Enklaste Tryffeln

2009-12-22



Ingredienser 60 stycken:

- 2 dl vispgrädde
- 200 g fin mjölkchoklad eller mörk choklad

Smaksättare:

- 10 droppar pepparmyntolja
- 1 dl fin hallonmarmelad
- 1 dl hackade rostade hasselnötter
- 2 msk espressokaffe
- rivet skal från en apelsin
- 50 g nougat
- 50 g riven mandelmassa
- ½ dl hackade polkagrisar


Gör såhär:

1. Ställ aluminiumformar tätt på en bricka.

2. Värm grädden i en liten kastrull tills den precis börjar bubbla. Ställ av den från värmen.

3. Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner i grädden. Rör om tills chokladen smält helt.

4. Smaksätt tryffeln med något du gillar bland de föreslagna smaksättarna.

5. Häll upp tryffeln i formarna.

6. Garnera gärna med nötter eller vackert strössel

7. Låt tryffeln stelna helt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0