Snabbinlägg & vinterskor

2010-11-25
Här är det full rulle hela tiden. Jag har först jobbat och sen hem för att städa en snabbis för att sedan åka iväg på spinning. Och nu sitter jag här och kan äntligen pusta ut lite. Blir intensivt imorn också, först jobb och sen raka vägen till Ullared, I love Ullared! Om det inte är för mycket folk, vill säga...

Hinner inte skriva så mycket för jag ska spendera lite mysig tid med mina godingar. Ska bara visa er skorna jag köpt för presenkortet på Brandos.se. Perfekta för dagar som dessa och inte minst för Sälen!

Blink: L400332-B-1 från BRANDOS.se


Överlycklig vovve!

2010-11-24
Äntligen har även vi i Skåne snö! Alice var helt överlycklig imorse när hon fick komma ut, hon skuttade runt som en galning och ville absolut inte komma in. När jag kom hem från jobbet var hon precis likadan så jag fick bege mig ut på en långrunda med sötnosen. På tal om jobb är jag inne på en såndär intensivrunda nu igen, är inte ledig förrän nästa lördag.

Annars flyter allt på som vanligt, är ute och går minst en halvtimma varje dag och kör spinning på Friskis två dagar i veckan. På fredag ska jag till Ullared med Alex & Josephine, ska bli skitkul. Som vanligt ska jag försöka att inte köpa alldeles för mycket skit...

Längtar, som alla andra, till jul. Ska bli så mysigt att adventspynta till helgen.


Jag vann!

2010-11-23
I samma veva som jag skulle köpa mina gåskor var jag med i en tävling där man kunde vinna ett presentkort på 500 kronor. Eftersom jag var lite halvt fattig tänkte jag att, vafan, det hade ju varit skitbra med ett litet bidrag till skorna. Nu köpte jag dem i och för sig ändå. Idag fick jag ett mejl och jag hade vunnit! Jippie! Nu blir det ett till par skor, kanske ett par träningsskor eller ett par varma godingar till Sälen.

TUSEN TACK BRANDOS!!!


Kontorsrenovering på g

2010-11-20
Nu är det nya bud gällande renoveringen. Imorn ska vi börja städa ur datarummet för att sedan fixa iordning på det. Vi har nämligen kvar en jäkla massa tak- och väggfärg så vi kommer att komma undan någorlunda billigt. Det vi behöver är spackel, lister och ett golv. Vi vill samtidigt inte lägga ned för mycket möda på detta rummet eftersom det förhoppningsvis kommer att bli ett barnrum inom ett par år. Vitt funkar ju alltid och är ju inte svårt att fixa om ifall vi skulle vilja det senare... Kommer bli kanon. Sedan är hela övervåningen renoverad utom köket!

Nästa vecka väntar vi hit rörläggaren Kim. Vi ska diskutera hurvida vi ska fortsätta att ha golvvärme i källaren eller inte. Ni som har källare, har ni golvvärme där nere? Visst är det jäkligt skönt men om vi ska lägga om hela skiten kommer det absolut minst att kosta 60.000 och det är bara för golvslingor och flytspackel. Sedan ska man ha ett ordentligt trägolv på det och på sina ställen lite klinkers. Då är vi uppe i minst 100.000. Och det är bara för ett jäkla golv? Nej, jag vet ej fan om jag tycker att det är värt det alltså. Det blir iallafall golvvärme i gästrummet och badrummet, det är vi säkra på men frågan är om det verkligen behövs på de andra ytorna? Det är ju inte i källaren vi spenderar den mesta av tiden.


Nya hårfärgen

2010-11-20

Blev riktigt bra, tycker jag!



Besviken!

2010-11-20
Bara -0,5 kg denna vecka. Vilken besvikelse! Men det är bara att kämpa vidare, vissa veckor kan det bara bli så.  Man får försöka att tänka på helheten för sammanlagt har jag ju faktiskt gått ner 6,7 kg på knappt en månad och det är verkligen inte dåligt. Oftast rasar det de första veckorna, vätska och sånt men sen avtar det lite. Jag pratade med en tjej och hon sa att hon stod helt stilla i typ en månad och sen helt plötsligt gick hon ner nästan ett kilo om dagen. Man måste bara köra på ändå och absolut inte ge upp. Men dock tycker jag att minst ett kilo i veckan, det måste det fan bli alltså!

Nu väntar jag på Alex och hennes vovvar, Turbo & Wille. Vi ska ut och gå Hålerundan, en runda som är ganska lång. Måste röra ordentligt på fläsket nu. Längtar till ikväll, då ska vi käka Souvlaki med tzatziki. Mums, en av mina favoriter!

Jag tänkte, är det nån av er som skulle vara sugna på att prova lite viktväktarmat så lägger jag gärna ut en del av de recept vi provat och tyckt om. Säg till bara.... Man behöver ju inte vilja gå ner i vikt man kanske bara vill äta lite hälsosammare!


I wish you enough...

2010-11-19
Recently I overheard a father and a daughter in their last moments, together at the airport. They had announced the departure. Standing near the security gate, they hugged and the father said;
- I love you and I wish you enough.
The daughter replied;
- Dad, our life together has been more than enough. Your love is all I ever needed. I wish you enough, too, dad.

They kissed and the daughter left. The father walked over to the window where I was seated. Standing there I could see he wanted and needed to cry. I tried not to intrude on his privacy, but he welcomed me in by asking;
- Did you ever say good-bye to someone knowing it would be forever?
- Yes, I have, I replied. Forgive me for asking, but why is this a forever good-bye?
- I am old, and she lives so far away. I have challenges ahead and the reality is the next trip back will be for my funeral, he said.
- When you were saying good-bye, I heard you say, 'I wish you enough'. May I ask what that means?
He began to smile.
- That's a wish that has been handed down from other generations. My parents used to say it to everyone...
He paused a moment and looked up as if trying to remember it in detail, and he smiled even more.
- When we said, 'I wish you enough', we wanted the other person to have a life filled with just enough good things to sustain them.
Then turning toward me, he shared the following as if he were reciting it from memory:

- I wish you enough sun to keep your attitude bright, no matter how gray the day may appear.

- I wish you enough rain to appreciate the sun even more.

- I wish you enough happiness to keep your spirit alive and everlasting.

- I wish you enough pain so that even the smallest of joys in life may appear bigger.

- I wish you enough gain to satisfy your wanting.

- I wish you enough loss to appreciate all that you posses.

- I wish you enough hellos to get you through the final good-bye.

He than began to cry and walked away.

They say it takes a minute to find a special person, an hour to appreciate them, a day to love them, but then an entire life to forget them.




Hemlis och annat

2010-11-19
Upp som en sol och ned som pannkaka, skulle man kunna säga om den här veckan. Nu ska jag berätta för er om den roliga grejen jag haft på gång den här veckan. Förra torsdagen sökte jag ett jobb, en ny heminredningsbutik skulle öppna i Helsingborg. Mitt drömjobb! Redan på fredagen hörde företaget av sig och var väldigt intresserade så i onsdags var jag iväg på intervju. Den gick verkligen asbra, sånt känner man ju liksom. Jag var en av 16 utvalda utav över 400 stycken och bara det är ju inte så illa pinkat. Jag hade verkligen "a good feeling" men idag kom tyvärr ett trist besked; jag fick det inte. Så besviken man blir även fast man lovat sig själv att inte hoppas på för mycket. Nu är det bara att ta nya tag, life goes on. Men lite bitter är jag faktiskt...

De på jobbet fick nog lite smått panik över detta för att om jag nu hade fått det hade jag börjat redan på måndag. Det verkar som om jag istället kommer att få ett vikariat eftersom de gärna vill ha kvar mig. Inget ont som inte för nåt gott med sig, eller vad säger man?

I helgen är jag reserv, som vanligt. Har varit det ganska många helger nu, känns det som. Blir det inget jobb ska Alex få färga mitt hår. Det är så fult just nu! Utväxta gamla sommarslingor... Det är dags att bli brunett igen, kanske skulle man ha lite rött i det också?

Imorn ska jag väga mig, spännande! Men nu känner jag mig som en fet kossa för att jag smaskat i mig lite godis ikväll. Äsch, man måste få unna sig det lite då och då. Spinningen igår gick jättebra, men den vanliga ledaren hade ersatts av en tjej som egentligen höll i intensivpassen och det märktes ju! Jäklar, jag trodde jag skulle trilla av cykeln ett par gånger alltså... Har en skön träningsvärk i magen idag iallafall så nåt gott har det ju fört med sig! De har börjat med något som heter Indoor Walking och det är jag sugen på att testa, dock var det redan fullbokat för hela nästa vecka.


1 år som Skåning

2010-11-18
I dagarna firade jag ett år som Skåning. Tiden har gått riktigt fort samtidigt som det har hänt väldigt, väldigt mycket under tiden...

 


Lugna dagen

2010-11-18
Åh, så skönt med sovmorgon! Idag kan jag äntligen pusta ut lite, har inte alls så många tankar och funderingar som far runt i mitt huvud. Det ska bli en härlig dag idag! Ska städa båda badrummen, har jag tänkt. Sovrummet ska få sig en runda också, blir gött att lägga sig i en nybäddad säng ikväll! I eftermiddag ska jag på spinning helt ensam eftersom Lotta jobbar på OP den här veckan men det gör inte så mycket. Jag ska bannemej gå ändå!

"Anything that's worth having is sure enough worth fighting for. Quitting's out of the question, when it gets tough gotta fight some more..."


Storstädning

2010-11-17
Har haft ett par riktigt intensiva dagar med långpassjobb, grejande här hemma och annat förberedande. Idag har jag en skön ledig dag och har varit iväg på lite ärenden. Borde strax ta tag i storstädningen vi håller på med. Igår hade Henrik storstädat hela källaren, kors i taket!! Det var superfint när jag kom hem från jobbet.

Jag har bestämt mig för att åka hem och fira jul i år, med eller utan Henrik. Var ju här nere förra året och i år känner jag att jag vill fira med min egen familj. Det ska bli supermysigt!

Annars rullar allt på, jag är fortfarande superduktig med mat och motion. Hoppas vågen visar roliga resultat även på lördag.


Taggad till tusen!

2010-11-13
Vägning idag och jag har gått ner ytterliggare 2,6 kilo. Det betyder att jag sammanlagt gått ner 6,2 kg. Fy faan vad gött det känns alltså. Nu jäklar ska jag kämpa som en galning nästa vecka också. Eller ja, så hårt är det väl egentligen inte men man känner sig fruktansvärt motiverad iallafall. Nästa vecka kan jag, om jag ligger i, ha nått mitt första delmål.

Och jag har dessutom en riktigt rolig grej på gång men det ska jag berätta om någon gång i nästa vecka. Ni får lova att hålla era tummar och tår för mig tills dess.

Ikväll ska vi på gåsamiddag hemma hos Lotta & Kalle. Ska bli riktigt roligt eftersom jag aldrig varit på en sådan tidigare.


Spinning, kokbok & myskväll

2010-11-12
Vilken vecka jag har haft! Jobbade bara i måndags och har sedan varit ledig resten. Konstigt det där, ena stunden får man jobba 13 dagar i rad och nästa stund blir det knappt en gång i veckan. Svajigt att vara timmis! Igår sökte jag faktiskt ett annat jobb och ska fortsätta göra det. Bara utifall att liksom...

Igår var jag och Lottisen på spinning. Det var skitskoj! Det var verkligen superjobbigt när man väl satt där men sen efteråt så kändes det inte så farligt längre. Förmodligen för att de varvar ner och stretchar på ett sådant skönt sätt. Köpte även ett årskort på allting så nu jäklar ska här tränas!

Idag händer inte så mycket. Fick en ny kokbok på posten så jag ska ligga och läsa den, tänkte jag. Har kommit på att när jag blir sötsugen eller bara sugen på nåt så hjälper det bannemej att sitta och bläddra i en kokbok och provsmaka allt gott i hjärnan och sen är man nöjd. Haha, konstigt jag vet. Risken finns ju dock att man blir alldeles fööör sugen och sätter igång nåt men man får försöka att hålla sig i skinnet. Jag som dras med ett sådant otroligt sötsug har börjat käka kromtabletter och de är helt magiska. De håller blodsockret på en jämn nivå mellan måltiderna och man är inte alls sugen på nåt sött. Det är verkligen värt det!

Ikväll ska jag och Anna hem till Alex på myskväll. Vi ska käka något gott! Igår käkade vi hamburgare här hemma, enligt ett recept som var "tillåtet". Ändå fick jag så sjukt ont i magen framåt natten och jag antar att det är för att man inte är sådär jättevan vid feta saker som dressing längre. Därför skulle det nog inte vara så smart av mig att klämma i mig en pizza eller liknande ikväll... Vi får se vad det blir! Som tur är bor ju Alex mitt i stan så alla kan ju välja vad de vill eftersom det finns nära.


Min älskling ♥

2010-11-11
Kolla vad Henrik kom hem med till mig i eftermiddags! Bara sådär, vilken överraskning! Jag blev sååå glad. Älskar min goding så mycket...


Operation

2010-11-10
Idag har det varit en riktig händelserik dag. Alex kom och hämtade mig imorse, vi skulle åka till veterinären i Båstad och kastrera deras kisse. Vi trodde att vi skulle få lämna katten där och komma tillbaka senare på eftermiddagen men istället började hon söva katten, ta fram "verktyg" och grejer. Vi fick stanna och titta på medan katten kastrerades. Ganska häftigt men också ganska snuskigt, man är ju lite kräkmagad är det gäller sånt där men detta gick fint. Dock var vi inte så sugna på att käka kött efteråt, haha.

Sedan for vi mot Helsingborg för en sväng på nya NetOnNet och IKEA. Det blev även en sväng på Familia där jag köpte ett par örhängen och två jättesöta klänningar/tunikor i storlek 40!!! Herregud, när hände det senast? Dock var de faktiskt ganska stora i storleken.

Väl hemma hade mina Easytones kommit så nu har jag precis varit ute på en runda. De verkar fungera bra men de måste gås in först, väldigt stela och så i början. Imorn blir det spinning med Lotta och Alex på Friskis, ska bli riktigt spännande att se hur mycket man orkar.


Lat eller aktiv?

2010-11-09
En ledig dag idag. Hur blir ni när ni är lediga? Antingen blir jag superlat, jag kan lätt gå en dag utan att göra ett skvatt. Bara "muck around" liksom. Eller så blir jag superfylld av en massa energi och grejar som en galning. Visst är det konstigt det där? Idag är en latisdag (haha, vad roligt att särskrivningen nästan blir lat tisdag, passar ju perfekt!). Jag ska strax försöka att ta mig i kragen. Ska leta reda på lite sköna låtar och köra ett pass på crosstrainern. Då kanske man kommer igång lite. Här är en låt som är superskön att ge järnet till, Scooter & Status Quo med Whatever you want:




Söta byrån

2010-11-09
Här kommer en liten bild på den söta byrån vi köpte igår. Passar perfekt i hörnet innan trappan ned till källaren. En låda till Alice, en till mig och en till husse. Ni kanske känner igen den för det är en likadan byrå vi har i sovrummet fast mindre. Förresten är det sjukt fint att tända ljus i Iittalas Mariemekkoskålar!



Reebok Easytone

2010-11-09
Nu har jag äntligen, efter många om och men, beställt ett par av dessa skor. I love them! Hoppas de håller vad de lovar också, det låter ju bra iallafall. Och snygga som fan är dom!



Nu blir det ännu roligare att gå ut och gå. Jag beställde dem ifrån www.sportamore.se. Just nu har de 25% rabatt om man anger rabattkoden "farsdag". Vem bryr sig om de inte är till pappsen? Jag som inte har min pappa♥ kvar här på jorden får istället köpa en present till mig själv. Det är jag så värd!


Update

2010-11-08
Ojoj, vilken dålig uppdatering! Allt är bra hos mig iallafall. Helgen var väldigt lugn och skön, vi premiäreldade i våran spis. Såå mysigt! Annars har vi mest småpysslat här hemma, vinterstädat lite i trädgården och sådär. Längtar så till våren och sommaren då vi ska börja greja utomhus. Nu i vinter är det källaren som gäller, till att börja med. Köket får vänta till nästa vinter även om det hade varit sjukt kul med ett nytt. Menmen, man kan inte få allt på en gång. Det vi har funkar mer än bra och det känns löjligt att måla om och lägga nytt golv för att piffa upp det när vi ändå ska byta ut hela skiten så småningom. Nä, då får det vara som det är!

Viktväktarmat och motion funkar grymt! -3,6 kg på en vecka men jag antar att det är mest vätska. Ska väga mig på lördag igen så får vi se om det hänt nåt mer. Hoppas!

Nu ska jag ge mig på att skruva ihop en söt liten byrå jag köpt till hallen! En bild på resultatet får komma imorn.


Motion

2010-11-02
Är tillbaka i vardagen igen efter en väldigt rolig helg! Idag har jag jobbat och det blir jobb imorn igen. Vi kör på för fullt med VV och det funkar jättebra, maten är kanongod. Vi får väl se när det börjar hända något. Igår skulle jag ut och springa en runda igen men efter cirka en kvart fick jag så fruktansvärt ont i benhinnorna så jag fick gå hela vägen hem. Jag har alldeles för dåliga skor! Nåväl, jag rörde iallafall på mig och det är väl det som räknas. Idag blir det istället ett pass på crosstrainern, tänkte jag. Vädret är ändå så tråkigt... På torsdag ska vi köpa spinningkort på Friskis, jippie! Blir kanske ett gympakort också, jag vill jättegärna jympa men ingen annan och det är tråkigt att gå själv. Henrik sa dock att han kunde tänka sig det eftersom det vore en bra och skonsam träning för hans onda rygg. Förhoppningsvis kan Anna också snart komma igång med det...