Cornflakes Crisp
2010-12-15
Jättesmarrigt godis a lá Leila. Nästa gång ska jag nog dock prova med K Special för lite mer krisp i det hela.
Ingredienser, cirka 43 bars:
- 100 g ljus mjölkchoklad
- 1 blocknougat, 250 g
- 1 burk Nutella
- 1 l cornflakes
- 300 g mörk blockchoklad, 70%
Gör såhär:
1. Smält mjölkchokladen tillsammans med nougat och Nutella i ett vattenbad. Ta av från värmen.
2. Vänd försiktigt ned cornflakes i blandningen.
3. Häll ut smeten en rektangulär form, 26*13 cm, klädd med bakplåtspapper. Packa ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2*4 cm breda bars.
5. Smält 1/3 av den mörka chokladen i ett vattenbad. Ta av från värmen och rör ned resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna till cirka 28°.
6. Doppa bitarna i choklad.
Ingredienser, cirka 43 bars:
- 100 g ljus mjölkchoklad
- 1 blocknougat, 250 g
- 1 burk Nutella
- 1 l cornflakes
- 300 g mörk blockchoklad, 70%
Gör såhär:
1. Smält mjölkchokladen tillsammans med nougat och Nutella i ett vattenbad. Ta av från värmen.
2. Vänd försiktigt ned cornflakes i blandningen.
3. Häll ut smeten en rektangulär form, 26*13 cm, klädd med bakplåtspapper. Packa ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2*4 cm breda bars.
5. Smält 1/3 av den mörka chokladen i ett vattenbad. Ta av från värmen och rör ned resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna till cirka 28°.
6. Doppa bitarna i choklad.
Kommentarer
Trackback