kommer att trivas precis lika bra på Espresso House i Ängelholm där jag egentligen ska vara. Men det tror jag nog...

Det har känts så himla bra att få åka iväg till något eget som bara är mitt. Dessutom har det varit underbart att ha träffat en jäkla massa folk, det gillar ju jag. Just nu känner jag en sån enorm livsglädje. Det var längesen jag gjorde det sist men nu känns ALLT helt perfekt. Vi har snart hus, jag har fått jobb... Jag känner mig så lyckligt lottad. Och jag tycker verkligen att jag förtjänar det.

Jobbdag 1

2010-02-19
Och jag är ASNÖJD! Det har varit jättekul och tiden gick så himla fort. Hon som "hade hand" om mig var också supernöjd. Hon tyckte att jag var hur duktig som helst och att det skulle bli skitroligt att få jobba med mig hela helgen. Hur kul är det inte med en sådan kommentar? Känns skumt att jag har jobbat idag, haha. Jag har fan inte jobbat på tre månader nu, fast det känns som om det vore igår.

Det finns massor jag vill berätta men jag orkar tyvärr inte, har varit uppe sedan klockan fyra imorse och ska lägga mig och vila en stund nu innan Henrik kommer hem. Jag lovar att berätta mer i helgen.

Kom nu, brevbäraren!

2010-02-18
Idag tog jag sovmorgon till klockan nio, jag sover som en stock på nätterna just nu. Skönt är det! Ikväll ska jag lägga mig tidigt, ska vara i Helsingborg redan 06.30 imorgon bitti. Igår "designade" jag en garderob på IKEAS hemsida. Skitsmidigt, programmet skrev ut en lista med de saker man inredde garderoben med och räknade ut totalpriset. Förmodligen blir det denna skitsnygga modellen till vårt sovrum:

 
Just nu sitter jag och väntar på att posten ska komma med mina pengar. Tänkte åka iväg till Hyllinge och Familia. Behöver köpa ett sådant där långt linne på Gina Tricot tills imorn. Sedan tänkte jag storhandla lite också, på City Gross kanske. Ska ringa Alex och fråga om hon vill med men först måste jag se så att pengarna verkligen kommer.

Jobb i helgen

2010-02-17
I helgen ska jag provjobba på Espresso House, de ringde precis. Tycker jag att allt känns okej efter helgen är jobbet mitt! Dock var det redan en person som provjobbade för tjänsten på 75%. De hade tydligen tagit in mig väldigt sent i rekryteringsprocessen och kunde nu bara inte låta denna personen gå men att jag hade mycket bättre erfarenheter och bla bla bla. Så istället erbjöd de mig en tjänst på 50% till att börja med och vad ska jag säga? Det är ju helt klart bättre än ingenting. Jag ska även göra min provhelg i Helsingborg, det blir ju för mycket att två personer provjobbar på samma ställe då det är ganska litet. Bra att få provjobba en helg också, OB och allting. Det känns iallafall skitbra att jag, om jag trivs och tycker det är kul, är garanterad en fast tjänst på 50% från och med 1 mars. Jag kunde även få en del tider nästa vecka, om jag ville.

Alex jobb nu då, jag vet inte hur jag ska göra. 50% på Espresso House blir ju dock bara 2-3 dagar i veckan så jag kanske ändå kan stå på inringning om de vill ha mig? Jag kan ju ändå när som helst, utom just dessa 2-3 dagar då jag redan eventuellt kommer att jobba. Jag får rådfråga Alex själv senare...

Och Båstad Hem ringde nyss. Vi kunde bli av med lägenheten den 31 mars, en månad tidigare. Svinbra! Känns som om allt går vår väg nu... Som Alex sa, detta året kommer bli ett bra år. Alex själv ska få fast jobb, Nisse tjänar fett med pengar, jag och Henrik har köpt hus, jag ska få jobb, Anna och Mirko ska få bebis. 2010 är VÅRT år, redan nu!


Sovgrisar

2010-02-17
Jag är uppe med tuppen idag igen. Det kanske inte är så konstigt eftersom vi gick och la oss redan vid nio igår. Vi brukar ligga i en kvart var på spikmattan och sen sover vi som små grisar, både jag och Henrik. Vi är nog levande bevis på att mattan fungerar vid sömnsvårigheter.

Jag har nyss pratat med Alex chef och hon ville träffa mig på måndag. Spännande! Nu får vi se om Espresso House hör av sig innan det eller hur det blir. Jag vill liksom inte spela något "dubbelspel", jag hade inte brytt mig om det var ett annat jobb men nu när Alex har varit så snäll och rekommenderat mig så vill jag ju inte vara rutten liksom. Å andra sidan måste man ju hålla alla dörrar öppna, eller hur? Man är ju inte mer än en vanlig människa som behöver en inkomst för att kunna leva.

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa en liten stund... Har inga direkta planer för dagen mer än att tvätta den stora ryamattan med mattvätt, för hand dessutom. Får fortsätta packa ner lite saker i flyttlådor också. Igår var vi och köpte de där fina minilamporna på Jysk. Det blev två stycken med rund cylinderskärm. Om mamma och Ida kommer imorgon blir det förmodligen att åka och kika i affärer på fredag, om jag känner oss rätt. Haha. Men absolut inte mig emot, jag vill kika på en massa fint till huset.

Finbesök

2010-02-16
På torsdag kommer eventuellt mamma och Ida till mig och hälsar på. Fy fasiken, vad jag längtar! Och nästa fredag, mina vänner, ska vi få vårat hus. SOM JAG LÄNGTAR!!!


Here we go again

2010-02-16
Jahapp, då var det dags att packa ner alla stackars saker igen då efter att de fått stå uppe i drygt tre månader. Men det känns bra, vi ska ju bara flytta cirka 700 meter så man behöver ju inte packa in allt jättenoga. Vi kan få huset vilken dag som helst nu, spännande. Vi väntar på att telefonen ska ringa varje dag.

Alex ringde idag. Hon har rekommenderat mig på sitt jobb så hennes chef ville att jag skulle ringa. Tusen, tusen tack Aliiix. Det känns ganska ljust just nu. Även om jag kanske inte får något av jobben så känns det iallafall bra att ha varit "nära" och att jag har gjort vad jag har kunnat.


Pigg & Alert

2010-02-16
Idag gick jag upp samtidigt som Henrik, det vill säga riktigt tidigt. Har städat hela lägenheten nu på morgonen. Dammsugit, torkat golv och klockan är bara nio. Så nu kan gärna den där tjejen komma och titta på lägenheten så jag kan börja stöka till igen, haha. Det sköna med att gå upp tidigt är att man gärna får ta en liten tupplur efter lunchtid sen, haha. Fasen, så skönt! Jag kanske åker in till stan istället och glor lite. Har inga pengar, what so ever, men det är kul att kolla och drömma lite iallafall.


Lyckad arbetsintervju

2010-02-15
Ja, så känns det iallafall! Eller rättare sagt, det känns skitbra! Men det vet man ju aldrig förrän de hör av sig igen men jag håller tummarna och hoppas. Allt lät jättebra. Jobbet är som barista på Espresso House. Jag fick idag även reda på att tjänsten innebär att man blir så kallad "andre man". Det innebär att man är platschefens högra hand och så småningom själv blir platschef. Dessutom får man högre lön är de vanliga baristorna. Vore ju fräckt att komma in och knipa en sådan plats det första man gör. Lugn och fin Mimmi, nu ska vi inte ta ut någonting i förskott. Espresso House och 7-Eleven verkar fungera på samma sätt så jag kunde hela tiden relatera och ge exempel på saker och ansvar jag haft, vilket ju är skitbra. Allt kändes så naturligt, jag var inte ens det minsta nervös. Och jag klarade att åka till Malmö ensam, som ni märker. Fattar inte vad jag var nervös för. Herregud, här har jag rest jorden runt på egen hand och är nervös för att åka tåg från Ängelholm till Malmö. Haha.

Nu håller vi på att städa här hemma, det är en tjej som ska komma och kika på lägenheten imorgon. Det är nog allt för nu. Jag känner mig förresten så himla fin i mina nya klänningar, vilken skön känsla det är!

Happy Valentine's Day!

2010-02-14
Till hela min familj och alla mina vänner! Jag älskar er, hoppas ni har en mysig dag med era godingar. Jag tycker inte att Alla Hjärtans Dag är trams. Visst är det liiite mycket av alla hjärtesaker i butikerna men det är inte helt fel att ägna en hel dag åt de man älskar mest. Självklart ska man visa det oftare än en dag om året men de flesta förstår säkert hur jag menar. Själv har jag fått rosor av min älskling och snart ska vi ut och äta middag. Jag köpte jättefina kärleksbakelser till oss. Och utav Lotta och Kalle har vi fått smarrig choklad.








Jag har haft en jättemysig dag med Alex och Anna på Väla. Har köpt 4 klänningar fast jag bara skulle ha en, haha. Så typiskt mig! Men, först hittade jag en jättefin på Gina Tricot som bara kostade 149 kronor. Den satt så himla perfekt så jag tänkte att jag bara måste köpa en till fast med ett annat mönster. Så det gjorde jag! Sen hittade jag en på H&M som bara kostade 49 kronor, haha, sjukt billigt. Inte ens på rea. Så den köpte jag också i en annan färg. Jag fick alltså 4 klänningar för 400 kronor, heeeelt okej! Mer än okej förresten... Tack mina fina svägerskor för en rolig dag!

Berit 72 år!

2010-02-13
Idag har vi varit iväg och firat Henriks mormor som fyller 72 år. Det var trevligt och vi blev kvar länge. Det var den dagen det! Imorn blir det Väla med Alex. Jag ska försöka hitta en fin outfit inför måndag...

Pink

2010-02-13
Är det någon som vill gå och se Pink med mig på Ullevi den 23 juli? Jag missade henne när hon var i Globen i höstas så jag BARA MÅSTE gå nu!!!


Tik Tok

2010-02-13
Fy fan, vilken skön låt det här är! Man blir galet partysugen när man lyssnar på den. Ke$ha verkar vara en såndär cool musiktjej som jag gillar. Typ som Pink och Lady Gaga. Love them!

Wake up in the morning feeling like P Daddy. Put my glasses on, I'm out the door - I'm gonna hit this city. Before I leave, brush my teeth with a bottle of Jack cause when I leave for the night, I aint coming back. I'm talking - pedicure on our toes, toes. Trying on all our clothes, clothes. Boys blowing up our phones, phones. Drop-toping, playing our favourite cds. Pulling up to the parties. Trying to get a little bit tipsy.

Don't stop, make it pop. DJ, blow my speakers up. Tonight, I'm a fight til we see the sunlight. Tick tock on the clock but the party dont stop, no. Don't stop, make it pop. DJ, blow my speakers up. Tonight, I'm a fight til we see the sunlight. Tick tock on the clock but the party dont stop, no.

Aint got a care in the world, but plenty of beer. Aint got no money in my pocket, but I'm already here. Now, the dudes are lining up cause they hear we got swagger. But we kick em to the curb unless they look like Mick Jagger. I'm talking about - Everybody getting crunk, crunk. Boys trying to touch my junk, junk. Gonna smack him if he getting too drunk, drunk. Now, now - we goin til they kick us out, out. Or the police shut us down, down. Police shut us down, down. Po-po shut us down.

Don't stop, make it pop. DJ, blow my speakers up. Tonight, I'm a fight til we see the sunlight. Tick tock on the clock but the party dont stop, no. Don't stop, make it pop. DJ, blow my speakers up. Tonight, I'm a fight til we see the sunlight. Tick tock on the clock but the party dont stop, no.

DJ, you build me up, you break me down. My heart, it pounds, yeah, you got me. With my hands up, you got me now. You got that sound, yeah, you got me. DJ, you build me up, you break me down. My heart it pounds, yeah, you got me. With my hands up, put your hands up, put your hands up.

No the party dont start til I walk in...


Kanske jobb på g?

2010-02-12
Idag ringde en personalrekryterare från ett företag där jag sökt jobb. Äntligen börjar det hända lite på den fronten! Hon berättade att jag lät väldigt intressant för tjänsten och meddelade att hon, enligt deras rekryteringsprocess, skulle skicka ett mejl där jag skulle få svara på ett frågeformulär. Eftersom jag inte hade något för mig precis då så svarade jag på frågorna nästan direkt. Ungefär 20 minuter senare ringer hon upp igen och berättar att ingen någonsin har haft så höga poäng på dessa frågor och att gärna vill träffa mig redan på måndag för en intervju. Spännande! Fingers crossed! Jag berättar mer detaljerat på måndag...

Nu ska jag ladda hela helgen, tänkte jag. På söndag ska jag åka och köpa nya kläder så jag känner mig fin inför intervjun, då får man mycket bättre självförtroende. Tjänsten är på 75% och företaget ligger mitt i Ängelholm, det vore perfekt för mig! Intervjun är dock i Malmö så jag ska ta tåget dit. Är lite nervös inför det, har nästan aldrig varit i Malmö och absolut inte helt ensam. Men det ska väl vara det minsta jag har att oroa mig för, egentligen. Haha. Typiskt mig att vara nervös för sådana småsaker. Jag är liksom inte alls nervös för intervjun i sig. Känner mig riktigt självsäker ifråga om det här jobbet.

Som vanligt svävar jag iväg lite men det måste man få göra... We'll see what happens!

Första grejerna till badrummet

2010-02-12
Här är städningen i full gång. Vi ska börja packa i helgen och då känns det skönt om allt är i sin ordning och inte i en enda röra. Igår var vi ju iväg och köpte vår duschvägg, sjukt nöjda är vi! Här är den:


Och här är en bild på handfatet och kommoden. Sedan kommer en bild på spegeln med inbyggt ljus på sidorna. Den är egentligen lika bred som handfatet, såklart, men jag fick inte till det så bra på bilderna.


Vad tror ni? Visst kommer det att bli skitsnyggt? Jag kommer BO i mitt badrum när det är klart! Idag ska vi åka och kika på blandare också, både till handfatet och duschen. Det finns sååå många och en del är alldeles för moderna. Way too much... Vi vill ha någon vanlig, fin och smidig. Inga konstiga grejer liksom.

Nu ska jag strax hoppa in i duschen. Ikväll blir det fredagsmys för hela slanten, jag och min älskling. Har varit bra för honom att han har tagit det ganska lugnt i veckan. Han har nog en dag kvar hos Anna och Mirko och sen är deras spis klar. Sen är det bara vårt eget som gäller! Det är massa folk som frågar honom om saker de vill ha gjorda och innan har han alltid kommit dit snabbt och gärna fixat åt dem men nu får de, som han säger, inse att han inte kommer att ha tid på ett tag. Han har sitt eget nu och det är givetvis det han prioriterar. Det blir skönt för honom att slippa ha dåligt samvete över att lämna mig ensam så mycket också, även om det absolut inte går någon nöd på mig.

Alice lååånga tunga

2010-02-11


Förresten...

2010-02-11
Jag glömde berätta att det där Danmarksprojektet som Arbetsförmedlingen håller i skall läggas ned. Tack gode gud!!! Nu kan de inte packa på mig det iallafall. Jag vet inte varför men det känns som om Arbetsförmedlingen kommer tvinga på mig en massa jobb som jag inte vill ha. Men så får de väl inte göra? Bara jag som är löjlig... Men kan man bli annat när man aldrig varit arbetslös innan? Haha.

Kan lika gärna berätta att jag gärna skulle vilja sy små söta, raka kappor till fönstrena i gillestugan. Jag är absolut ingen hejare på att sy men det är ju aldrig för sent att lära sig. Dessutom kan väl inte kappor vara så svåra att sy, eller?! Inte så små iallafall... Henrik tyckte dock, till min besvikelse, att vi inte skulle ha några gardiner där nere eftersom det inte kommer in så mycket ljus. Men äsch, det är ju inte så att jag ska täcka för hela fönstrena liksom, lite ombonat måste det ju få vara. Dessutom har vi ju hittat lampor nu, haha. Han ska nog gå att övertala. Jag hade isåfall tänkt mig små, fina Marimekkokappor och soffkuddar i samma tyg.


Spöken & Minilampor

2010-02-11
Jag är precis hemkommen från Båstad. Informationsmötet på Arbetsförmedlingen var inte farligt som jag trott, det där med jobbgaranti för ungdomar verkar inte vara något speciellt. Ungefär som nu fast lite mer kontakt med dem och det kan jag väl stå ut med. Det stod att mötet varade i cirka två timmar men det tog knappt en halvtimme, skönt! Fick ett infall efteråt och gick till Meddo för att sola. Skönt att slippa se ut som ett levande spöke.

Känner lite mer entusiasm för det här med jobbsökande nu. Ska skicka brev och CV till några av alla butiker på Väla samt lite andra ställen där jag kan tänka mig att jobba. Tror jag ska fixa om lite i ansökningarna också, göra dem lite mer intressanta.

Igår hittade jag världens sötaste lampor på Jysk. Det är minilampor, bara 26 cm höga. De är ju perfekta till gillestugans fönster! Har dock inte bestämt mig för vilken skärm än, det fanns runda, fyrkantiga och alla möjliga. Kommer bli väldans tjusigt tillsammans med lite mindre krukor.


I miss...

2010-02-10


Change of plans

2010-02-10
Nu har vi ändrat oss! När vi kom till IKEA för att kika på badrumsinredningen en andra gång var den inte alls lika fint som första gången, nu var den nästan ful alltså. Konstigt att det kan bli så. Vi har hittat en annan som vi bara SKA ha. Lite dyrare men åh, så snygg! Det är en 1 meter bred kommod med två lådor som man hänger på väggen med ett skitsnyggt och stort handfat. Vit högglans, blir det. Mörkgrå/svart klinkers på golvet i 10*10-plattor som även ska gå upp på väggen bakom wc-stolen samt i duschen. På väggen blir det vita, blanka plattor i 27*42-format, de ska sättas liggande. Spegeln är en sådan spegel med inbyggt ljus i, alltså inte ett skåp. Sedan ska vi ha ett högskåp eller två till handdukar och sådant. På IKEA har vi hittat ett som är riktigt fint, även det i vit högglans. Shit, det kommer bli galet snyggt! Vi kommer nog att få det exakt som vi drömt om. Redan imorn ska vi åka iväg och köpa en duschvägg, en rundad, på Svenska Kakel. De hade kampanj där just nu så man får passa på när man kan spara några tusenlappar. Och vilken kvalité dessutom! Vi har kikat på Bauhaus innan och tyckt att de var bra men det var innan vi kände på dem på Svenska Kakel. Mycket stabilare, mycket mer "oskrangliga" och mycket tjockare glas. Det är ju helt klart värt ett par tusen extra.

Annars idag har jag åkt runt och kikat på Beijer och NP Nilsson men jag hittade inget jag tyckte om. Nu ikväll har vi varit i Halmstad och tittat. Vi vill ha huset nu på en gång så vi kan börja greja. Säljarna sa att de jättegärna redan ville släppa in oss så vi kunde börja renovera men det fick man tydligen inte för de som sköter bouppteckningen. Det var ju snällt av dem iallafall!

Ja, jag vet att det blir mycket hussnack just nu. Men det är liksom det som tar upp vår tid för tillfället, det enda man tänker på och drömmer om.

Imorn ska jag till Arbetsförmedlingen i Båstad klockan 10 för att gå på något informationsmöte. Någon dag måste jag köpa present till Teagan också, hon fyller 7 år i mars. Stora de blir, barnen. Tänk att hon bara var 3 år när jag kom. Teagan har alltid, alltid verkat så mycket äldre. Eller Nya Zeeländska barn i allmänhet verkar vara mycket äldre än svenska barn i samma ålder. De pratar rent mycket tidigare, vågar mer, är trevligare och de börjar ju skolan när de bara är 5 år. Älskade ungar! Teagan skrev att hon önskade sig "skinny jeans and dresses". That's a girl! Haha.

Alice är nybadad men hon måste ju ut och kissa innan vi lägger oss, får kanske bära ner henne så hon bara får ut och göra sitt snabbt. Annars fryser hon ju ihjäl, stackaren.

Carro 23 år!

2010-02-09

GRATTIS TILL CARRO PÅ 23-ÅRSDAGEN! HOPPAS DU HAR EN TOPPENDAG! FAN, KÄNNS SOM OM DET VAR IGÅR VI FYLLDE SNYGG, SEXIG, SEXTON...


Plommonträd

2010-02-09
Vi har precis fått reda på att det stora trädet i trädgården är ett plommonträd. MUMS! De sa att det nästan växte fööööör mycket plommon på det där trädet, haha. Gött mos, tänkte vi.


Badrumsinredning

2010-02-09
Tjoohoo, idag ska vi åka och kolla på en massa kakel och klinkers. Vi vet vad vi vill ha storleks- och färgmässigt men inte exakt vilket fabrikat. Så idag ska vi välja. Gudars, vad jag längtar. Sedan ska vi ta en tur till IKEA igen och spana in badrumsinredningen vi tycker är fin.

Priserna på badrumsinredning är heeeelt sjuka!!! På Bauhaus, som ändå är en lågprisbygghandel, får du inte badrumsinredning (det vill säga handfat, underskåp och spegelskåp) för under 12.000 kronor. Observera att det är det billigaste och därmed inte det finaste utan bara ett vanligt, tråkigt och billigt. Vi hittade ett vi tyckte om ganska mycket och det kostade 17.000 kronor. Alltså för helvete eller? Sjuka pengar för bara ett skåp och en spegel, tycker jag. Jag hade fastnat för ett skitsnyggt på IKEA, vi åkte dit och Henrik tyckte att det var för "skrangligt". Han drog lådorna hårt i sidled fram och tillbaka medan jag försökte förklara att det liksom inte är så de ska användas, haha. Det visade sig sedan, efter många besök i andra badrumsbutiker, att det spelar ingen roll om inredningen kostar 6.000 eller 26.000. Den är lika skranglig för det! Så det blir nog IKEAS. Magnus, Henriks chef, berättade att IKEAS badrumsinredning absolut inte är någon skit. De är ju murare och Magnus håller mest på med badrum och har jobbat en hel del med IKEAS inredning, han tycker de håller jättehög standard. Och det var ju skönt att höra för oss. Då får vi alltså handfat, underskåp med lådor, spegel och ett högskåp för under 6.000 spänn. Det betyder att vi får blandare till både dusch och handfat, duschväggen, wc-stolen, lampor och vi är ändå inte uppe i de där 17.000 som den fina inredningen kostade på Bauhaus. Vad säger ni, är det inte sjukt? Alltså, det är verkligen inte så att vi snålar med något till huset men nån jävla måtta får det ju vara. 6.000 eller 17.000 för exakt samma kvalité? Valet är ju ganska enkelt...

I veckan får jag äntligen pengar från a-kassan också och det är inte en dag för sent. Är, som jag berättat tidigare, ganska fattigt just nu. Och jag är inte van vid att inte ha pengar. Jag har såklart en jäkla massa sparpengar men nu när vi köpt huset vill jag/vi använda dem till vettiga saker. Så nu, när alla pengar är slut, känner jag att jag gärna börjar jobba igen.

Mamma ringde imorse, lyxisarna är ju i Thailand. Sist hon ringde berättade hon att hon och Bosse skulle vilja bjuda med alla oss barn med respektive till Thailand nästa år då Bosse fyller 50. JA TACK! How great is that? Jag menar, jag och Henrik kommer ju förmodligen inte ha råd att åka på nån sådan långsemester inom ett år. Vi har väl varken tid eller råd så detta vore ju inte alls fel.

Konsten att göra ingenting

2010-02-08

Ja, idag har jag bannemej inte gjort nåt vettigt. Eller jag har gjort en massa saker men ändå inte, bara gått hemma och smågrejat. Vad skönt det är! Därav har jag inget att skriva om för ingenting nytt har hänt. Henrik har varit iväg och jobbat hela dagen, som vanligt. Han kom nästan precis hem och var helt slutkörd. Tro fan det! Hoppas han blir piggare sen när han får fixa åt sig själv, då kommer han iallafall tycka att det är roligare.

Det blir faktiskt inte roligare än såhär idag, tyvärr...


Inspirationsdag

2010-02-07
Idag har jag mer eller mindre tvingat Henrik att vara ledig, eller iallafall försökt att övertala honom och jag lyckades. Man behöver ju faktiskt inte jobba varenda jäkla dag i veckan. Så vi har fått en heldag tillsammans och det händer inte allt för ofta. Vi var i huset imorse, säljarna var jättetrevliga. Vi fick en del trädgårdsredskap, lite virke, stegar och sådant som kan vara bra att ha. Nu hade de även tömt huset på möbler det kändes, om möjligt, ännu bättre då. De skulle dessutom ta dit en riktigt bra städfirma för flyttstäd, lyx! Då vet man att det inte har slarvats.

Efter det åkte vi till IKEA och kikade. Jag gillar dock inte riktigt IKEA i Helsingborg, det är så litet. I Jönköping, dit man alltid åkte innan, är det ju faktiskt riktigt stort med två våningar och allt. Sedan käkade vi lite lunch innan vi åkte till K-Rauta, Bauhaus och Härliga Hem. Härliga Hem i Hyllinge är en EM-butik på två våningar och hela den undre våningen är smockfull med inredningsprylar från bland annat fina, fina Sia och det fanns en massa annat superfint. Dit kommer jag definitivt att åka igen när det är dags för lite sådana saker. I love it! Och Henrik tyckte om tapeten jag vill ha som fondvägg i sovrummet, tack gode gud för det. Om vi inte skulle ha den ville han helst ha det helvitt och det kan jag absolut också gå med på. Det är kul så länge vi är överens, annars brukar det bli helt andra puckar.

Och vi har minsann köpt våra första saker till huset! Hussiffror och en brevlåda, haha. Det ni! En bra början iallafall...

Nu ikväll har vi varit ute och gått med Alice och mesat oss i snön. Men ibland är det kul att få leka av sig lite, det behöver man. Alice tyckte det var riktigt skoj om inte annat.

When You Say Nothing At All

2010-02-06
It's amazing how you can speak right to my heart. Without saying a word, you can light up the dark. Try as I may I can never explain what I hear when you don't say a thing.

The smile of your face lets me know that you need me. There's a truth in your eyes saying you'll never leave me. The touch of your hand says you'll catch me wherever I fall. You say it best when you say nothing at all.

All day long I can hear people talking out loud but when you hold me near, you drown out the crowd. Try as they may they could never define what's been said between your heart and mine...

Kalasande

2010-02-06

Ska börja med att berätta att besöket på hockeyrestaurangen var jättelyckat! Henrik sa att det var hans bästa present nån gång, vilket gjorde mig glad. Att det dessutom var en rolig match och att Rögle vann är ju bara grädde på moset.


Igårmorse var vi på banken och fixade med alla konton och skrev på en jäkla massa papper. Imorn ska vi träffa säljarna, hoppas vi kan få reda på mer om tillträdesdagen. Efter det ska vi åka till Helsingborg och kika runt på typ IKEA och lite andra butiker. Tyvärr hade Svenska Kakel stängt så vi får åka dit någon kväll i veckan istället. Åh, vad det ska bli roligt att titta på allt sådant. Blir lycklig bara av att tänka på det! Tänk att jag ska ha ett hus som jag får renovera hur jag vill. Vad bra man har det! Vi har även bestämt att satsa mer på hela övervåningen direkt, inklusive köket, för värderingens skull. Om pannan är okej så ska vi bara köpa dit en sådan "utomhusfläkt" som man kopplar till den befintliga pannan. Då blir det inte så dyrt på en gång. Känns ju trist att slänga ut 100.000 kronor det första man gör på något så tråkigt som en panna om den ändå klarar sig i tio år till. Henrik frågade mig vad jag tyckte men jag är inte rätt person att fråga, haha. Jag vill ju MYCKET HELLRE satsa på ett nytt kök än en ny panna. Men en vilja och ett måste är två helt olika saker i sammanhanget. Måste pannan bytas, ja, då får vi ju såklart göra det men kan jag istället få ett nytt kök blir jag ju överlycklig!

Igårkväll hade vi kalas här hemma för Henrik. Det bjöds på pizza och fruktsallad med glass och grädde. Mumma! Jag blev så proppmätt att jag trodde jag skulle spy. Men trevligt var det och Henrik fick en finfin gps som även läser sjökort och en Turtles dvdbox, haha. Det blev sjukt mycket pizza över så Henrik kunde ta med sig en hel jäkla familjepizza till Anna och Mirko där han ska vara och putsa deras spis idag. Och jag har precis käkat pizza till frukost/lunch. Jag vet, shame on me! Är inte alls duktig just nu men skärpning ska det bli.

Här blir det lugnt som vanligt idag. Henrik ska iväg på hockey senare och jag ska fixa lite med att skriva ut CV:n och sånt.


En ny Alicebebis?

2010-02-04
Vi satt och kikade runt lite på Blocket igår och hittade den här godingen! Hur kan man inte bli kär i denna sötnos? Man blir ju helt sjuk.... Det får dock vänta ett tag men åh, så söt!!!


Biten av en haj

2010-02-04
En 14-årig tjej hade blivit hajbiten på Nya Zeeland. Otäckt! Det händer titt som tätt. Detta var i Invercargill på Oreti Beach. Hon hade tur i oturen då hennes våtdräkt hade skyddat henne rätt bra. Och en man i Miami hade dött efter att ha blivit biten och omringad av hajar. Mycket sån skit nu... Inte konstigt att man är rädd för havet! Här är tjejen från NZ iallafall, Lydia Wards:



Hockeyrestaurangen

2010-02-04
Nu håller jag på att göra mig lite fin eftersom jag ska bjuda Henrik på middag. I Lindabs Arena har de en riktigt fin hockeyrestaurang, man sitter allra högst upp i hallen på en "balkong" och utsikten över isen är perfekt! Henrik har tjatat om att han skulle vilja äta där ända sedan jag träffade honom. Egentligen var det fullbokat hela jäkla säsongen men jag har ringt och tjatat och tjatat och tjatat och till slut blev det förmodligen någon avbokning så jag fick mitt bord, yah!

Idag har jag bara städat och fixat. Dels ska vi ju ha lite kalas för Henrik imorn och dels ska BåstadHem komma och göra en förbesikning av lägenheten. Då gäller det ju att det är fint. Men det är faaaan, vad vi har saker precis överallt. Vi får inte plats med en enda pryl till. Ska bli så jäkla skönt att flytta till större. Huset kommer väl bli alldeles för stort för oss och våra få möbler men det får lösa sig med tiden. Blir perfekt att Henrik får sin verkstad där han kan ha all sin skit som killar har, typ verktyg och sådant som vi tjejer inte vill ha framme.

Jag är så kär i min gos. Ibland, idag till exempel, ringde han från jobbet för han hade lite tråkigt och ville bara berätta att han tycker om mig. Sådana småsaker lever jag länge på. Det krävs liksom inte mer än så för att göra någon man tycker om glad.

Planlösning

2010-02-03
Tänkte visa er planlösningen på huset. Här är entréplanet:


Jag bara fullkomligt älskar hur man kommer in genom ytterdörren till en liten tambur där man tar av sig skorna och sedan får man gå upp fyra trappsteg för att komma till den riktiga hallen. Det första projektet blir badrummet. Det ska ut så fort vi får tillträde! Det ska även göras lite större. Vi river ut garderoberna i sovrummet och slår ut den väggen, då blir badrummet typ 60 cm bredare. Fönstret i badrummet ska bytas ut mot ett större och flyttas lite. Vi har ganska klart för oss hur badrummet ska se ut men mer om det när vi sätter igång.

Vi ska göra öppningen till allrummet mycket större. Vi ska senare ha det som en "lounge/finrum" med ett stort matsalsbord och lite finare soffor och liknande. Köket ska givetvis bytas ut lite senare men är inte prio ett. Vi ska även öppna upp ett stort hål i väggen mellan köket och hallen för att öppna upp lite och få det lite mer luftigt. Sovrummet bredvid köket blir mitt och Henriks. Det blir nog projekt nummer två. Det är dock bara småpill där, typ tapeter, måla tak, byta golv och sätta in garderober. Eller ja småpill och småpill men inga komplicerade grejer.

Trappan ska kläs med parkett. Golv ska läggas i alla rum och taken ska målas. Rummen ska dessutom målas eller tapetseras. Det andra sovrummet blir nog "kontor" så länge. Det blir väl en barnkammare så smånigom.

Här är övervåningen med större toa och bredare öppning till allrummet. Det kan hända att öppningen blir ännu bredare, vi får se lite.


Här är källaren/gillestugan:


Här finns givetvis också en massa planer. Lilltoan ska fixas till. Öppna spisen ska Henrik putsa och fixa med. Pannrummet och tvättstugan ska vara i samma rum. Matkällaren ska nog väck. Jag antar att vi kommer att få ett rum till vilket nog kanske kan behövas lite senare. Gissa om Henrik är lycklig över en verkstad? Haha, alla killars dröm. Han får BÅDE ett garage och en verkstad! Sovrummet blir gästrum och gillestugan blir tv-rum.

Hussnack

2010-02-03
Jag börjar som alla andra verkar ha gjort idag, FY FAN VAD MYCKET SNÖ! Jag tror bestämt att det räcker nu, det var mysigt ett tag men nu har jag fått nog. Lilla Alicevovven kan ju knappt gå ut och kissa, snön är högre än vad hon är.

Idag ska jag inte göra alldeles för mycket, har tvättstugan från klockan tre. Har varit nere på Gunnars Bröd och köpt mig en semla. Varje dag då jag gått förbi där så läskas jag av semlebilder. Mums!

Hussäljarna ringde oss igår och frågade om vi kunde träffas. Undra vad sjutton de vill, tänkte vi. De förklarade att de höll på att rensa ut huset och ville höra med oss om det var något vi ville ha. Vet inte riktigt vad de menar, möbelmässigt finns nog inget som faller oss i smaken men man kanske kan ta en extra titt och se om där finns någonting som man kan göra om lite. Vi hoppas att vi kanske kan få lite trädgårdsgrejer, typ stege, trädgårdsredskap, gräsklippare och sådant som är riktigt tråkigt att köpa själva. Vi får se, ska iallafall träffa dem i huset på söndag.

Huset ja, vilka planer vi har! Vi kommer garanterat bråka i valet om tapeter och annat. Jag ska försöka att kompromissa och inte bli sur om jag inte får som jag vill, haha. Jag ska absolut visa er före och efter bilder senare. Nu känns det inte riktigt lönt att visa insidan eftersom tantens gamla, fula möbler fortfarande står där och för att vi ändå ska göra om allting.

Malin: Utgångspriset var 1.500.000 men vi fick det för 1.350.000. Vi tycker att det är ett skitbra pris eftersom det ligger här på västkusten där de flesta hus kostar mååånga miljoner. Huset kräver bara lite modernisering, alltså inga konstigheter och ingenting som vi inte klarar av på egen hand. Tur man har en händig kille som känner rätt personer, haha.

Henrik 27 år!

2010-02-02
Idag fyller min älskling år! Gick upp jättetidigt imorse för att fixa med lite frukost på sängen. När jag var liten fick jag alltid frukost på sängen med ostmackor och o'boy på min födelsedag. Det fick Henrik idag också. Jag tände ett litet ljus på brickan och la även dit en dammsugare (han älskar dem) som jag satte ett tårtljus i. Sedan gick jag och Alice in i sovrummet och sjöng for honom. Eller jag gjorde det iallafall, Alice hoppade mest på honom. Han blev jätteglad för sina presenter. Han fick en mutterdragare och på torsdag ska vi äta en smarrig middag på den tjusiga hockeyrestaurangen och samtidigt se Rögle mot Skellefteå. Rögle har förresten värvat två nya spelare, kommer bli jättekul att se.

När Henrik hade gått till jobbet gick jag och la mig igen, har haft ont i huvudet inatt. Fick tvinga upp mig själv någon timma senare för att fixa till mig och åka till Båstads Arbetsförmedling för en påanmälan. Löjliga saker... På vägen hem svängde jag förbi Lågprisladan i Boarp, de har jättemycket skojigt småskit. Sånt som jag älskar. Dock är det ganska fattigt för tillfället så jag fick åka hem tomhänt. But I'll be back, trust me... Haha. På vägen hem började det storma och snöa som fan, vi får se vad det här skitvädret leder till.

Nu ska jag ta och städa lite här hemma innan födelsedagskillen kommer hem. Han har önskat sig spaghetti och en krämig köttfärssås till middag samt prinsesstårta till efterätt. Tur att han inte är så komplicerad, min goding.

Imorn är ingen vanlig dag...

2010-02-01
... för det är Henriks födelsedag! Har precis varit iväg och fixat med hans paket. Blev lite ändrade planer men jag är säker på att det bara är åt det bättre hållet. Han kommer bli superglad, min fining tidning. Ska bli myspys hela dagen. Eller ja, innan han börjar jobba och när han kommer hem.

Vi var på banken imorse, det gick finfint. Nu är handpenningen betald. Nu återstår det att se när tantens bouppteckningen är klar så vi kan få tillträde. Det blir tidigast 15 februari och senast 15 mars. Inte alls långt kvar ju, vi längtar som tokar. På fredag ska vi tillbaka till Egon på banken för att ordna med alla våra konton, lika bra att byta bank så att man har allt samlat på ett och samma ställe.

Nu ska jag slå in paket och pyssla lite. Jag älskar att ge paket, det är alltid så roligt att se när folk blir glada. Då blir jag lycklig. Sen ska jag söka jobb, Åhléns och Dressman söker folk.